Bildirim
1. vites ayarı
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Şurda çıkan ilk sayfadaki neredesi tüm linkler işinize yarayacaktır.
https://www.google.com/search?q=arka+att%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1+ayar%C4%B1&oq=arka+att%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1+ayar%C4%B1&aqs=chrome..69i57j0.2200j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8
Yalnız size bi uyarıda bulunayım aynı sorunu bende yaşadım, aynı ayarı bende yaptım. Bisikletin üsütnde degilken vites 1e atiyor güzel calisiyor. Bisikletin üstüne biniyorsunuz vitesi 1e bi aliyosunuz arka attırıcı oldugu gibi jantın içine girip paramparça oluyor. Bunu bisikletçiye yaptırmakta fayda var
-
quote:
Orijinalden alıntı: Before Vendetta
Şurda çıkan ilk sayfadaki neredesi tüm linkler işinize yarayacaktır.
https://www.google.com/search?q=arka+att%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1+ayar%C4%B1&oq=arka+att%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1+ayar%C4%B1&aqs=chrome..69i57j0.2200j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8
Yalnız size bi uyarıda bulunayım aynı sorunu bende yaşadım, aynı ayarı bende yaptım. Bisikletin üsütnde degilken vites 1e atiyor güzel calisiyor. Bisikletin üstüne biniyorsunuz vitesi 1e bi aliyosunuz arka attırıcı oldugu gibi jantın içine girip paramparça oluyor. Bunu bisikletçiye yaptırmakta fayda var
oww hiç bulaşmasammı. arkadaki vidalarla biraz oynaşdım ama hiç bir değişiklik görmedim ben. 2 ile 1 arasında çokta fark yoktur herhalde böyle kalsamı ne
-
aktarıcının arkasındaki teli gevşetmen lazım, ama daha önce arkadaşlar belirtmiş, riske girme, bu seferlik bisikletçide yaptır, bir gör, sonra tekrar ederse kendin yap derim.. -
quote:
Orijinalden alıntı: fatihto
aktarıcının arkasındaki teli gevşetmen lazım, ama daha önce arkadaşlar belirtmiş, riske girme, bu seferlik bisikletçide yaptır, bir gör, sonra tekrar ederse kendin yap derim..
küçükçekmecede yakında bir bisikletçide yokki alıp koca bisikleti götürme şansımda yok uzaklara. neyse kalsın o zaman bakalım zaten çok fazla yokuşla işim olmayacak sağolun varolun -
hayır tarıf etsek de zorlanıcaksın zaten attırıcı harıc herseyın fotosunu çekmişsin :) -
quote:
Orijinalden alıntı: Waldrock
hayır tarıf etsek de zorlanıcaksın zaten attırıcı harıc herseyın fotosunu çekmişsin :)
Şu An kurcalamama taraftarı oldum bir bilgisayar değilki yapboz gibi oynıyım üzerinde bisiklet sakat iş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bak şimdi arka aktarıcının üzerinde bir adet somun var altından vites telinin geçtiği. somunu gevşetip teli pense yardımıyla biraz gerdireceksin tabi bu sırada vites kolunun 1 de olması lazım. gerdirip somunu tekrar sıkacaksın. sonra pedalı çevir vitesleri değiştir bir sıkıntı yoksa binersin. gözün kesmiyorsa hiç bulaşma derim ben. -
quote:
Orijinalden alıntı: TrickStar
bak şimdi arka aktarıcının üzerinde bir adet somun var altından vites telinin geçtiği. somunu gevşetip teli pense yardımıyla biraz gerdireceksin tabi bu sırada vites kolunun 1 de olması lazım. gerdirip somunu tekrar sıkacaksın. sonra pedalı çevir vitesleri değiştir bir sıkıntı yoksa binersin. gözün kesmiyorsa hiç bulaşma derim ben.
Hocam bulaşmıyım şimdilik ince ayar iyice bozarsam içinden çıkamam
quote:
bak şimdi arka aktarıcının üzerinde bir adet somun var altından vites telinin geçtiği. somunu gevşetip teli pense yardımıyla biraz gerdireceksin tabi bu sırada vites kolunun 1 de olması lazım. gerdirip somunu tekrar sıkacaksın. sonra pedalı çevir vitesleri değiştir bir sıkıntı yoksa binersin. gözün kesmiyorsa hiç bulaşma derim ben.
Vites teli montajı şayet ters yay vites montajı yapmıyorsanız , vites en küçük dişliye ayarlanarak (tel serbest bırakılarak) yapılır. Yani söylediğinizin tam aksine.
Vites kolunda ya da arka aktarıcının üzerinde tel giriş ve çıkışlarında el ile çevirebileceğiniz ince ayar vidaları varsa bunları teli gerecek şekilde bir miktar çevirin. Tel gerilecek ve bir üst dişliye çıkmasına izin verecektir.
şayet yoksa vites telini çözerek bir miktar daha germeniz gerekecektir. Vitesi en küçük dişliye alın. Vites telini tutan vidayı gevşetip, teli bir önceki pozisyonuna göre 2 milimetre kadar daha fazla gerin. Bu pozisyonda teli tekrar sıkın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gurkans
quote:
Vites teli montajı şayet ters yay vites montajı yapmıyorsanız , vites en küçük dişliye ayarlanarak (tel serbest bırakılarak) yapılır. Yani söylediğinizin tam aksine.
Vites kolunda ya da arka aktarıcının üzerinde tel giriş ve çıkışlarında el ile çevirebileceğiniz ince ayar vidaları varsa bunları teli gerecek şekilde bir miktar çevirin. Tel gerilecek ve bir üst dişliye çıkmasına izin verecektir.
şayet yoksa vites telini çözerek bir miktar daha germeniz gerekecektir. Vitesi en küçük dişliye alın. Vites telini tutan vidayı gevşetip, teli bir önceki pozisyonuna göre 2 milimetre kadar daha fazla gerin. Bu pozisyonda teli tekrar sıkın.
hocam şimdi sürerek denedim bisikleti meğer farklı sorunlarda varmışarka vites 3 den yukarı çıkmıyor. 1 e zaten geçmiyordu. yani arka vitesi 3 e aldım. 4 5 6 7 de hiçbir değişiklik olmuyor 3 deki pozisyonda duruyor. bu durumda teli gerdirmekmi gerekiyor.
-
Vites değiştiricisinde kadran 3 ü gösterirken zincir hangi dişlide? -
quote:
Orijinalden alıntı: gurkans
Vites değiştiricisinde kadran 3 ü gösterirken zincir hangi dişlide?
vitesi 3 e getirdiğimde 4. dişlide duruyor :/ dahada aşağı inmiyor 4 5 6 7 hepsi 4. dişlide yani en son 4. vitese çıkıyor. o da 3 de. -
arka aktarıcıya gelen hortumun ucunda(aktarıcının üzerinde)vida bulunur onu biraz sık hallolur -
quote:
Orijinalden alıntı: xRooKiex
arka aktarıcıya gelen hortumun ucunda(aktarıcının üzerinde)vida bulunur onu biraz sık hallolur
https://store.donanimhaber.com/6c/c6/1a/6cc61a803553ceb80092a70a2553c421.JPG
şimdi hangi renktekini sıkayım hocam? kablo ucundakini sıkıştırdım ama deneme fırsatım olmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 10 Mart 2014; 23:31:56 >
-
Fotoğraf açılmıyor ama demek istediğim vida bu:
-
quote:
Orijinalden alıntı: xRooKiex
Fotoğraf açılmıyor ama demek istediğim vida bu:
Peki denicem teşekkürler
Umıt marka bisiklerde de çok oluyor.
Şu vites hep bozuluyor ya
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X