Şimdi Ara

1 GB Ekran Kartı Oyunlarda Kasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
9.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi tanıdığımın laptobunda 4GB ram 1GB ekran kartı olmasına rağmen gta san andreas, counter strike oyunlar bile kasma yapıyor hatta yerine göre baya bi kasma yapıyor aynı özellikler benim masaüstü bilgisayarımda var fakat ben bütün oyunları hiç kasmadan oynabiliyorum birde başka bir masaüstü bilgisayarda aynı özellikler var aynı kasma sorunu ondada var bu sorunun çözümü sizce neden olabilir?

• bilgisayarınızın tam özelliklerini yazın lütfen. İşlemciniz, işletim sisteminiz, ekran kartı modeli, harddisk vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un4saken

bilgisayarınızın tam özelliklerini yazın lütfen. İşlemciniz, işletim sisteminiz, ekran kartı modeli, harddisk vs.
    Kendi bilgisayarlarım olmadığı için o kadar tam olarak bilmiyorum ama yarın iletirim peki sorun tam olarak neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yvzslmypc

Kendi bilgisayarlarım olmadığı için o kadar tam olarak bilmiyorum ama yarın iletirim peki sorun tam olarak neden olabilir?

bir ekran kartı illa 1gb die herşeyi kaldıracak değil yani demek istedğim bir ekran kartını sadece belleği ile tanımlayamazsn onun bit değeri çekirdek hızı bellek hızı gibi değerleri olur ve daha birkaçı bundan dolayı diğer arkadaşın dediği gibi özellkleri yaz ama ekran kartının markasında yaz (asus,powercolor falan gibi) bazen değişiklik olablyr
  • San andreas basit grafilkleri olan bir oyun. Kasma nedeni ya oyun orjinal değildir, Crack'inde sıkıntı vardır ki orjinal oyun değilse bunu tasvip etmiyorum.
    Ya da işletim sistemi veya ekran kartı driverları güncel değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

San andreas basit grafilkleri olan bir oyun. Kasma nedeni ya oyun orjinal değildir, Crack'inde sıkıntı vardır ki orjinal oyun değilse bunu tasvip etmiyorum.
    Ya da işletim sistemi veya ekran kartı driverları güncel değildir.
    Evet ekran kartı güncel olmaması benimde aklıma geldi onuda denicem bu akşamda özelliklerine bakıp yazıcam yardımcı olursanız çok iyi olur. Bu arada gta aynısı türkçe mod ile bendede yüklü fakat bende kasma yapmıyor.
  • laptop ise fan temizliği filan gerekebilir.

ayrıca bazı oyunlarda sorun oluyor. örneğin pes13 full ayarda en ufak takılma olmazken euro truck simulator 2 de orta Ayarlarda zor oynuyorum.
  • quote:

Evet ekran kartı güncel olmaması benimde aklıma geldi onuda denicem bu akşamda özelliklerine bakıp yazıcam yardımcı olursanız çok iyi olur. Bu arada gta aynısı türkçe mod ile bendede yüklü fakat bende kasma yapmıyor.

Alıntıları Göster
    Yama aynı yama mı?
    Onu da kontrol edin.
  • quote:

Yama aynı yama mı?
    Onu da kontrol edin.

Alıntıları Göster
    Bit önemli 1 gb 128 ise kasar. 2 gb 128 ise kurtarır. 1 gb 256 bit kasmaz 2 gb 256 bit canavar gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eyüp R Yılmaz

Bit önemli 1 gb 128 ise kasar. 2 gb 128 ise kurtarır. 1 gb 256 bit kasmaz 2 gb 256 bit canavar gibi

Donanım konusunda çok iyisin, çok anlıyorsun. Bilgilerinden faydalanmaya devam etmek isteriz.
  • quote:

quote:

Donanım konusunda çok iyisin, çok anlıyorsun. Bilgilerinden faydalanmaya devam etmek isteriz.

Yanlış anlaşıldı herhalde arkadaş konu başında gb yazmış ama kaç bit olduğunu yazmamış o açıdan yazdım yoksa bilgili olduğum falan yok

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ekran kartı üzerindeki RAM değeri ile doğrudan etkili olmaz. Önemli olan kartın işlemcisi, bit değeri, teknolojisi ve mimarisi. Ama bahsettiğin oyunlar oldukça eski olduğu için ekran kartının yetmediğini düşünmüyorum. Büyük ihtimalle driver'lar güncel değil yada uyumsuzdur. Ayrıca bilgisayarda devamlı olarak çalışan ve system tray'e düşüp işlemci ve RAM yükünü gereksiz yere kullanan programlar olabilir. "Görev Yöneticisi => İşlemler" sekmesinden kontrol edin. DirectX kurulumunu da tazelemeyi unutmayın.

• oyuna giriş yapmadan önce sağ tıkla grafik seçeneklernden yüksek grafikli işlemciyi seç. bazı laptoplarda on board olan grafik işlemcileri aktif oluyor. bu yüzdende olablir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C_nedra

oyuna giriş yapmadan önce sağ tıkla grafik seçeneklernden yüksek grafikli işlemciyi seç. bazı laptoplarda on board olan grafik işlemcileri aktif oluyor. bu yüzdende olablir.
    Bilgisayarın markası sony vaio hangi marka ekran kartını kullanıyor bilmiyorum akşam eve gidince markalarına falan bakıcam ama arka planda bir programın falan çalıştığını sanmıyorum ama galiba ekran kartı güncel değildir oda fayda etmesse başka çözümlere bakıcam.
  • quote:

Bilgisayarın markası sony vaio hangi marka ekran kartını kullanıyor bilmiyorum akşam eve gidince markalarına falan bakıcam ama arka planda bir programın falan çalıştığını sanmıyorum ama galiba ekran kartı güncel değildir oda fayda etmesse başka çözümlere bakıcam.

Alıntıları Göster
    Pes12 yi oynarken arada çok az bir şekilde kasıyor ama gta ve max payne 1 gibi oyunları bile çok aşırı kasıyor.
  • quote:

Bi tanıdığımın laptobunda 4GB ram 1GB ekran kartı olmasına rağmen gta san andreas, counter strike oyunlar bile kasma yapıyor hatta yerine göre baya bi kasma yapıyor aynı özellikler benim masaüstü bilgisayarımda var fakat ben bütün oyunları hiç kasmadan oynabiliyorum birde başka bir masaüstü bilgisayarda aynı özellikler var aynı kasma sorunu ondada var bu sorunun çözümü sizce neden olabilir?

Game Booster yükle ve dene.Oyunda kasmayı bitirir ama laptop pilinide aynı derecede bitirir.Dikkatli kullanmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishPilotq -- 18 Mart 2013; 15:18:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishPilotq

quote:

Bi tanıdığımın laptobunda 4GB ram 1GB ekran kartı olmasına rağmen gta san andreas, counter strike oyunlar bile kasma yapıyor hatta yerine göre baya bi kasma yapıyor aynı özellikler benim masaüstü bilgisayarımda var fakat ben bütün oyunları hiç kasmadan oynabiliyorum birde başka bir masaüstü bilgisayarda aynı özellikler var aynı kasma sorunu ondada var bu sorunun çözümü sizce neden olabilir?

Game Booster yükle ve dene.Oyunda kasmayı bitirir ama laptop pilinide aynı derecede bitirir.Dikkatli kullanmak lazım.
    Pili aynı derecede nasıl bitirir nasıl bi dikkat etmek lazım?

• quote:

Fazla kullanmamanı tavsiye ederim.İlla oyunu kasmadan oynamak istiyorum diyorsan Game Booster kullan.Çünkü Game Booster oyuna göre laptobu veya bilgisayarı yapılandırıyor.Ekran kartını parlaklığı rami hepsini oyuna göre ayarlıyor bu şekilde oyunda kasma olmuyor ama bu saydıklarımı ayarladığı için daha fazla pil tüketiyor.Bu da senin pilinin ömrünü kısaltıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishPilotq

quote:

Fazla kullanmamanı tavsiye ederim.İlla oyunu kasmadan oynamak istiyorum diyorsan Game Booster kullan.Çünkü Game Booster oyuna göre laptobu veya bilgisayarı yapılandırıyor.Ekran kartını parlaklığı rami hepsini oyuna göre ayarlıyor bu şekilde oyunda kasma olmuyor ama bu saydıklarımı ayarladığı için daha fazla pil tüketiyor.Bu da senin pilinin ömrünü kısaltıyor.

Alıntıları Göster
    hey Allah ım sen büyüksün birisi 1 gb demiş başka bişey yazmamış birisi 1gb 128 bit kasar demiş ya arkadaş 4 mb lık tarih öncesi kartla cs 1.5 açıyorduk neyin kafası bu , arkadaşım tüm özelliklerini yaz ondan sonra yardım iste.

• quote:

Orijinalden alıntı: magi34

hey Allah ım sen büyüksün birisi 1 gb demiş başka bişey yazmamış birisi 1gb 128 bit kasar demiş ya arkadaş 4 mb lık tarih öncesi kartla cs 1.5 açıyorduk neyin kafası bu , arkadaşım tüm özelliklerini yaz ondan sonra yardım iste.

Alıntıları Göster
    büyük ihtimal işlemcisi kötüdür
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.