Şimdi Ara

1 mayıs doğuş oto rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
6.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşımın başına gelen olay,desteklerinizi bekliyoruz.
    https://eksisozluk.com/1-mayis-2017-dogus-oto-rezaleti--5356148

arkadaşımın ricası üzerine son çare olarak olayı buraya taşıyorum.

2014 kasımda doğuş oto yetkili satıcısı mez otomotiv'den vw polo model araç satın aldık. aracı kullanmaya başladığımız* ilk günden beri sürekli ufak tefek sorunlardan dolayı servis otopark arası mekik dokuduk, ta ki 39.000 liralık motor arızası meydana gelene kadar.

işte bu dakikadan sonra rezaletler zincirimiz başlıyor. 24 nisan 2017 tarihinde motordan gelen garip sesler üzerine aracımızı aldığımız yere, mez otomotiv'e götürdük. ertesi gün haber geldi. üretim kaynaklı bir sorundan dolayı motorun değişeceği, servis kaydında görünecek 39.000 liralık tutarın kendileri tarafından karşılanacağını belirttiler. biz de böyle bir servis kaydının aracın değerini düşüreceğinden kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmedik. böyle durumlarda muadil çözümlere baktığımızda aracın yenisinin tahsis edildiğini bildiğimizden kendilerinden yeni araç talebinde bulunduk. bize yanıt olarak bu tamiratın aracın kullanımında veya değerinde bir değişikliğe neden olmayacağını öne sürdüler. bunun üzerine volkswagen 2.el yetkili servisiyle görüştük. aracın servis kayıtsız haline 57.000 lira, motoru değişmiş haline 40.000 lira vereceklerini söylediler. duruma bakar mısınız, aradaki 17.000 tl üretim hatası olmasına karşın bana yansıyor. mez otomotiv yetkililerine bu durumu anlatmaya çalıştım, nuh deyip peygamber demediler. insan kaynakları müdürü dahil sayısız yetkiliyle görüştüm. alay eder gibi 'değer kaybı yok da ucuza alırız, bizim yapabileceğimiz bu' dediler. böylesine basit bir problemi olmadık yere yokuşa sürdüler. ben de bu şartlar altında aracı yaptırmayacağımı söyledim. bunun üzerine biz çözüm önerisi beklerken, onlar bizi aracın yerine verdikleri ikame aracı altımızdan zorla almakla tehdit ettiler. peki benim aracım ne olacak dediğimizde 'aracı dısarı alırız, bizim problemimiz değil' yanıtıyla karşılaştık.

insanlar bu araçlara verdikleri paranın yarısından fazlasını volkswagen güvencesi olduğundan veriyor. bir sorunla karşılaşıldığında mağduriyet yaşamamak için aracın hakettiği paranın çok üstünde paralar ödeniyor. ama gel gör ki volkswagen satış sonrası yetkilileri adeta 2 haftalığına gelen turisti yontmaya çalışan bodrum esnafı kalibresinde hizmet veriyor. yorum sizin.

ne yapacağımızı bilemiyoruz, çaresiz kaldık. tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüketici hakları mahkemesine dava açın. Elinizde sağlam deliller olursa firma size tazminat bile ödeyebilir. Ek olarak VW bu , ne yapsa yeridir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik satıcı bayi zihniyeti.Arabayı satana dek canım cicim işi bitince ne halin varsa gör..

olay hukuki sürece geçmiş.Yapılması gerekenler dşk lı avukat tutup işin peşini bırakmamak.
    Geçmiş olsun.
  • Ben anlamadim 3 Yasindaki aracta Motor Komple gidiyor ve yenisi geliyor.

Hemde Dogus Oto'dan. 1 haftada da is cozulmus. Neyi bu kadar sorun ediyorsunuz? Yakit filtresi, Volant, Radyatorden baska Motorun aracla bir mekanik bagimliligi var mi ?

• Kardeş sen daha önce bisiklet kullandın herhalde 😂 39 bin ₺ bu

• Motor sandık motorla değişecekse sorun göremedim ben ama. 2. El için diyorsanız 17 bin liralık değer kaybı imkansız. Pert olmuyor araba. En fazla 2 3 bin lira düşer düşecekse.

• Toplam 39 bin tl lik kayıt gözükecek,bu da satarken büyük problem demek.

• Daçya süper markaymış, en sorunsuz motorlara sahip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş kabul etsin teklifi, mahkeme sürecinde kanser olursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Motor sandık motorla değişecekse sorun göremedim ben ama. 2. El için diyorsanız 17 bin liralık değer kaybı imkansız. Pert olmuyor araba. En fazla 2 3 bin lira düşer düşecekse.

2 3 bin lira versenize arkadaşa konuyu kapatsın
  • bıktım bu rezalet başlıklarından. nasıl olsa 2 gün sonra kapanacak. konu fake gibi birazda.3sene sonra sandık motor değişimi falan??

yemedik diyorum arkadaşı alkışlarla yerine gönderiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Motor sandık motorla değişecekse sorun göremedim ben ama. 2. El için diyorsanız 17 bin liralık değer kaybı imkansız. Pert olmuyor araba. En fazla 2 3 bin lira düşer düşecekse.

2 3 bin lira versenize arkadaşa konuyu kapatsın

3 sene sonra sıfır motor sahibi olacak ama

• Saçmalığa bak bana böyle bir şey olacak direkt dava ederim arabayıda ne yapıyorlarsa yapsın dava her türlü tüketici haklarından olayı çözecektir. Tabi bu biraz uzun sürecek.

• ben ortada mağduriyet göremedim. "kullanıcı hatası bak dalgana deselerdi " ki diyenler var, bence o zaman mağdur olurdunuz.
  • piyasa değerlemesinde o derece bir değer kaybı yansıyacağını ben düşünmüyorum kaldı ki bu sigorta geçmişine vs geçmeyecek servis kayıtlarına geçecek sadece Türkiye'de değil dünyada bile 3 yaşındaki arabayı ver bana al yenisini diyecek marka veya ithalatçı olduğunu da sanmıyorum benzer sebeplerden araba yakan bir sürü adam oldu en azından motoru değiştireyim demişler
  • 42 veririm bi kuruş daha fazla vermem
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

bıktım bu rezalet başlıklarından. nasıl olsa 2 gün sonra kapanacak. konu fake gibi birazda.3sene sonra sandık motor değişimi falan??

yemedik diyorum arkadaşı alkışlarla yerine gönderiyorum

Olay başına gelen arkadaşla ekşisözlük üzerinden iletişime geçip belgelerim fotoğrafını isteyebilirsiniz hocam

• Arkadaslar araba almaya gidiyorsunuz bazzata 6 ay sira veriyorlar arayip sorucaksiniz diyorlar,musteriye bok gibi davraniyorlar ve bunlara ragmen gidip alip servise dusunce baska bir muamele bekliyorsunuz,gecmis olsun.

• aracın 2 yıllık yasal garantisi bitmiş bundan sonra hukuken doğuş otoyu bağlayan bir durum yok. şu galerici kafasını bırakın artık sıfır km motoru taksınlar mis gibi binin.

• Birde volkswagen güvencesi olduğundan denmiş... ölecem yemin ediyorum ölecem... kardeş size müstehak vallahi müstehak az bile...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.