Şimdi Ara

1. Piyade Eğitim Tugayı / Manisa ( Ağustos 2013 ) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
4
Favori
43.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ashab

quote:

Orijinalden alıntı: kcatar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kcatar

Merhaba arkadaşlar aynı yerdeyiz :

1'İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL./MANİSA MERKEZ

4'ÜNCÜ MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIĞI 1'İNCİ TNK. TB.KH. VE KH.BL. / EDİRNE KEŞAN

SINIF : TANK

acemi de usta birliğide aynı yerdeyiz

senin sınıf ne tank mı?

Yok tertip topçu yum ben :)

Yanlız bende branş bölümü boş. Sizde de öylemi ?

Sevk Bitiş
    15/08/2013
    Celp Dönemi
    AĞUSTOS 2013
    Eğitim Birliği
    1'İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL./MANİSA MERKEZ
    Celp Grubu
    1
    Esas Birliği
    4'ÜNCÜ MKNZ.P.TUG.TOP.TB. 2'NCİ 155/52 MM.LİK K/M OB.BT. (FIRTINA)/EDİRNE KEŞAN
    Kuvvet
    KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü
    KISA_DÖNEM ER
    Sınıf
    TOPÇU
    Sevk Başlangıç
    12/08/2013
    Branşı

yok yok bende de yazmıyor hiçbir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: yns44

KARDEŞİM ZATEN BİZEDE ORDA ASKERİYENİN HERKESE DAĞITACAĞI BİR ZİRAAT KART VERİCEKLER. TABİ SENİN GİBİ OLANLAR ALMICAKTIR ÇÜNKÜ 15 LİRA KART BEDELİ VE GERİSİNİ SEN NE KADAR İSTERSEN DOLDURUYOSUN. BURDAKİ AMAÇ YANINDA NAKİT FAZLA PARA TAŞIMAMAKTIR. AMA ALMAYIN BENCE ÇÜNKÜ BU KART ŞİFRESİZ SADECE VERİRSİN PARAYI ÇEKER KIRMIZI BİR KART ASIL MAAŞLARINIZ VE YOL PARALARINIZ YATTIĞI KART SONRADAN VERİLECEK TSKNIN KARTI BU AYRICA TEMASSIZ BİR KARTTIR. YANİ YANINDA GÖTÜRÜRSEN SENİN İÇİN ÇOK İYİ OLUR. AMA BUNDAN ÖNEMLİSİ GÖRMÜŞŞSÜNDÜR BOL BOL GERÇEKTEN BOZUK PARA GÖTÜR YANINDA MUTLAK SURETLE ÇOK AMA ÇOK YARDIMCI OLUCAKTIR. 1 LİRA 5 VE 10 LİRA BOL BOL BULUNSUN YANINDA SAKIN TAM 100 VEYA 200 GÖTÜRME.

YANINDA GÖTÜRÜCEKLERİNE GELİNCE VERİYORLAR ORDA NEYE İHTİYACIN VARSA AM GÖTÜRMEN GEREKN ŞART ŞEYLER VAR TABİİKİ. MESELA TRAŞ BIÇAĞI VE KÖPÜĞÜ MUTLAKA GÖTÜR. VERİCEKLERDİR AMA HEMEN VERMİCEKLERİ İÇİN AYAKKABI BOYASI GÖTÜR. NE BİLİM KLASİK TEMİZLİK MALZEMELERİNİ AL YANINA DİŞ FIRÇAN MACUNU OLSUN. FAZLALIK OLARAKÇOK GEREKSİZ ŞEYLER GÖTÜRME İÇ ÇAMAŞIRI VE ÇORAP AL YANINA AMA ÖZELLİKLE ÇORAP ALABİLİRİSN. KESİNLİKLE GÖTÜR DİCEM TEK ŞEY MUTLAKA PUDRA AL YANINA ÇOK İŞİNİ ÖRÜCEK ÖZELLİKLE İLK GÜNLER O BOTLAR PİŞİRİNCE AYAĞINI DÖKÜP OH BE GERÇEKTEN İŞE YARIYORMUŞ DİCEKSİN :) AYAKKABINIDA MUTLAKA NE GİYİYOSAN 1 NUMARA BÜYÜK AL MUTLAKA AMA ÇÜNKÜ BİR KERE ALDINMI DAH GERİ DÖNÜŞÜ YOK ARKADAŞLAR ARSINDA DEĞİŞTİRİN GİBİ BİR TALİMAT VAR VE İNAN KİMSENİN BOTUNU GİYMEK İSTEMEZSİN :)

TRAŞ OLAYINA GELİRSEK BENCE OL GİT GÜZELCE SAÇINI DÜZ 3 E VURDUR YANLAR 2 OLABİLR RAHAT EDERSİN SAKAL TRAŞINIDA OL BENCE ÇÜNKÜ ŞÖYLE BİR PROBLEM VAR ORDA O GÜN BOŞ BERBER BULAMICAKSIN VE O KADAR KESİME YANİ MAKİNAMI DAYANIR ARTIK HIZLI HIZLI GÜZEL OLMAYABİLİR PİS PİS KILLIDA DOLAŞMA BENCE ÇÜNKÜ BANYO ÇOK BÜYÜK BİR PROBLEM ASKERİYEDE.

MERAK ETTİĞİN BAŞKA SORULARIN VARSA BURDAYIM KARDEŞİM ...

Allah razı olsun bilgiler için

Bende ki kart bankamatik kartı. Yani para yatırma Para çekme için. Havale ve EFT ler için kullanıyorum ben. Çok para gönderip aldığım için almıştım. Bi de telefonu otomatik ödeme talimatı verdirmiştim zamanında.
    Fakat senin söylediğin bi zamanlar TV lerde reklamı yapılan temassız kart denilenden. Dediğin gibi şifre falan istemiyor. Bozuk para taşıma derdin olmaz. Anladığım kadarı ile bendeki kart işe yaramaz.

Ben fazla paramı Ziraate hesabıma atacaktım. Fakat anladığım kadarı ile birlikte Ziraat ATM si yok muş. Kendi hesabımdan Para çekmem sorun olacak sanırım. Sen nasıl yapmıştın para işini ? Herkez 100-200 tl den fazla yanımda para bulundurmak istemiyorumda.

Ben traşı memlekette olmak istemememenin nedeni sakal yüzüden. Memlekette traş olursam 24 saat sonra birliğe teslim olmuş olacağım ki sakal traşı yapta gel dicekler sanırım bu yüzden manisa nın içinde bi berber bulayım diye düşünüyordum. Hem saçı kestiririm hem sakalı. Üsteki mesajlarda arkadaşlar Otogar da berber falan var demişlerdi. Otogara inince traş olurum artık. Hem teslim olmadan önce 1-2 saat sağı solu gezeriz diye düşünüyordum. bu yüzden elimdeki çantayı berbere emanet veririm diye aklımdan geçiyordu

• sözdemir19 S kullanıcısına yanıt
    merhaba beyler benim teslim tarihim ayın 14ünde ve ben zaten izmirde olacağım direkt oradan geçeceğim.

Manisa'ya geçecek tüm herkes için şöyle genel bir bilgi veriyim. İzmire giden arabalardan; Marmara bölgesinden gelenler Manisa içinden geçerek gelirken, İç Anadolu'dan gelenler Ankara asfaltı yani Turgutlu üzerinden gelirler, o yüzden Çorum'dan gelen otobüs Turgutlu'dan geçecektir. Turgutlu garajda inip hemen oradan Manisa'ya minibüsle geçebilirsiniz. İzmir'e gidip oradan gelmek yolu biraz uzatır.

Bayramda bir birbirimize ulaşalım tanışalım sadece nickname ile askerde takılacak değiliz :)

NOT:Bu arada mesajlarınıza geç cevap verebilirim daha bayrama kadar çalışacağım için gün içerisinde çok yoğun olabiliyorum.
  • ben 14 'ünde İzmir'den Manisa'ya geçip teslim oluyorum.. Bu arada 12.00 - 13.00 gibi teslim olun, daha rahat olur denilmekte ama bilemedim.. 14'ünde teslim olacak arkadaşlarla bir yer kararlaştırıp, beraber mi geçsek?
  • musami01 M kullanıcısına yanıt
    bizde öyle planlıyoruz. ben zaten manisada olacağım
  • salamura1 kullanıcısına yanıt
    DOSTUM BEN DE SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM ACEMİLİKTE USTALIKTA DA BENİMLE BERABERSİN. 3. KİŞİ DAHA YOK KAÇ GÜN SONRA SENİ BULDUM ;)
  • Merhaba arkadaşlar hepimize şimdiden hayırlı teskereler bende sülüsümü aldım 14 Ağustosta teslim olacagım Ankaradan gelecegim,

Eğitim Birliği 1'İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL./MANİSA MERKEZ

Esas Birliği 1'İNCİ P.EĞT.TUG. 8'İNCİ P.EĞT.A.KH.TK./MANİSA MERKEZ

Sınıfı:Piyade

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06_hasan -- 31 Temmuz 2013; 19:33:10 >
  • quote:

KARDEŞİM BENDE PARA İŞİNİN SENİN GİBİ DÜŞÜNMÜŞTÜM AÇIKCASI ÇOK FAZLA PARA GÖTÜRMEDİM 200 LİRA GÖTÜRMÜŞTÜM YANIMDA AMA HEPSİ BOZUKTU 20 VE 10 LİRAYDI HEPSİ AYRICA YANIMA 20 LİRADA BOZUK PARA ALMIŞTIM İLK ETAPTA GERÇEKTEN ÇOK YARDIMCI OLDU BANA DAHA SONRA BOZUK BULUYOSUN AMA BAZEN TIKANMALAR OLABİLİYOR TABİ. AMA DEDİĞİM GİBİ YAPABİLİRİSN. BU TRAŞ İŞİNE GELİNCEDE :) EVET OTOGARDA VAR HEMEN ORALARDA FAKAT İNAN BANA 1 KM ÇAPINDAKİ TÜM BERBERLER FULL OLUYOR VE ACELEDEN İSTEDİĞİN GİBİ BİŞEY ÇIKMAYABİLİR AYRICA BANYO YAPMAK İSTEYEBİLRİSİN VE YAPAMICAĞIN İÇİN BİRAZ SIKINTIYA SOKABİLİR SENİ AMA SEN BİLİRİSN GENEDE BU ARADA NİZAMİYEDEN İÇERİ 1 GİBİ GİRMENDE FAYDA VAR EN BÜYÜK ÖNCELİĞİN BU OLMALI SAKIN GEÇ GİRİM DEME YOKSA GECE 3 GİBİ YATAĞA GİRİP SABAH 6 DA KALKINCA NOLUYOR FALAN DERSİN ÜSTELİK O ZİFİRİ KARANLIKTA ELİNDE VERDİKLERİ MALZEMLER LE DEPODAN KOĞUŞLARIN OLDUĞU BÖLGEYE GİDENE KADAR ÜSTELİK BİRDE KENDİ VALİZİN VAR EİYET OLUCAKTIR İNAN BANA. BİR SÜRÜ ARKADAŞIM O KARANLIKTA BİR SÜRÜ ŞEY KAYBETTİ VE ÜSTÜNE YORGUNLUK KALDI BİRDE...

hacı nerelisin sen? nereden gelcen Manisa'ya?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

KAFANDA HİÇ KÖTÜ KURMA ACEMİLİK İÇİN EN GÜZEL YER BENCE O KADAR YORUMDAN BELLİ BAŞLILARI DOĞRU. EĞİTİM FALAN HİKAYE ÖLE SİZİN ORDA SUYUNUZU FALAN ÇIKARMAZLAR. YAPICAĞINIZ ŞEYLERİ SÖYLİM GİDİNCE HAKKATEN DOĞRUYMUŞ DİCEKSİN. PİYADE OLDUĞUMUZ İÇİN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN YÜRÜYÜŞTÜR. GÜN İÇERİSİNDE YÜRÜYÜŞ ÇALIŞIRIZ. BİZ MESELA 21 GÜN ACEMİLİK YAPTIK SİZİN DAHA KISA VEYA DAHA UZUN OLABİLİR. İLK HAFTA SELAM VERME TEKMİL VERME RAHAT HAZIR OL RÜTBELERİ TANIMA KOMUTANLARI ÖĞRENME EN ÖNEMLİSİ İŞTİMAYA DAHİL OLMA :) GİBİ TEMEL KONULARI ÖĞRENDİK Kİ BU AZ BİR ZAMAN SÜRÜYORDU ÇOĞU ZAMAN ÇİMENLERE BOŞ NERE BULURSAN ORAYA YATIYODU HERKES. TABİ BUNUN KÖTÜ TARAFIDA VAR ZAMAN HİÇ GEÇMİYODU BE KARDEŞİM İNAN. BİRDE İLK HAFTA BİR SÜRÜ İŞLEM OLUCAK GÖRÜCEKSİNİZ HER AN BİŞEY ÇIKICAK GİDİCEKSİNİZ 2 SAAT SÜRECEK O DA BOŞ BOŞ YANİ İLK HAFTA GEÇER. DAHA SONRA İKİNCİ HAFTA TÜFEKSİZ HAREKETLER SERİSİ DEDİĞİMİZ 12 HAREKETTEN OLUŞAN BİR SPOR YAPICAKSINIZ Kİ GAYET KOLAY EĞER BULUNDUĞUN TAKIM DA İYİ YAPARSA HEMEN BİTER. SON HAFTA ASIL HAFTA İŞTE. YEMİN TÖRENİ HAZIRLIKLARI OLDUĞUNDAN KOMUTANLAR ÜSTÜNÜZE DÜŞECEKTİR. DEVAMLI YÜRÜYÜŞ Kİ NORMAL DEĞİL TAY YÜRÜYÜŞÜ DEDİĞİMİZ TÖREN YÜRÜYÜŞÜNÜ ÖĞRENİP DEVAMLI ONU ÇALIŞACAKSINIZ. AMA GÜZEL OLUYOR BİR HEYECAN OLUYOR ONCA İNSAN ÖNÜNDEKİ YEMİN TÖRENİ. UNUTMADAN BİR DE ATIŞLARINIZ VAR TABİİ Kİ. 2. HAFTA İÇERİSİNDE BÖLÜK BÖLÜK SIRAYLA GİTMİŞTİK. 3 MERMİ ATIYORSUNUZ. EĞER EŞKENAR ÜÇGENİ 1-2 ARALIKLA ATARSAN TEBRİK ALIRSIN TEZKERENDE :) MERAK ETTİĞİN SORULARIN VARSA BURDAYIM :)

teşekkürler dostum

• ynsdur Y kullanıcısına yanıt
    Aldım tertip bugün silüsümü sonunda ...VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN .... Eyvallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErCiYeSiM

DOSTUM BEN DE SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM ACEMİLİKTE USTALIKTA DA BENİMLE BERABERSİN. 3. KİŞİ DAHA YOK KAÇ GÜN SONRA SENİ BULDUM ;)

forumda iki kişi daha var dostum ustalığı hayrabolu olan marmarafb ve thunder_ft arkadaşlarımız iyi en az 4 kişiyiz ustalıkta :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_hasan

Merhaba arkadaşlar hepimize şimdiden hayırlı teskereler bende sülüsümü aldım 14 Ağustosta teslim olacagım Ankaradan gelecegim,

Eğitim Birliği 1'İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL./MANİSA MERKEZ

Esas Birliği 1'İNCİ P.EĞT.TUG. 8'İNCİ P.EĞT.A.KH.TK./MANİSA MERKEZ

Sınıfı:Piyade

hasan acemide - esas birlikte aynı yer hayırlı teskereler devrem ...
  • ''UZUNKÖPRÜ YOLCULARI ''arkadaşlar pm den isim ve tel veya facebook yazarsanız teslim olmadan birbirimizi taniyalım içeride birbirimizi zor buluruz gibime geliyor. bildiğim 5 arkadaşız kaderdaş ve teslim tarimiz aynı değil... muhabbetle...
  • quote:

KARDEŞİM BENDE PARA İŞİNİN SENİN GİBİ DÜŞÜNMÜŞTÜM AÇIKCASI ÇOK FAZLA PARA GÖTÜRMEDİM 200 LİRA GÖTÜRMÜŞTÜM YANIMDA AMA HEPSİ BOZUKTU 20 VE 10 LİRAYDI HEPSİ AYRICA YANIMA 20 LİRADA BOZUK PARA ALMIŞTIM İLK ETAPTA GERÇEKTEN ÇOK YARDIMCI OLDU BANA DAHA SONRA BOZUK BULUYOSUN AMA BAZEN TIKANMALAR OLABİLİYOR TABİ. AMA DEDİĞİM GİBİ YAPABİLİRİSN. BU TRAŞ İŞİNE GELİNCEDE :) EVET OTOGARDA VAR HEMEN ORALARDA FAKAT İNAN BANA 1 KM ÇAPINDAKİ TÜM BERBERLER FULL OLUYOR VE ACELEDEN İSTEDİĞİN GİBİ BİŞEY ÇIKMAYABİLİR AYRICA BANYO YAPMAK İSTEYEBİLRİSİN VE YAPAMICAĞIN İÇİN BİRAZ SIKINTIYA SOKABİLİR SENİ AMA SEN BİLİRİSN GENEDE BU ARADA NİZAMİYEDEN İÇERİ 1 GİBİ GİRMENDE FAYDA VAR EN BÜYÜK ÖNCELİĞİN BU OLMALI SAKIN GEÇ GİRİM DEME YOKSA GECE 3 GİBİ YATAĞA GİRİP SABAH 6 DA KALKINCA NOLUYOR FALAN DERSİN ÜSTELİK O ZİFİRİ KARANLIKTA ELİNDE VERDİKLERİ MALZEMLER LE DEPODAN KOĞUŞLARIN OLDUĞU BÖLGEYE GİDENE KADAR ÜSTELİK BİRDE KENDİ VALİZİN VAR EİYET OLUCAKTIR İNAN BANA. BİR SÜRÜ ARKADAŞIM O KARANLIKTA BİR SÜRÜ ŞEY KAYBETTİ VE ÜSTÜNE YORGUNLUK KALDI BİRDE...

Ne kadar demir para götüreyim diye kararsızdım sölediğin rakam iyi oldu sağol kalanıda 10-20 olarak götüreceğim sağol

Ziraat şubemdeki müşteri temsilcime mail attım biraz önce. temassız kart başvurusu yapacağım. bu para mevzuları beni bozuyor cebimde para bulundurmasını zaten sevmem. kaç kuruş lazım oldu hemen bankamatiğe gider çekerdim. keşke şubende ziraat atm si olaydı

Bende ne kadar geç teslim olursam o kadar az zaman geçiririm askeriyede diye düşünmüştümsenin yüzüden erken teslim olmayı düşünür oldumzaten bi ihtimal kardeşim de manisa ya gelebilir benimle. yada manisada buluşabiliriz. onunla gezerim diyordum sağı solu. ama senin söylediklerine bakınca erken teslim olmakta fayda var sanırım.

• Banyolar hakkkında şöyle bi bilgi buldum internette ararken. @yns44 senin fikrin nedir usta ?

Banyolar:
    Burada banyo yapmak biraz zor, salı günleri bizim banyo günümüzdü, ama banyo süresi 7 dakika, ve üstünüzü çıkarana kadar vakit geçer, ilk 10-20 kişi banyo yaptıktan sonra su soğur, ya ısınmasını beklersiniz yada soğuk suyla banyo yaparsınız, herkes birden banyo yaptığınmda su çok az akar, neredeyse damla damla akar ve rahatça duş alamazsınız, ama her sabah 4-6 arası ihtiyaç banyosu var, bu saatte kalkıp banyonuzu yapabilirsiniz, banyolar boş olur, su güzel akar ve sıcak olur, uykunuzdan 1 saat verip rahatça banyo yapabilirsiniz. Banyolarda genelde temiz olur ve her sabah temizlenir.
  • quote:

Banyolar hakkkında şöyle bi bilgi buldum internette ararken. @yns44 senin fikrin nedir usta ?

Banyolar:
    Burada banyo yapmak biraz zor, salı günleri bizim banyo günümüzdü, ama banyo süresi 7 dakika, ve üstünüzü çıkarana kadar vakit geçer, ilk 10-20 kişi banyo yaptıktan sonra su soğur, ya ısınmasını beklersiniz yada soğuk suyla banyo yaparsınız, herkes birden banyo yaptığınmda su çok az akar, neredeyse damla damla akar ve rahatça duş alamazsınız, ama her sabah 4-6 arası ihtiyaç banyosu var, bu saatte kalkıp banyonuzu yapabilirsiniz, banyolar boş olur, su güzel akar ve sıcak olur, uykunuzdan 1 saat verip rahatça banyo yapabilirsiniz. Banyolarda genelde temiz olur ve her sabah temizlenir.

ashab, dün çalıştığım okula izin dilekçesi verirken bi öğretmen arkadaş oradaydı, o da manisa da yapmış 2010 yılında, o da aynı şeyleri söyledi. uykundan yarım saat feragat edip rahat rahat banyo etcen dedi. yemekleri(özellikle balık) şahane imiş:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• G.Best G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler devrem birlikte manisada kalıcıyız faceden birbirimizi ekleyip simdiden tanısalım orada sıkıntı cekmeyelim devrem...
  • Ziraat bankası müşteri temsilcim ile görüştüm. Bana şu bilgileri yolladı mail olarak. soru cevap şekilde geçti mail leşmemiz
    quote:

Ben:
    Önümüzdeki hafta Askere gideceğim bu yüzden kredi kartına, daha doğrusu ziraat bankasının temassız kartına ihtiyacım oldu. zira gideceğim birlikte ziraat bankasının temassız kartını dağıtıyorlarmış. Bu yüzden gitmeden önce ben almak istedim bu kartı.

İnternet şubesi üzerinden kredi kartı başvurusunda bulunmak istedim. Kredi kartının temassız özelliği açılabiliryormuş sanırım. Fakat iletişim bilgilerimde eksiklik olduğu için başvuru yapamadım. internet şubesinden iletişim bilgilerimi güncellemek istedim ama nereden yapacağımı bulamadım.

Yada banka kartımın temassız özelliği varmıdır? yani hesabımda ki parayı temassız kart ile kullanma imkanım olabilirmi?

Müşteri temsilcim:

İletişim bilgilerinizi size en yakın Ziraat Bankası şubesinden yapabilirsiniz.

Askeri birliklerde bulunan pos makinalarımızda temazsız kart zorunlu değildir bankamız bankkartları ile de içinde bakiye bulunduğu sürece alışveriş yapabilirsiniz.

Gittiğiniz birlikte askeriyeye özel olan bankkartta tarafınıza verilecektir.

Ben
    İletişim bilgileri için sizin yanınıza uğrasam yardımcı olursunuz sanırım. Zira bana şu an en yakın şube sizinki.

Anladığım kadarı ile ATM kartımı kullanma imkanım olacak birlikte. Peki sadece ziraat port makinelerinde mi yoksa diğer bankalara ait post makinelerinide kullanabilirmiyim?

Eğer kullanma imkanım olursa temassız kart alma zorunluluğum olmayacaktır. Yanımda fazla nakit götürmek hiç istemiyorum. Gerekli nakti banka hesabımda bulundurmak istiyorum.

Müşteri temsilcim
    Evet mevcut bankkartınızı kullanabilirsiniz, bankamatiğinizi içinde para bulundurduğunuz sürece bütün bankaların poslarında alış veriş için kullanabilirsiniz.

Askeriye ile bankamız arasında olan anlaşma ile askeri birliklerde sadece ziraat posları bulunmaktadır.

• direnay D kullanıcısına yanıt
    bu bilgi iyi oldu teşekkürler artık bana sabah namazından sonra yatmak yok
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.