Şimdi Ara

1. dünya savaşında müslümanlar yenildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dünyadaki bütün müslüman ülkeler yenildi kimi işgal altında kaldı kimide türkiye gibi bağımsızlığını kazandı

bunun bir sürü sonuçları var bunları konuşalım
    işgal altındakiler ayrı yıprandı
    bağımsızlığını kazananlar bir sürü taviz verip özünden dininden tarihinden kültüründen vazgeçmek zorunda kaldı
    kimisi cezayir mısır gibi çoğu arap ülkesi askeri yönetim vesayetinde istibdad altında yönetiliyor
    petrolü olanlar batıyla anlaşmaya giderek batının uşağı olmak ve dünyaya karışmamak şartıyla rahat yaşıyor

vs. vs.
    ve daha bir sürü sonuç ve örnek

bugün islamiyete yapılan saldırılar
    müslümanların geri kalmışlığının yüzlerine vurulması
    müslüman toplumların yozlaşması problemi

dünya harbinden yenik çıkan koca bir dünyanın nasıl olmasını bekliyorduk

• Müslümanlığı çok iyi algılayabilmek çok önemli.Bireysel anlamda İslam'ı anlayabilmek,Rabb'i algılayabilmek Müslüman toplumları geri kalmışlıktan kurtarabilir.Yani yapılan hatalar sonucu bugün Müslüman toplumlar bahsettiğin yerde.
  • Adamlar şu an marsta 20 Metre derinlikteki toprağın yapısının analizini yapmakta ama anahaber bültenini açın bu akşam muhtemelen türban nasıl bağlanır sağa mı doğru aşşadan mı öle böle muhhabbeti etmekte.Burası Türkiye müslümanlığın çoğunluk oluşturduğu bir ülke.Bide diğerlerini düşünsenize.Daha fakirini zebilini.Siz müslaman ülkelerin muhasırlaşma hayallerini daha çok kurarsınız böyle..
    quote:

Orjinalden alıntı: malatyaspor44

Müslümanlığı çok iyi algılayabilmek çok önemli.Bireysel anlamda İslam'ı anlayabilmek,Rabb'i algılayabilmek Müslüman toplumları geri kalmışlıktan kurtarabilir.Yani yapılan hatalar sonucu bugün Müslüman toplumlar bahsettiğin yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Russian -- 31 Mayıs 2008; 16:53:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kommodor

Ülkenin sıkıntıları varsa bundan ülkenin yönetimini elinde bulunduran militarist oligarşi sorumludur..Yönetimi hiçbir zaman halk hükümetlerine bırakmadılar ki hükümetler sorumlu tutulsun..Halkın büyük çoğunluğunun benimsemediği bazı stratejilerle bu halk yönetilirse suç oranı da artar terör de azar başka ne olur??Bunun islamla hiç ama hiçbir ilişkisi yok...

Ayrıca HER cümleye İSLAM ÜLKELERİ....VS ile başlamak hiç de anlamlı değil!!!Çünkü şu anda dünyada orjinal anlamda gerçek bir islam ülkesi yok da ondan...

(arkadaşın yazısında ülke yerine islam ülkeleri yada islamiyet koyarsanız bu konuyada uygun düşecektir)

demek istediğimde böyle bir şey
    şuan müslüman ülkelerin çoğunun durumu böyle
    diğerlerinin ki ise daha kötü

• quote:

Orjinalden alıntı: Russian

Adamlar şu an marsta 20 Metre derinlikteki toprağın yapısının analizini yapmakta ama anahaber bültenini açın bu akşam muhtemelen türban nasıl bağlanır sağa mı doğru aşşadan mı öle böle muhhabbeti etmekte.Burası Türkiye müslümanlığın çoğunluk oluşturduğu bir ülke.Bide diğerlerini düşünsenize.Daha fakirini zebilini.Siz müslaman ülkelerin muhasırlaşma hayallerini daha çok kurarsınız böyle..
    quote:

Orjinalden alıntı: malatyaspor44

Müslümanlığı çok iyi algılayabilmek çok önemli.Bireysel anlamda İslam'ı anlayabilmek,Rabb'i algılayabilmek Müslüman toplumları geri kalmışlıktan kurtarabilir.Yani yapılan hatalar sonucu bugün Müslüman toplumlar bahsettiğin yerde.

Fikirlerinize saygı duyuyorum.Lakin ben hayal kurmuyorum.
    Bahsettiğiniz haber bültenlerinde ki muhabbetleri çıkaranlar zaten Müslümanlığın bu duruma gelmesini isteyenler.Eğer Müslümanlık birilerinin oyuncağı olmasaydı muhasırlaşmanın temellerini Müslümanlık atardı.Bu apayrı bir konu.

Benim bahsettiğim zaten gerçek Müslümanlığı yaşabilmektir.Müslüman ülkelerin muhasırlaşmaları tekrar söylüyorum ki İslam'ı gerçekten yaşabilmekten,Allah'ı gerçekten ve en doğru şekilde algılayabilmekten geçer.Şuanda maalesef İslam'ı gerçekten ve doğru bir şekilde yaşayabilen bir ülke tanımıyorum.O yüzden sizin gibi düşünenlere malzeme çıkıyor zaten.

Düzenleme:Harf hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malatyaspor44 -- 31 Mayıs 2008; 16:59:59 >

• Islam özünden saptırıldı, yozlaştırıldı...
    Islam hoşgörü ve sevgi özünden saptırılıp "kadını nasıl kapatıp, 2.sınıf insan yerine koyarız?" yada "bugün benim gibi inanmayan kimi öldüreyim" dinine dönüştürüldü.

Şöyle bir çevreme bakıyorum...

Halimiz gerçekten içler acısı.

3-4 gün önce Istanbul'da bir otobüs durağında bekliyoruz kız arkadaşımla. Kız arkadaşım hafif göğüs dekolteli askılı bir bluz giymiş. Malum havalar ciddi anlamda sıcak. Bende de bir tişört var. Hava kararmış artık, akşam saatleri...

Yolun karşısında camii var. Oraya giden 3-4 tane sakallı cübbeli molla tipli adam belirdi. Bu arada adamlarla aramızda koskoca yol var. Adam taa yolun öbür tarafından "Selamunalleykum arkadaşlar!" dedi..

Allah(c.c)'ın selamını almamak olmaz diye düşünerek "Alleykumselam" diye yanıt verdim.

"Dini görevlerimizi aksatmayalım arkadaşlar! Hanımımızda kapansın şöyle güzelce!" dedi..!!

Ben "ya sabır" çekip adama bile bakmadan "Tamam, hadi eyvallah size" dedim.

Aradan 1-2 dakika geçtiki bu kez yine aynı tipte 2 adam camiye doğru gidiyor. Bizi gördüler ve bağıra bağıra "Haydi namazaaa, haydi huzuraa!" demeye başladılar. Çok kolay sinirlenen bir adam değilimdir ama gerçekten sinirlendim...

---

Bu bahsettiğim adamlar Türkiye'de hızla çoğalıyorlar. Halkımızda bu adamların GERÇEK müslüman olduğunu falan düşünüyor, bunlara özeniyor!
    Şimdi düşünün arkadaşlar! Hayati DOGMA değerlerle dolu bir halk nasıl ilerleyebilir, nasıl dünya arenasında söz sahibi olabilir?..

Bugün müslüman ülkelerde yaşanan ortaçağ bunun en güzel göstergesi değilmidir..? Türkiyeyide bu karanlığa götürmek istedikleri apaçık ortada değilmidir..?

Peki bu durumda bu neyin savunmasıdır?!

Acı ama gerçek! Müslümanlar kendi sonlarını kendi dinlerini yozlaştırarak, yobazlaştırarak kendileri hazırladılar!
    Bir zamanlar (ortaçağ) Hristiyan aleminin yaptığı hataları bugün müslümanlar yapıyor... Varsa yoksa baskı, varsa yoksa çıkarlara dayandırılan inançlar!

Şimdi hanginiz bana "Böyle bir ortamda da gelişebiliriz" diyebilir?

• quote:

bağımsızlığını kazananlar bir sürü taviz verip özünden dininden tarihinden kültüründen vazgeçmek zorunda kaldı

Bu ülkelere Türkiye de dahil mi?

Yorum meselesi. Ben de diyorum ki Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ve Atatürk ilke ve inkılapları ile Türklük kendi benliğini buldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortaçağ hristiyan dünyasından farkımız yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hürriyet

CENAZE NAMAZINDA, İMAMDAN TARTIŞMALI SÖZLER

Karabük'ün Eflani İlçesi’nde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamanı kaybeden Zülfiye Tunç'un cenaze namazında konuşan imam Muharrem Tokgöz, “Cenab-ı Allah bir ufacık böcekle bir koca bedeni yok eder. Cenab-ı Allah diyor ki, dünyada bazı husumetler artınca kavimlere bazı cezalar verilir, onlara bilinmedik hastalıklar verilir. Dünyada fiili ve sözlü fuhuşlar artıkça, bu tür belalar başımıza musallat olur. Bunlardan kurtulmamız için Cenab-ı Allah'ın kurallarına uyalım, maneviyata önem verelim, öğrenelim. Burada bu tür hastalıklarla mücadele etmemiz için iki yol var. Birincisi sağlık kuralları, ikinci Cenab-ı Allah'ın maneviyatına yönelmek” dedi.

Bu marazlı kafalardan kurtulmadıkça Anadolu coğrafyasına rahat yüzü yok. Geriliğimizin temel nedeni bu yobaz kafa...

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Bu ülkelere Türkiye de dahil mi?

Yorum meselesi. Ben de diyorum ki Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ve Atatürk ilke ve inkılapları ile Türklük kendi benliğini buldu.

Bu konuda katılıyorum
    Atatürk cumhuriyetin ardından Türk dil kurumu ve tarih kurumunu kurdu.
    Diyanet işleri başkanlığı kuruldu ve din din adamlarına bıraktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak Murat

Islam özünden saptırıldı, yozlaştırıldı...
    Islam hoşgörü ve sevgi özünden saptırılıp "kadını nasıl kapatıp, 2.sınıf insan yerine koyarız?" yada "bugün benim gibi inanmayan kimi öldüreyim" dinine dönüştürüldü.

3-4 gün önce Istanbul'da bir otobüs durağında bekliyoruz kız arkadaşımla. Kız arkadaşım hafif göğüs dekolteli askılı bir bluz giymiş. Malum havalar ciddi anlamda sıcak. Bende de bir tişört var. Hava kararmış artık, akşam saatleri...

Yolun karşısında camii var. Oraya giden 3-4 tane sakallı cübbeli molla tipli adam belirdi. Bu arada adamlarla aramızda koskoca yol var. Adam taa yolun öbür tarafından "Selamunalleykum arkadaşlar!" dedi..

Allah(c.c)'ın selamını almamak olmaz diye düşünerek "Alleykumselam" diye yanıt verdim.

"Dini görevlerimizi aksatmayalım arkadaşlar! Hanımımızda kapansın şöyle güzelce!" dedi..!!

Aradan 1-2 dakika geçtiki bu kez yine aynı tipte 2 adam camiye doğru gidiyor. Bizi gördüler ve bağıra bağıra "Haydi namazaaa, haydi huzuraa!" demeye başladılar. Çok kolay sinirlenen bir adam değilimdir ama gerçekten sinirlendim...

---

Hep ilgimi çekiyor neden demeden kendimi alamıyorum. Neden böyle zatlar hep tam zıt görüşlü kişilere denk geliyor, sanki elleriyle arıyorlar bulup sataşma niyetine böyle sözler mi sarfediyorlar acaba. Ben sokaklarda okadar minili, dekolteli kız, kadın görüyorum caminin önünden geçen kahvelerin önünden geçen, hatta camilerin içine giren şuana kadar böyle zatlara hiç rastlamadım. Galiba arıyorlar zıt görüşlü kimseleri onlara sataşıyorlar ki, otobüste başörtülü bir kadına açık bir kadının nasıl baktığını, mırıldandığını ve devlet dairelerinde başı açık şübe görevlisinin başı kapalı vatandaşa nasıl davrandığını görünce de bu tezimi kendi kendime doğrulamış oluyorum galiba. İlginç bir dünya karşıt görüşlüler hep birbirlerini buluyorlar sataşmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDE16CD6E -- 31 Mayıs 2008; 21:08:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: LostSpace

Hep ilgimi çekiyor neden demeden kendimi alamıyorum. Neden böyle zatlar hep tam zıt görüşlü kişilere denk geliyor, sanki elleriyle arıyorlar bulup sataşma niyetine böyle sözler mi sarfediyorlar acaba. Ben sokaklarda okadar minili, dekolteli kız, kadın görüyorum caminin önünden geçen kahvelerin önünden geçen, hatta camilerin içine giren şuana kadar böyle zatlara hiç rastlamadım. Galiba arıyorlar zıt görüşlü kimseleri onlara sataşıyorlar ki, otobüste başörtülü bir kadına açık bir kadının nasıl baktığını ve mırıldandığını görünce de bu tezimi kendi kendime doğrulamış oluyorum galiba. İlginç bir dünya karşıt görüşlüler hep birbirlerini buluyorlar sataşmak için.

Yeminlere inanırmısınız bilmem ama ben tüm kalbimle inanırım ve olur olmaz yerde yemin edilmemesi taraftarıyım.
    Ama bu olayın kelimesi kelimesine gerçekliği üzerine tüm kalbimle yemin edebilirim.

Demişsiniz ya; karşıt görüşlüler diye...

Birincisi karşıt görüşlü burada hangi anlama geliyor..?
    Onların karşıt görüşü tam olarak ne oluyor..? Insanların müdahale görmeden, kendi tercihlerine göre özgürce yaşayabilmesi ise karşıt görüşlülük; ben son nefesime kadar KARŞITIM bu adamlara!!

Ikincisi zıt görüşlüleri buluyor demişsiniz. Açıkçası ben sarıklı-cübbeli bir molla kılıklının gidipte bir türbanlıya laf attığını hiç duymadım.
    Olayın özünde bir baskı kurma eğilimi yattığından olsa gerek, bu tip adamlar "kendisi gibi inanmadığını düşündüğüne" her daim saldırı modundalar!

Ayrıca kahve önünden miniyle-dekolteyle geçmenin konuyla alakası yok. Keza kahveden atılabilecek laf ile bu tip yobaz zihniyetlerin attığı lafların temeli farklı.. Birinde görgüsüzlük, edepsizlik; birinde cehalet ve yobazlık var!

ek: mesajınızı editlemişsiniz.
    bende editliyorum.

Bakmak ve LAF ATMAK - BASKI kurmak arasında dağlar kadar fark vardır.
    Bende sokakta kara çarşaflı birini gördüğümde çok normal bakmam ama gidipte "Yobazlar!! AÇIN ŞUNU!" dememde..

Arada oldukça fark var. Birinde sadece düşünce; diğerinde fiile dönüştürülmüş düşünce!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 31 Mayıs 2008; 21:08:10 >

• quote:

---

Ya böyle birşeye Polyanna bile sinirlenir bu nedir ya..

Böyle adamlar oldukça insanı dinden imandan soğur.

Tövbe tövbe..

• quote:

Yeminlere inanırmısınız bilmem ama ben tüm kalbimle inanırım ve olur olmaz yerde yemin edilmemesi taraftarıyım.
    Ama bu olayın kelimesi kelimesine gerçekliği üzerine tüm kalbimle yemin edebilirim.

Beni yanlış anladınız inanmama değil benim ki zira benimde başımdan geçen olayı sizinkinin gerçekliğini pekiştirmek için yazdım.

Düşünce demişsiniz fakat benim gördüklerim düşünceyi geçmiş sadece sizdekinden farkı size alenan bağırarak söylemişler bendekinde bağırma olmuyor fakat tüm otobüs ve tüm devlet dairesinde ona yapılanı anlamayan kalmıyor, ben ikisi arasında fark göremiyorum konuşmadan başka. Sadece hal ve hareketlerden bile çok şey anlatılır kavgalar, dövüşler çıkabilir yada tam tersi sevgi, şevkat oluşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDE16CD6E -- 31 Mayıs 2008; 21:16:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: akglsercan

quote:

---

Ya böyle birşeye Polyanna bile sinirlenir bu nedir ya..

Böyle adamlar oldukça insanı dinden imandan soğur.

Tövbe tövbe..

Her insan dininde inancında özgürdür islamiyetde de bu vardır laik cumhuriyetlerde de he karısıyorsunuz milletin inancına isteyen inanıt isteyen inanmaz

biri cıkar haydi camiye
    birgun biri cıkar camiye gidip ne yapacan

Muslumanlıgı dusunen yabancı bir arkadasım vardı bu olaylar onu bile soguttu bu fikirden ya baska birsey diyemiyorum

• Bana göre İslama bi rönesans lazım çünkü eskiye bakarsak ne kadar medeni bilim ve fende ne kadar gelişmişti İslamı ülkeler daha avrupa da orta çağda insanlar skolastik düşünceye körü körüne bağlıyken islam dünyası altın çağlarını yaşıyordu ama maalesef şuan tam tersi durumda bana göre İslama kesinlikle bir rönesans bir aydınlanma lazım çünkü gerçekten böyle gitmez daha da kötü olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostSpace

quote:

Beni yanlış anladınız inanmama değil benim ki zira benimde başımdan geçen olayı sizinkinin gerçekliğini pekiştirmek için yazdım.

Düşünce demişsiniz fakat benim gördüklerim düşünceyi geçmiş sadece sizdekinden farkı size alenan bağırarak söylemişler bendekinde bağırma olmuyor fakat tüm otobüs ve tüm devlet dairesinde ona yapılanı anlamayan kalmıyor, ben ikisi arasında fark göremiyorum konuşmadan başka. Sadece hal ve hareketlerden bile çok şey anlatılır kavgalar, dövüşler çıkabilir yada tam tersi sevgi, şevkat oluşabilir.

Anlıyorum ve hakta veriyorum.

Ben kimsenin kimseye tercihlerinden dolayı müdahale etmemesi, saldırmaması taraftarıyım.
    Bizler Mevlana'nın yani yeryüzünün gördüğü en büyük hoşgörü üstadının torunlarıyız; bize böyle şeyler yakışmıyor!

• arkadaşlar kusura bakmayın sınavlarla başım derde girdi bir süre nete bakamadım

benim demek istediğim müslüman ülkeler güçlü iken yenilmeden önce islamiyet daha özgürce yaşanıyordu ve bugünkünden daha güzel bir dünya vardı. biryerlerde sömürü olacaksa kan dökülecekse osmanlı buna engel oluyordu. müslüman ülkelerin hiçbirinde bugünkü gibi yobazlıklar ve şiddet gösterileri olmuyordu.

1. dünya savaşında yeryüzündeki bütün müslüman ülkeler yenildi ve bunun diyeti 100 yıldır islamiyet ödüyor. önceden dünyaya huzur getiren islamiyet bugün huzursuzluk kaynağı olarak görülüyor. eskiden dünyayı aydınlatan ilim yuvalarına sahip olan ilim adamları yetiştiren islamiyet bugün yobazlık kaynağı olarak görülüyor. peki yenik düştüğümüz savaştan sonra yenenler bunun aksine izin verirmiydi.

müslüman ülkelerin bir kısmını işgal edip direk müdahale ettiler. bir kısmına ekonomik ve siyasi baskılarla istedikleri gibi bir yönetim kurma şekline izin vermediler. bir kısmında askeri darbeler düzenleyerek yönetimi ele geçirdiler. bir kısmına islamiyetten uzaklaşmadığınız sürece yakanızı bırakmayız özgürlüğünüzü elde edemezsiniz denildi.
    hepsinden tavizler istendi vermeyenlerden daha fazlası alındı
    şimdi askeri darbe yapılmış iktidara baas partisi getirilmiş ülkelerde ve diğerlerinde düşünce özgürlüğü varmı,
    insan hakları, kendini ifade edebilme hakkı, din ve vicdan özgürlüğü bunların hiçbiri varmı yok.

böyle baskıların uygulandığı bir ortamda insanlar kabuğuna çekilir dünyadan uzaklaşır eğitimden yoksun kalır ve yobazlaşır. bunlar başına gelenleri umarsamayanlar
    umursayanlarsa düşünceleri bastırılmış eğitimden yoksun bırakılmış ezilmiş kişiler olarak marjinalleşir ve şiddete başvurur.

ardından
    dünya bu kötü örneklere bakar islamiyet sizi bu hale getirdi der
    dünya medya ile yönlendirilir müslümanlar aşşağılık kompleksine kapılsın diye hergün aşşağılanır.
    bu ülkeler ekonomik ve siyasi oyunlarla fakir ve muhtaç bırakılıp perişan edilmeye devam edilir

bizde bu oyuna gelir eğer müslümanlık böyle bi şeyse olmaz olsun deriz
    peki bu ülkeleri bu insanları islamiyet mi bu hale getirdi????
    islamiyet mi yozlaştırıp fakirleştirdi
    islamiyet mi terörist olun dedi
    yoksa batılı devletler mi bunu sağladı

1. dünya savaşında yenildik ve hala diyetini ödemeye devam ediyoz
    ve alacaklılarda bizi kendi halimize bırakmaya niyetleri yok

peki bizim ülkemize hiçmi karışmıyorlar
    bizim ülkemizdede bir miktar benzerleri yaşanmıyormu
    aman dindarların ipini sıkı tutun yoksa bunlar bizi yozlaştırır bizide geriye götürür
    onlara göz açma fırsatı vermeyin rejim elden gider
    başörtüsü sarı öküz sakın vermeyin

başörtüsü ne öküzdür ne simge dinin emridir
    isteyen aşşağılanmadan takabilmelidir bu din ve vicdan hürriyetidir

böyle bir ortamda kendini müslüman sanan dandik yobazların türemesinden daha doğal ne var.

kaotika
    bizde dahilmiyiz demiş vereceğim cevap yukarıda
    Atatürk'ten bahsetmiş benim Atatürkle bi derdim yok zor günde ortaya çıkmış liderlik yapmış ülkemi kurtarmış, sonra gelişmemiz için çareler aramıştır.
    ama bugünkü din ve vicdan hürriyetinin yasaklanmasını o istememiştir

bu vatan hepimizin çanakkalede kurtuluş savaşında Atatürkle beraber savaşan müslüman türk insanı idi
    şimdi onların torunlarına müslümanlık insanı yozlaştırır yaşamayamazsınız yasak deniyor

• quote:

ama bugünkü din ve vicdan hürriyetinin yasaklanmasını o istememiştir

Nerede yazıyor? Hangi anayasada? Kim yasaklamış?

quote:

bu vatan hepimizin çanakkalede kurtuluş savaşında Atatürkle beraber savaşan müslüman türk insanı idi
    şimdi onların torunlarına müslümanlık insanı yozlaştırır yaşamayamazsınız yasak deniyor

Kim diyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

şimdi askeri darbe yapılmış iktidara baas partisi getirilmiş ülkelerde ve diğerlerinde düşünce özgürlüğü varmı,
    insan hakları, kendini ifade edebilme hakkı, din ve vicdan özgürlüğü bunların hiçbiri varmı yok.

böyle baskıların uygulandığı bir ortamda insanlar kabuğuna çekilir dünyadan uzaklaşır eğitimden yoksun kalır ve yobazlaşır. bunlar başına gelenleri umarsamayanlar
    umursayanlarsa düşünceleri bastırılmış eğitimden yoksun bırakılmış ezilmiş kişiler olarak marjinalleşir ve şiddete başvurur
    .

Darbeler yapılmasa inanınki bugun biz hiç bir özgürlüğü olmayan vatandaşlar olurduk.O darbeler gerekliydi ki yapıldı.Din özgürlüğü tanınmıyordu çünkü darbe yapılan zamanlarda...

Din ve vicdan özgürlüğü olduğu için zaten darbeler yapıldı,kimse kimsenin dinine karışamaz

quote:

bizde bu oyuna gelir eğer müslümanlık böyle bi şeyse olmaz olsun deriz
    peki bu ülkeleri bu insanları islamiyet mi bu hale getirdi????
    islamiyet mi yozlaştırıp fakirleştirdi
    islamiyet mi terörist olun dedi
    yoksa batılı devletler mi bunu sağladı

Müslümanları islamiyet -gerçek islamiyet- yozlaştırmaz.Ama kullanılan islamiyet yozlaştırır.Bugune kadar herkes dinimizi kullanmaya calıstı.Batılı ülkelerin etkisi tabiki çok büyük.Tarihte de dincilerle batılı ülkeler ortaklık kurmuş ve ülkeyi onların isteklerine göre yönetmeye calışmışlardır.Çünkü Türk milletini içten yıkmadıkça,topla tüfekle yıkamayacaklarını biliyorlardı.Bugun de aynen böyledir.Türk milleti dışa karşı kendini korur ancak içten dağılabilir.Şu anda da dini kullanan sözde dinciler batılılarla anlaşmalar yapıp ülkeyi düpedüz peşkeş cekmek istiyorlar.

quote:

peki bizim ülkemize hiçmi karışmıyorlar
    bizim ülkemizdede bir miktar benzerleri yaşanmıyormu
    aman dindarların ipini sıkı tutun yoksa bunlar bizi yozlaştırır bizide geriye götürür
    onlara göz açma fırsatı vermeyin rejim elden gider
    başörtüsü sarı öküz sakın vermeyin

başörtüsü ne öküzdür ne simge dinin emridir
    isteyen aşşağılanmadan takabilmelidir bu din ve vicdan hürriyetidir

Tekrar söylüyorum sizin bahsettikleriniz dindar değil dini kullanan adamlardır.Gerçekten dinini yaşayan insanlar ülkesine zarar vermez asla geri kalmasını istemez.Siz nerde gördünüz hep bana diyen gerçek bir din adamı,siz nerde gördünüz benimle beraber olmak sevaptır diyen gerçek din adamı,siz nerde gördünüz şeriatçılığımla gurur duyuyorum deyip küçük kızlara tecavüz eden gerçek bir din adamı,nerde gördünüz sadece kendi yandaşlarını yanına alıp diğer halkı hiçe sayan gerçek bir din adamı?daha bir sürü şey sayabilirim.

İşte bu tip adamlar bizi yozlaştırır,geri bırakır.O yüzden kullanılan dini sıkı tutmak gerekir...

Ayrıca baş örtüsü değildir siyasi simge dediğimiz türbandır.Nedendir ki son yıllarda türbanlı sayısı bir hayli artmıştır.İnsanlar başörtüsünü türbana çevirip onu da kullanmaya başladırlar da ondan.

Sana iş buluruz kapan!

Sana mal veririz kapat!

Kime kimin malını veriyor?Geçenlerde bir arkadaşım anlattı.Adamla cocugu konusuyorlar;

-Baba bize bir otobüs yetmeyecek.Keşke bir otobus daha alabilsek.

-Merak etme oğlum bende bu sakal varken daha çok şeyler alırız.

Daha başka bir şey dememe gerek yok sanırım.

quote:

Bunu nerde kimden duydunuz merak ediyorum.Kimse kimseye hayır sen dinini yaşayamazsın demiyor.Sen kimsenin dinine karışamazsın diyor.Herşey kul ile Allah arasında kimse kimseyi zorlayamaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.