Şimdi Ara

1 sene boyunca okuyacağım kitaplar , izleyeceğim filmler ve diziler listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle bir şey yapayım dedim. Başlangıç : 1 Haziran 2019 olacak .1 sene içerisinde filmleri rahat izlerim ama kitapları bitirmek kolay olmayacak. Diziler içinde devam edenler hariç bitirebilirim diye düşünüyorum.

Bunların yanı sıra İngilizce öğrenmeye çalışacağım. Birde yazılım dillerinden C# ve Java ile Html/CSS/JavaScript çalışacağım.

Hepsini 1 senede yapabilir miyim bilmiyorum ama deneyeceğim en azından.

Ha yazılıma ve İngilizceye ağırlık verirsem de daha iyi olur kitaplar diziler ve filmler sonraya kalsada olabilir.

1 sene boyunca okuyacağım kitaplar , izleyeceğim filmler ve diziler listesi
    https://store.donanimhaber.com/bf/1e/3a/bf1e3afa66a8013559ef0c3315defb1a.jpg

• güzel eserler.

arada dışarı çıkıp gezip tozmayı da ihmak etme ama
  • Eylembilim Oğuz Atay'ın yarım kalan eseri değil miydi? Baskısı varmı, bilmediğimden soruyorum.
  • Yaş 24den fazla ise muhtemelen mezunsun, 2 senede bile bitmez. Okullu isen boş vaktin güzel değerlenir ama bu listeyle.
  • "Kolera Günlerinde Aşk" yerine "Yüzyıllik Yanlızlik" adlı eseri koymanızı tavsiye ederin. Marquez'in Zirve kitabı o dur sahsen. Ama isinize karısmak gibi olmasin yani bu eseri göremeyince bir belirteyim dedim.
    Bir de "Eylembilim" tamamlanmamış bir eserdi hatırladığıma göre. Yani yarıda bırakılmış bir kitap tam da heyecanınızın sönmesine neden olabilir. Bu yüzden "Tehlikeli Oyunlar" veyahut öyku kitabı olarak "Korkuyu Beklerken" adlı kitabla değistirmenizi tavsiye ederim.
    Ama eğer sizin hosunuza gitmisse eser onu okumaniz daha sağlıkli olacağı kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flean

Eylembilim Oğuz Atay'ın yarım kalan eseri değil miydi? Baskısı varmı, bilmediğimden soruyorum.
    Dediğiniz gibi yarıda bıraktığı veyahut tamamlayamadığı bir eser. İletişim yayınları eseri basıyor günumüz itibariyle.
  • C# ve Java'yı aynı anda öğrenmenizin bir anlamı yok çünkü ikisi de çok benzer diller. İkisine de bakmanız zaman kaybı olur. Birini öğrenin, daha sonra ihtiyaç duyarsanız kendinizi diğerine uyarlamanız çok kolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herattaa

"Kolera Günlerinde Aşk" yerine "Yüzyıllik Yanlızlik" adlı eseri koymanızı tavsiye ederin. Marquez'in Zirve kitabı o dur sahsen. Ama isinize karısmak gibi olmasin yani bu eseri göremeyince bir belirteyim dedim.
    Bir de "Eylembilim" tamamlanmamış bir eserdi hatırladığıma göre. Yani yarıda bırakılmış bir kitap tam da heyecanınızın sönmesine neden olabilir. Bu yüzden "Tehlikeli Oyunlar" veyahut öyku kitabı olarak "Korkuyu Beklerken" adlı kitabla değistirmenizi tavsiye ederim.
    Ama eğer sizin hosunuza gitmisse eser onu okumaniz daha sağlıkli olacağı kanaatindeyim.
    Merhaba hocam, Yüzyıllık yalnızlık,Korkuyu Beklerken,Tehlikeli Oyunlar bu kitapları okudum daha önceden.Yüzyıllık yalnızlık muhteşem bir kitaptı gerçekten. Tehlikeli Oyunları 2 kere okudum o da çok iyiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: boss101

Merhaba hocam, Yüzyıllık yalnızlık,Korkuyu Beklerken,Tehlikeli Oyunlar bu kitapları okudum daha önceden.Yüzyıllık yalnızlık muhteşem bir kitaptı gerçekten. Tehlikeli Oyunları 2 kere okudum o da çok iyiydi.

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam,
    "Kolera Gunlerinde Ask" Marquez'in diğer kitaplarına göre geride kalmış olarak nitelendiriliyor. En azindan alternatif bir eser onereyim dedim sevememe durumu olmasın diye boyle oneride bulundum. Okumuş oldugunuza göre en azından sevme olasilığınız daha yuksek ben eger yazarin ilk kitabi ise onu onermek istedim.

Eylembilim kitabinda dedigim gibi Oğuz Atay'ın tamamlayamadığı bir eser. Yani yarıda bırakılınca tam olarak kitabın tadını alamiyor insan diye farkli bir oneride bulunmak istedim. "Tutunamayanlar" 'da farklı bir tercih olabilir.

Listenizi biraz daha inceledim kitap seçimleriniz baya güzel.

İyi okumalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 1 Haziran 2019; 22:28:46 >

• Benim de oyunlar konusunda benzer bir listem var ama ömürlük yaptım.450 'yi geçti umarım hepsini deneyimleyip öyle ölürüm.
    Senin liste de güzel.
    Başarılar keyifli okumalar.
  • imkansız
  • 1 yıl olmasa da okunmayacak kitap izlenmeyecek film yok.
    Kolay gelsin başarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uchigatana

Benim de oyunlar konusunda benzer bir listem var ama ömürlük yaptım.450 'yi geçti umarım hepsini deneyimleyip öyle ölürüm.
    Senin liste de güzel.
    Başarılar keyifli okumalar.
    hocam nasıl bir liste merak ettim, atabilir misiniz? yada en azından nasıl yaptığınız hakkında fikir alabilir miyim?
  • Biraz abartmamış mısınız? 1 sene sonuna kadar full boşsanız biter ama daha java script ve ingilizce ögreneceğim diyorsunuz. Bence listeyi yarılamakta fayda var.
  • Hocam dizi işine girersen bu iş bitmez. Sırf Avrupa Yakası 6 sezon "İmkansız" diyen arkadaşlara katılmıyorum fakat zorlayıcı olduğu aşikar.
  • Sadece kitap okumaları olarak bakarsam 1 yılda bitirilebileceğini sanmıyorum;ama yine de iyi okumalar, başarılar...
  • hocam efsane eserler içeriyor liste ama 2 sorum var

1) bu zamana kadar çok az mı kitap okudunuz ?
    2) birbirinden bayağı farklı türde kitaplar var bazıları sizi çok sıkabilir
  • _Raistlin_Majere_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Evet okuduğum kitap sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Hocam ne kadar sıksa da okumaya devam edicem. Şuan Monte Kristo Kontu'nu okuyorum yarısını bitirdim bile. Kitabın beni içine çekmesi yeter.
  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    Hocam boş zamanım var. Oyun oynamayı bırakıp kendimi kitap okuma film dizi izleme işine verirsem yapabileceğimi düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde forumu bırakmayı da düşünüyorum daha doğrusu interneti bırakmayı en azından günde 1 kere yatmadan önce 10 dakika girmek gibi bir düşüncem var.

Program indirdim bir tane. Günde 7 saatim internette da geçiyormuş. Boşa geçen 7 Saat.
  • mercpool kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Şuan HTML CSS bitti. JavaScript ile PHP arasında kararsız kaldım. 1 sene de yaya yaya bitiririm diye düşünüyorum. Boş zamanım var evet. Biteceğini düşünüyorum. Hedefim hepsini bitireyim bitirmiş olmaktan ziyade bana kültürel birşeyler katması.

Listedeki Yeşilçam filmlerinin mesela bana katkısı olacağını düşünüyorum. Dizilerin de öyle. İngilizce ise yavaş yavaş çalışıyorum şuanda.

Bütün liste bitipte bana faydası olmamasındansa yarısı bitsin birşeyler öğreneyim yeter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.