Şimdi Ara

1 tane çarpanlara ayırma sorusu(cozuldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

(10^2a) + (8^2b) + (10^a+1) + (9^b+1) + (9) ifadesinin alabileceği en küçük değer kaçtır?

Cevap:32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamanimyok -- 24 Ekim 2015; 9:13:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Largesse

32 olduğundan emin misin bir de a ve b reel mi yoksa tamsayı mı demiş

a b reel cevap anahtari 32 diyor ama hatalida olabilir cozum yolu bulduysan cevap onemli degil yazabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Largesse

peki sonuç tamsayı mı olacak demiş çünkü a ve b yi negatif alırsak milyon tane en küçük değer çıkar

Kitapta yazani aynen gecirdim eksik yok
  • Up
  • zamanimyok kullanıcısına yanıt
    Soruyu düzgün bir şekilde, parantezler kullanarak tekrar yazabilir misin? veya foto upload edebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matematico

Soruyu düzgün bir şekilde, parantezler kullanarak tekrar yazabilir misin? veya foto upload edebilir misin?

Suan nasil?
  • zamanimyok kullanıcısına yanıt
    Soru fotoğrafta dikdörtgen içine aldığım şekildeki gibiyse, ben buraya kadar geldim. Devam edebilecek arkadaşlar varsa, çözümü ben de merak ediyorum.

1 tane çarpanlara ayırma sorusu(cozuldu)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GEODAKI 2 SORU
    8 yıl önce açıldı
    1 trigonometri sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up
  • Up
  • Düz mantık a ve b yerine 0 yazsan zaten 30 yapıyor
  • Alıların blilerin ayrı ayrı türevini al 0a eşitle ikisini de bulduğun değeri denkleme yaz sonuç gelecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar başka kişilerin sorularına çözerek para kazanabilir yada sorularınızı toplu şekilde çözdüreceğinizwww.odevmarketi.com sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamanimyok

a b R sayi

(10^2a) + (8^2b) + (10^a+1) + (9^b+1) + (9) ifadesinin alabileceği en küçük değer kaçtır?

yukarıdaki üstel fonkiyonların hepsi daima artandır ve reel sayılardan pozitif reel sayılara tanımlıdır.a ve b yi -∞ 'a götürürsek üstellerin hepsi 0 a gider geriye 9 kalır sadece.
    ama a ve b reel sayı demiş olduğundan (∞ reel sayı değildir) yukarıdaki ifade daima 9 dan büyük olmalıdır yani
    10^(2a) + 8^(2b) + 10^(a+1) + 9^(b+1) + 9>9
    ve en küçük reel değeri yoktur.eğer en küçük tamsayı değeri derse ona da 10 diyebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalyuvasi -- 24 Ekim 2015; 8:23:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalyuvasi

quote:

Orijinalden alıntı: zamanimyok

a b R sayi

yukarıdaki üstel fonkiyonların hepsi daima artandır ve reel sayılardan pozitif reel sayılara tanımlıdır.a ve b yi -∞ 'a götürürsek üstellerin hepsi 0 a gider geriye 9 kalır sadece.
    ama a ve b reel sayı demiş olduğundan (∞ reel sayı değildir) yukarıdaki ifade daima 9 dan büyük olmalıdır yani
    10^(2a) + 8^(2b) + 10^(a+1) + 9^(b+1) + 9>9
    ve en küçük reel değeri yoktur.eğer en küçük tamsayı değeri derse ona da 10 diyebiliriz

Anladim tesekkur ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.