Şimdi Ara

1. sınıf, para kazanma, alan seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kötü bir üniversitede 1. sınıfım. Kendi çabamla şuanda python, makine öğrenmesi, veri bilimi öğrenmeye çalışıyorum ancak bir yandan da para kazanmak istiyorum. Part time iş falan yerine ilgi duyduğum alanla ilgili bir şeyler yaparak para kazanmak istiyorum. Bu alan makine öğrenmesi olunca bu iş zorlaşıyor. İleride staj durumlarında da sıkıntı yaşayabileçeğimi düşünerek şimdilik bu işi bir kenara mı bıraksam acaba diye düşünüyorum. Genelde web yada mobil programlama tavsiye ediliyor, arkadaşlarımdan şimdiden bunları öğrenenler var hatta bende bir ara html-css-js bakmıştım ama ilgimi çekmemişti. Oyun programlama bambaşka bir alan. İşin sanat kısmı çok daha önemli. O alanda yetenekte olmayınca sadece kodla ortaya güzel birşey koyup birde bundan para kazanmak falan zor gibi. Kararsız kaldım şuanda nasıl ilerlemem gerektiği konusunda.

• bende baya bunun üzerine kafa yordum ama sektörde çok fazla rekabet var. hatta senin o istediğin part time iş için sektör dışından bile talep var. profesyonel hayatın için yazılımda kendini istediğin alanda geliştirken dışarıda da normal bir işte çalışabilirsin gidip garsonluk yap mesela hem insan ilişkilerini gözlemleyebilirsin farklı bir bakış açısı kazanırsın. sektörde bir açık görürsün belki kapatmak için ileride bir atılım yaparsın (restorantların bilgisayarlı sistem kullanması gibi). şuan galiba en hızlı ve en garanti para kazanma yöntemi bu olur senin için. çünkü web site tasarlayıp satayım desen yine üstüne bir emek sarfetmelisin. bunların hepsini göz önüne alarak bir işe kalkışmalısın.

bence ilk saydığın alanlara ilgin varsa kendini onlar için yetiştirmen ileride şuan başka bir alandan kazanacağın paranın kat ve katını sana getirebilir. benim düşüncem şu yönde web tasarlayıp satma işini çok uzak bir daldan mezun bilgisayar mühendisliği disiplini almamış bir insanda yapabilirken bahsettiğin alanlarda iş yapması o kadar kolay değil.

• Kısa dönemli işlerle para kazanmak istiyorsan Drupal Wordpress Magento OpenCart gibi PHP frameworkleri gerçek çözüm üretebilecek kadar öğrenmeyi dene. O alanlarda irili ufaklı birçok iş var ve coğu remote-job olarak da yapılabiliyor.

Machine Learning uzun vadeli bir konu ve sadece eğitimle olacak iş değil. ML alanında para kazanabilmen için kendi insiyatifinle bir proje geliştirmelisin ki işveren o projeye bakıp "bunu yapan bizim projeyi de yapar" desin.
  • Hayaller yapay zeka hayatlar crud.

armut.com uzmankirala.com,freelancer.com gibi sitelere gir üye ol. Böylece insanlar freelance da neler istiyor bak ona göre ilerle derim.
  • Part-time işlerden kastım bu garsonluk tarzı işlerdi zaten. Daha çok emek gerekiyor ama sevdiğim şey olması ve bana tecrübe kazandıracak olması avantaj.
  • Bu yüzden şimdiden çalışmaya, kaggle'i falan araştırmaya başladım ama şu kararsızlık, git gel yüzünden doğru düzgün ilerleyemedim bile. Php falan öldü, yeni scrpit dilleri falan çok daha iyi bir tercih deniyordu ama bu yurtdışı için sanırım.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt

Hayal olarak kalmasın diye uğraşıyorduk ama olmayacak galiba.
    Tesekkurler.
  • idaicinalluk İ kullanıcısına yanıt
    Y.dışında da PHP işleri yaygın. Y.dışı derken Avrupa yani İng Alm Fra; 3 büyüklerde PHP işleri oldukça yaygın. PHP öldü diye atıp tutanlara "PHP'nin yerini alan yeni dil nedir ve onunla yaptığınız gerçek bir uygulama var mı" diye sor, cvp alamazsın.
  • Peki hocam tesekkurler. Bir bakayim phpye.
  • Reis , eğer merkez bir il deysen ... Yani içinde yazılım firmaları olan ... Git adamalara para istemeden yardım et... Eğer bu işe dediğin kadar meraliysan bir zaman sonra sana iş teklifinde bulunurlar...sende mezuniyet sonrası en çok sorulan soruyu cevaplarsin ... "Sektör'de tecrüben var mı ?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.yilanci -- 5 Mart 2019; 19:45:10 >
  • Hocam ne yaptınız gelişme var mı? Bende beri bilimi çalışıyorum ve para kazanmaya ihtiyacım var. Php öğrenmeye başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: axlrose.

Hocam ne yaptınız gelişme var mı? Bende beri bilimi çalışıyorum ve para kazanmaya ihtiyacım var. Php öğrenmeye başladım
    beri bilimi ni tam anlayamadım ama ne olduğunu az çok tahmin edebiliyorum Sen "beri bilimi" çalışmaya devam et. Ayrıca PHP ile çok ilgisi vardır Paraya hızlı ulaşırsın!
    İsmini bile düzgün yazamadıkları şeylerden para ütmeye kalkıyor millet!
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    Ne yaran var gocundun onu anlamadım.
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    Ufak bir harf hatasından bu kadar saçma bir çıkış yapmanız.. Bir olamamız gerekirken iyice insanları kendinizden soğutuyorsunuz.
  • Birisi bir şeyler yazıyor ve ne yazdığına veya nasıl yazdığına bile bakmıyor, dikkat etmiyor! Daha doğru dürüst en temel dil yeterliliklerden bile acizken çıkıp "şu bilimi, bu bilimi" diye konuşmak ancak ve ancak bizim memlekete has bir davranış olabilir. Yetmiyor bunu kabullenmek yerine üste çıkılmaya çalışılıyor. O da yetmiyor aynı seviyede başkaları da destek olmaya kalkıyor.

Burada kimse kimseyi tanımaz. Amaç; doğruları söylemek, yol göstermeye çalışmak ve yanlışları düzelmek. Kendimizden soğutsak ne soğutmasak ne? Oy falan toplamaya çalışmıyoruz ki şirinlik yapalım. Yani bu forumda seviye fena halde düşük. Yaş ortalaması da muhtemelen öyle. Artık bu konuda şüphem kalmadı. Burada eline klavye alan çoluk çocuğa cevap yetiştirmek gerçekten zaman kaybı artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.