Şimdi Ara

1 Mayıs 2017 Superonline İnternet Tarifeleri Düzenlemeleri AKK kalkmış (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.874
Cevap
16
Favori
127.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni taze haber BTK duruma el atmaya hazırlığı içinde

1 Mayıs itibariyle, sabit internetteki Adil Kullanım Noktası’nda (AKN) iyileştirilmeye gidilmesinden sonra operatörlerin sunmaya başladığı yeni tarifeler tartışmalara neden oldu.

Bu tarifelere göre yeni abonelere, AKN sunulmayacak ve kotalarının bitmesi durumunda GB başına ücret ödemeye başlayacak. Örneğin; 35 GB’lık bir paket alan kullanıcı, bu limiti geçtiğinde hızı düşmeyecek, ama GB başına ödeme yapacak. Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Can'ın haberine göre; Kullanıcıların sosyal ağlarda tepki göstermeye başladığı operatörlerin bu yeni stratejisi, Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yakın takibinde. BTK yetkilileri, operatörlerin yeni tarife paketlerini incelediklerini ifade ederek, “Her operatör geçiş süreci içerisinde AKN’siz tarifeleri sunacak. Ancak regülasyona aykırı her duruma müdahale ederiz. Tarifeleri bir görelim. Eğer düzenlemelere aykırı bir durum olursa çalışma yapılır” dedi.

LİMİTSİZ, AKN’SİZ PAKETLER

Söz konusu paketlerin yeni aboneler için geçerli olduğunu belirten BTK yetkilileri şunları söyledi: “Mevcut aboneler kesinlikle hiçbir şekilde ekstra ücretlendirilemez. Aynı zamanda AKN iyileştirmesi kapsamında önceki dönemlere göre daha hızlı bağlantı ve gece 02.00 ile 08.00 arası AKN sınırlaması olmadan kullanım sunulacak. Şu anda kullanıcılar yeni düzenlemenin tadını çıkarsınlar” diye konuştu. Ayrıca yetkililer, operatörlerin herhangi bir regülasyon zorlaması olmadığı halde limitsiz ve AKN’siz paketleri sunmaya başladıklarını belirtti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

quote:

Orijinalden alıntı: Calibration

https://medya.turkcell.com.tr/bulletins/adil-kullanim-kosullari-akk-hakkinda-aciklama/
    Turkcell'in basın bildirgesi yayınlandı. Ek kota ücretlendirmesi yalanlandı arkadaşlar ne diyorsunuz ?

Ben geri vites diyorum. Siz ne diyorsunuz?

ben geri vites + nitro diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Bu nasıl bir ülke lan adamlar mafya gibi istediğini yapıyor.

birilerine özenmişlerdir. :)
  • Şu an bilgi kargaşası var. Birkaç güne olay netleşir.
  • yeniler için gecerli

ama ses cıkarmazsanız sizin sözleşme bittiginde yandasda bulamazsınız
  • Bence gelen tepkiler üzerine bu uygulamayı rafa kaldırdılar. Oyungezer editörü başvuru denemesi yapmış ona böyle bir çalışmanın olduğunu söylemişler. Kablonetin böyle bir tarifeye geçmiş olması da ortaya çıkan belgenin gerçek olabileceği şeklinde yorumlanabilir.

http://oyungezer.com.tr/haber/48818-turkcell-superonline-dan-akk-akn-aciklamasi-geldi

"Abonelik başvurusu denemem sırasında şu an için tarife seçemeyeceğimi ve en kısa sürede genel merkezden birinin benimle iletişime geçip bilgilendirme yapacağını söylediler. Aynı zamanda müşteri hizmetleri temsilcisine kotalı tarifeler hakkında net şekilde "Böyle bir tarife çalışmanız var mı? Eğer böyle olacaksa abone olmaktan vazgeçeceğim." dediğimde "Evet, böyle bir çalışmamız var ancak 5 Mayıs'a kadar netlik kazanmayacak. İsterseniz sizi daha iyi bilgilendirmesi için genel merkezimize yönlendireyim." şeklinde bir yanıt aldım. Olur da böyle bir konuşma yaşanmadı diyecek bir yetkili çıkarsa diye kayıtlara bakılması için notlarımı da aşağı düşeyim. Superonline müşteri hizmetleri ile 1 Mayıs 2017, 11:53 - 12:03 saatleri arasında yaptım bu görüşmeyi. Kayıtları eminim kendilerinde de mevcuttur."

• Bu memlekette güzel bir şey olmaz arkadaşlar.

Yıllarca uğraşırız, bir parmak bal çalarlar ağzımıza. Aylardır bugünü bekleriz. Sonra tak yeni uygulama, kota...

Kota uygulayan firmalara sert tepki gösterilmeli. Yoksa bunların niyeti kötü.
  • venomtrk kullanıcısına yanıt
    superonlineda 5 mayıstan sonra belli olacak ne oldugu

adam bosuna tw kapatmadı
  • zack06 kullanıcısına yanıt
    Firmalar BTK onayı olmadan tarife sunamazlar ki.

İlginç bir durum var.
  • Servis sağlayıcıları tarifeleri mayısın ilk haftasına kadar açık bırakmış mayis ortalarında hepsinden kota olayına geçmesini bekliyorum... Muhtemelen hepsi anlaşıp kota olayını getirecekler... Arada Turk net gibi bir firma karşı çıkarsa bunlar da geri adim atarlar...

• qkhnk Q kullanıcısına yanıt
    Bende geçen sene aynı tarifeyi almıştım. Şu anda hala kullanıyorum. Ben 100 mb 75gb kota olan tarifeyi seçmiştim. Şu anda bence en mantıklısı bu. Ama yeni düzenleme yapıp 100mb 175gb kota seçeneğini koymuşlar. 100 TL fiyata. Ben 80 TL ye almıştım. Bunlar biraz zor geri adım atarlar çok pislik yaparlar. Size tavsiyem 25mbps olan paketten 100mbps 175gb kota olan pakete geçmeniz. En azından gece 2-8 arası hızınız 100 olacak. Bundan faydalanmış olursunuz. Kota da 175 gb. çok download yapsanız bile ayın ortasına kadar idare eder belki. Bence bunu düşünün.
  • yasin613 Y kullanıcısına yanıt
    Böyle bir açıklamadan sonra superonline'ın KOTA tarifelerine geçebileceğini sanmıyorum. Kalıcı olarak geri vites yaptılar bence.
    TTnet kotalı tarife çıkarmazsa superonline çıkardığında çok müşteri kaybedeceğini biliyor.

Şu an kablonet tek başına kaldı. Müşteri kaybettikçe onun da geri vites yapma ihtimalini yüksek görüyorum.
  • qkhnk Q kullanıcısına yanıt
    Durumu aklamak için söylemiyorum ama fark var fark uploadda 50 gb upload sonrası akklı tarifelerde 1 mbps'ye düşüyor bu sizin için aslında birçok kişi içinde önemli değil de kimisi için önemli olabilir tercih ve ihtiyaç meselesi. Ben de aynı tarifenin 24 ay taahhüt apple tv'siz olanına 1 sene kadar önce geçmiştim siz de benden daha karlısınız :)
  • yasin613 Y kullanıcısına yanıt
    adsl tarafında en kazançlı yine ttnet olacak
    fiberdede yapılacak cok cakallık mevcut
    bolge bolge net kesmeler hızları bilerek dusur meler daha neler neler yapacaklar bunlar daha ısınma turları
  • resmi açıklaama geldi bundan sonra akk yi geçen gb başına 2 TL ödeyecek
    gece 02-08 arası serbest ama bu uygulama tüketici lehine değil tamammen vatandaşı daha rahat nasıl soyarız az mantıklı düşüşenelim
    BTKya şikayet bildirimi yapmakta fayda var diyorum
  • ciddibirisi kullanıcısına yanıt
    Allahtan birden yüklenmemişsiniz. Hocam ben 1 Mayıs gece 2 de indirmeye başladım. Baya bir indirme yaptım ve kotama işlememiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

Bu memlekette güzel bir şey olmaz arkadaşlar.

Yıllarca uğraşırız, bir parmak bal çalarlar ağzımıza. Aylardır bugünü bekleriz. Sonra tak yeni uygulama, kota...

Kota uygulayan firmalara sert tepki gösterilmeli. Yoksa bunların niyeti kötü.

Turkcell zaten bazi olaylardan dolayi baya musteri kaybetti Vakif olayi bilirsiniz . Ee gecen Pinar boykotu basladi

Yani demem o ki Turkcell kendine dikkat etsin

Bu sacmaliga adim atarlarsa eger insanlarin anlasmalari bitince devam etmezler bir de yil olmus 2017 hala kota asimina falan para vermek nedir

Dediginiz gibi bu ulkede kasikla verirlerse kesin kepce ile alirlar iktidar fark etmiyor 1938 sonrasi hep ayni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 2 Mayıs 2017; 11:2:36 >

• Şimdi ben 64,90 Tl ye TTNET fiber kullanıyordum 75 Gb AKK. 1 Mayıstan Sonra ne gitti ne geldi kafa karıştı net şekilde açıklayabilecek var mı ? Kota mı geldi yoksa 75 Gb yi geçince hızım 3 yerine 5 mi olacak ???
  • Basindan beri soyluyorum bu Turknetin oyunu oldugunu sadece musteri kazanmak icin yapilan kurmaca! Ayrica yanilma payim var mi evet sonucunda insaniz ama bugun mynet de haber yapinca taslar yerine oturmaya basladi diye dusunuyorum.

Resme bakinca zaten ne demek istedigimi anlayacaksiniz..https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2436410/50a192da-9cf1-4bec-a1fc-87231c134e7a.jpg
    Kaynak; http://www.mynet.com/teknoloji/kotayi-asan-internet-kullanicisi-gigabyte-basina-ucret-odeyecek-3017973-1

Ayrica Turknet eger musteri kazanmak istiyorsa bu kadar ucuz numaralar yerine 81 ile ofis acsin istihdam saglasin bizde hic dusunmeden gecelim. Aksi halde "super firsatlar" bile sunsa hicbir sekilde guven vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morbida -- 2 Mayıs 2017; 11:34:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qkhnk

Arkadaşlar 1 ay önce Apple Tv kampanyasına dahil olmuştum.

36 ay söz vermem karşılığında APPLE TV hediye edildi.
    25mbit AKKsiz paketin o günkü fiyatı 99 TL di. Yani 36 ay bu pakette kal bu sana hediyemiz dendi.

Müşteri hizmetlerine yeni yasa ile fiyatlar ucuzlarsa ne olacak diye sorduğumda ayarlama yapılır denmişti.

Yeni paketlerle 25Mbit AKKsiz 89 TL olmuş. Kafadan 10 TL zarardayım. Üstüne 36 ay söz verdim

36*10 360 TL ..

İtiraz ettiğim nokta

Hızına hız katan tariflerde
    100mbs 100 GB AKKli 89TL
    100MB 50gb Akkli 79 TL

Bu paketlerin AKK si bitince tarife hızları 24mbs düşecek.

Kısaca 100mbs 50GB akkli tarife ile benim tarifem AKKsiz arazında hiç bir fark yok. Ve arada 20TL fark oluyor

Bugun musteri hizmetlerini aradım haklısınız , yapacak bir şeyimiz yok diyorlar.

http://www.superonline.net/kampanyalar/cihaz-kampanyalari/samsung-galaxy-grand-prime-plus-kampanyasi

​100 Mbps ​100 GB ​119 TL ​89,90 TL Akk sonrası 24mbit
    http://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/hiziniza-hiz-katan-fiber-internet-kampanyasi

Bu paketin fiyatı diğer kampanyalarda da aynı. 36 ay boyunca cihaz için ek ücret ödemden sahip olabileceksiniz.

Umarım derdimi anlatabildim

Abonelik devam eden müşterilere yansıyor mu ya ?

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.