Şimdi Ara

1 tb + 320 gb raid 0 olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde samsung 320 gb 7200 rpm 16 mb hard disk var , kapasitenin dolması nedeniyle yeni bir disk almak istiyorum , çok film izlediğimden , fiyatlarda uygunken 1 tb almak istiyorum ve bunları raid 0 yapmak istiyorum . sormak istediğim , 1 tb 32 mb cache 7200 rpm bir hdd alsam elimdeki ile raid0 oluşturabilir miyim , oluşturursam kapasitelerinin aynı olmaması bana ne gibi dezavantajlar sağlar , raid0 performansı elde edebilir miyim , uzman arkadaşlardan değerli yorumlarını bekliyorum , teşekkürler .

• raid için aynı kapasite ve özelliklerde diskler olması lazım diye biliyorum.
  • saolasın müşavir , kesin bi cevabı olan yok mu ?
  • ilgilenen arkadaş yok mu
  • arkadaşlar koskoca dh forumunda su soruyu net bi sekilde cevaplayacak kimse yok mu
  • Bugün biraz baktım ve farklı boyutlarda disklerlede raid düzeneği kuranlar olduğunu gördüm. Ama en sağlıklı olanın aynı kapasite ve özelliklerde olan disklerle yapılması olduğu söyleniyor.

Elimden başka bişi gelmiyor maalesef. Bugüne kadar hiç raid denemedim.
  • Pratik olarak bilmiyorum, uzman da değilim ama Wiki'de şöyle bir bilgi var.

A RAID 0 can be created with disks of differing sizes, but the storage space added to the array by each disk is limited to the size of the smallest disk. For example, if a 120 GB disk is striped together with a 100 GB disk, the size of the array will be 200 GB.

Link

Türkçe çevirisi;

RAID 0 farklı boyutlardaki disklerle oluşturulabilir ama sisteme her bir diskle eklenen depolama kapasitesi en küçük diskin kapasitesi ile sınırlıdır. Örneğin; 120 GB'lık bir disk 100 GB'lık bir diskle birleştirildiğinde sistemin kapasitesi 200 GB olacaktır.

Sanırım ram vs. gibi diğer parçalarda geçerli olan durum bunda da var. 1 TB disk alıp 500'lük ile Raid yaparsanız 1 TB'lık diskin yarısını kullanamazsınız. Yani Raid'den faydalanmak için aynı kapasitede aynı marka ürün alırsanız sorunsuz kullanırsınız. 1 TB'yi sorduğunuza göre sanırım depolama ve performans ihtiyacınız var. Belki de bütçenizi artırıp 1+1 yaparsınız. Seçim sizin.

Kolay gelsin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 18 Şubat 2011; 16:53:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    +20 TB 3,5" HDD
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ettim cevaplarınız için napalım sağlık olsun , bizde normal olarak kullanıcaz öyleyse
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.