Şimdi Ara

1. Vitesten boşa atma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun aracimla rampa bir yerde durdum onumdekinin ilerlemesi icin. Fakat arac 1. Vitesteyken kendi kendine bosa aldi küt diye . Sebebi ne olabilir ? Bu arada ayagim debriyaj ve frenin uzerindeydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fikri olan ya da daha önce basina gelen yok mu acaba ?

• 1. vites senkromeçinden kaynaklanabilir.
  • Senkromeç ve grup dişlisinin değişmesiyle sorun giderilir, ilerleyen zamanlarda yolda giderken de atmaya başlar ve bir gün gelir şanzıman kilitlenip kalır, vites değiştiremezsin...
  • Yukaridakine ek olarak Eger bir bakimdan sonra yapti ise sanzimana fazla yag konuldu ise, o da yapar.

• konu dışına yazsan daha çok ilgi görürsün

• quote:

Orijinalden alıntı: aristonunpsikologu

Fikri olan ya da daha önce basina gelen yok mu acaba ?

Aracınızın markası nedir? Uzun yıllar önce kullandığım eski kasa Şahin aracımda da aynı problem vardı. 1. vitesten atardı, 1 yıl kadar bu şekilde kullandıktan sonra, 1. vites senkromençini değiştrirnce sorun ortadan kalkmıştı, muhtemelen sizinki de aynı durumda, yani anlayacağınız şanzuman inmesi lazım.
  • Aracim fiat panda 1.1 active .

• Motor yagi bakimlari ve fren balatalari degisti. Fakat ben debriyaj kaynakli oldugunu dusunmustum illa diyorsunuz ki sanziman inecek . Bir daha yapmadim ama debriyajim kotu durumda yakinda vites kutusunu elime alacagim gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: aristonunpsikologu

Motor yagi bakimlari ve fren balatalari degisti. Fakat ben debriyaj kaynakli oldugunu dusunmustum illa diyorsunuz ki sanziman inecek . Bir daha yapmadim ama debriyajim kotu durumda yakinda vites kutusunu elime alacagim gibi

Hazır şanzımanı açtırmışken, baskı balata setini de yenileyin mis gibi olsun araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

konu dışına yazsan daha çok ilgi görürsün

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    şanzıman yaptırmamak için otomatik araba almaktan vazgeçtim. kendimi tebrik ediyorum manuel aracın şanzımanını dağıtmayı başardım. büyük ihtimalle öyle olacak giden benim paralar maalesef. teşekkür ederim
  • Belki tam gecmemistir vites yarida kalmistir. Devam ederse araci o zaman sokturun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.