Şimdi Ara

1 Dişi 1 Erkek Muhabbet Kuşu Alıp Onları Çiftleştirmek? [Evde] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
5
Favori
156.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yumurtlicakta zaten ama gecenki.gibi 8 tane bos yumurta uzuluyorum .ben ustunden neden atmak istedigini anlamadim ozaman niye kuyrugunu kaldiriyor bide ustune cikiknca bildigin yerinde duramiyor erkek kuyruguna basiyor disi kus one dogru sallaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hadibro

Yumurtlicakta zaten ama gecenki.gibi 8 tane bos yumurta uzuluyorum .ben ustunden neden atmak istedigini anlamadim ozaman niye kuyrugunu kaldiriyor bide ustune cikiknca bildigin yerinde duramiyor erkek kuyruguna basiyor disi kus one dogru sallaniyor

Anormal birşey yok kuşlar bu şekilde çiftleşiyor, ki bazen erkek çok sıkıştırdığı için de çiftleşebiliyorlar. İlk yumurtalarda boş çıkması normal, erkekte sorun yoksa bu sefer yumurtalarınız dolu çıkar.
  • rebelmummy kullanıcısına yanıt
    Abi bnm kus cikiyor ama yapamiyor deli olucam yarabim napcam bn ya sinirden en son elime alip bn yaptircam

• Abi bnm kus iki tane yumurtladi ama disi kus yumurtladiktan sonra hic ciftlesmeye gelmiyor tuvalet ihtiyacini yapip geri gidiyor eskiden ciftlesmeye geliyordu neden acaba ciftlesmis olabilirlermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadibro -- 6 Nisan 2014; 23:00:54 >
  • hadibro H kullanıcısına yanıt
    Kuşlar için bir kez çiftleşmek bile yeterli oluyor, kuşunuz yumurtaları arka arkaya sıralamıştır, yumurtaya yatmaya başladıysa 18-21 gün sonra çıkartır. inşallah yumurtalarınız doludur, rahatsız etmeyin kuşları...
  • rebelmummy kullanıcısına yanıt
    Abi bu sabah erkek cikti uatune kanatlariyla sardi kuyrugunu buktu sag sola hareket ettirdi ama sag sola hareket ettirdi boylemi ciftlesiyorlar bunlar

• Yavru iki kuş aldım dişi erkek olarak istedim adam verdi nasıl anlıya bilirim dişi erkek olduğunu ve birde sürekli birbirlerini gagalıyorlar

• Yavru iki kuş aldım dişi erkek olarak istedim adam verdi nasıl anlıya bilirim dişi erkek olduğunu ve birde sürekli birbirlerini gagalıyorlar

• çift olarak muhabbet kşu aldım 5ila 6ay falan oldu öpüşüyolar birbirini kaşıyolar falan ama çiftleşme yok vitamin yem suyuna kızıştırıcı kattım ama sadece çenelerini etkiledi sadece daha çok ötüyolar ama çiftleşme yok neden acaba ?
    ha birde suyuna kızıştırıcıyı fazla koydum bu defa bişi olurmu acaba ?
  • 4 aylık kuş secmen lazım öncelikle. Hem daha yavru vede cinsiyetleride o ayda belli olmaya başlıyor. Kuşlar 7-8 aylik olduklarinda çiftleşme güdüleri başlıyor. 4 aylik kuş al dedim çünkü onlar ev ortamina ve kendilerine alışıncaya kadar 5-6 ay sürer sabretmen lazım. Kuşları aldın diyelim. Hemen kafeslerine yuva takma kendilerine alıştıklarını gördüğün zaman yuvalarını tak. Kafeslerinin yerini sakın degiştirme. Kenlirini çiftleşmeye hazir hissettiklerinde Yuvaya önce dişi kuş girmeye başlar. 2-3 haftada yuvaya alışması lazım ondan sonra gelsin yavrular. 6 yumurta bazende nadiren 7-8 yumurta yaparlar. Kuşun kendini güvende hissetmesi için sakin yuvalarını açıp bakma yoksa 1 tane yavru anca çıkar. Benim 4 tane kuşum var 2dişi 2 erkek. Ciftlerimin biri yumurtaya yatti ve 6 yumurtadan 5 tane yavru elde ettim. 6. Yumurta kararmaya başladı ve günüde geçtigi icin onu aldim kırdım icine baktim. Yavru oluşmuştu fakat yumurtanin içinde kivrim olmuş ölmüş. Sana tavsiyem bunlar ama sakın anaç yuvada ve ya yuva dışında olsun yada olmasın yuvaya bakma. Yumurtaları elleme. Kokun siner anaç yumurtayi dışlayabilir. Benim kendi yaptığım kafes ve yavrularım
     1 Dişi 1 Erkek Muhabbet Kuşu Alıp Onları Çiftleştirmek? [Evde] 1 Dişi 1 Erkek Muhabbet Kuşu Alıp Onları Çiftleştirmek? [Evde] 1 Dişi 1 Erkek Muhabbet Kuşu Alıp Onları Çiftleştirmek? [Evde]

• Arkadaşlar bir çift kuş almak istiyorum.izmir Yada istanbulda Güvenilir bir Kuşçu var mı Yada forumdan bana yavru verebilecek bir arkadaş.gözüm gibi bakıcam kuşlara.tam takım kafesini ,yemini krakerini aldım.Birtek kuş eksik

• quote:

Orijinalden alıntı: emrgun

Arkadaşlar bir çift kuş almak istiyorum.izmir Yada istanbulda Güvenilir bir Kuşçu var mı Yada forumdan bana yavru verebilecek bir arkadaş.gözüm gibi bakıcam kuşlara.tam takım kafesini ,yemini krakerini aldım.Birtek kuş eksik

Siz nerde oturuyorsunuz. Yani ben vereyim bi erkek bi dişi 3 aylik yavru dicem ama uzaktaysaniz gözüm kesmez uzağa kuş göndermeye hasta olurlar gelene kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: kralomer82

Bana 2014.01.02 de bitane 3ay 13 günlük bir erkek kuş hediye ettiler bende 2014.02.03 de bitane 1 yaşında gagası koyu kahverengi bir dişi kuş aldım birbirlerinin kanatlarını ısırm gözlerini felan parçaladıklarını hiçbir olumsuzluk gözlemedim ve 2014.03.01 de bitane tahta yavruluk aldım 25cm uzunluk 15 cm kare içerisi kafesi karanlık ışık ve sesin olmayacağı bir odaya koydum ondan sonraki gün dişi kuş umun burnu [çeresi] bem beyaz oldu ve 2014.03.03 dişi kuş halende yavrulukla ilgilenmiyor bile giriş deliğinin önündeki çubuğa bile oturmuyor.

Dişi kuşumun yavruluk la ilgilenmemesi . çeresinin beyazlama nedeninin ne olduğunu ve bu konuyla ilgili neler yapa bileceğimi bilen lütfen söylesin

facebook:TC Ömer Yapıcıoğlu

Arama motoruna omer_y0079@hotmail.com yazarsanız TC Ömer Yapıcıoğlu en üst kısımda çıkacaktır ekleyip mesaj atınız

Hocam kuşların sessiz ortam önerisine katılmıyorum. Kuşlar doğal ortamda gürültülü yerlerde en azından yüzlerce diğer muhabbet kuşlarının yanında duruyorlar. Kuşunuzu ani seslerin olmadığı mesela oturma odası pat küt kapının kapanmadığı bir yer olursa daha rahat olduklarını göreceksiniz. Kuşlar tenhada resmen sıkılıyorlar. Yüksek bir yerde seslerin monoton olduğu bir konuma koyun. Kızıştığını ve rahatladığını hissedeceksiniz kuşlarınızın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bende 2 jumbo var.Kavga etmiyorlar ama çiftleşmiyorlarda.birbirleriyle arada sırada öpüşüyorlar fakat bir türlü çiftleşmiyorlar.6 ayı geçti yanyana lar tık yok.mama da veriyorum banamısın demiyorlar.ne yapıcam bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sherefff

arkadaş'lar bir çift muhabbet kuşu ne kadar yavru

yavru 15 anaçlar 20
  • hadibro H kullanıcısına yanıt
    muhabbet kuşları birbirlerini seçerler belki beğenmemiş olabilirler birbirlerini
  • Arkadaslar benim muhabbet kusum vardi yanina disi aldim disim kucuktu eslesme zamanin goremeden erkegim oldu disim bir yasinda iken kucuk bi erkek aldim bu sefer disi erkegi kuvaladi erkek kaciyodu degistirdim bi yaslarinda erkek aldim birbirlerini besliyolar erkek disiyi kasiyor iki ay oldu alali disimde tik yok yuvaliga bakmiyo bile nijerya falanda aldim ben mi sansizim disidemi is yok yavru almyi istedikce olmuyo bana yardici olun lutfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Filiz.Ecem.onur -- 14 Haziran 2015; 21:54:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filiz.Ecem.onur

Arkadaslar benim muhabbet kusum vardi yanina disi aldim disim kucuktu eslesme zamanin goremeden erkegim oldu disim bir yasinda iken kucuk bi erkek aldim bu sefer disi erkegi kuvaladi erkek kaciyodu degistirdim bi yaslarinda erkek aldim birbirlerini besliyolar erkek disiyi kasiyor iki ay oldu alali disimde tik yok yuvaliga bakmiyo bilenijerya falanda aldim ben mi sansizim ddisidemi is yok yavru almyi istedikce olmuyo bana yardici olun lutfen

Yavru almak sabır gerektirir.

• Acaba diside sorun olabilirmi onumu degistirsem bide bazen sanki erkek o gibi erkegin ustune kafa sallayarak geliyo escinselfalan miacaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Filiz.Ecem.onur

Acaba diside sorun olabilirmi onumu degistirsem bide bazen sanki erkek o gibi erkegin ustune kafa sallayarak geliyo escinselfalan miacaba

Sabret. Dişi çiftleşme isteği gelince olur o iş. Birbirlerini kaşıyorlar diyosun onlar birbirini beğenmiş onda iş yok deyip kafana göre kuş değiştirme

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.