evet arkadaşlar 1 yıl yaptım ilk başlarda çok yedim biraz yağlandım ama güçleniyordum. Sonra makro hesap yapmayı filan öğrendim düzene koydum bir ara hızlıca kilo kaybettim sıavlardan dolayı 2 haftada 5 kilo verdim vücut ölçülerim filan düştü 7 haftadır allpro beginner yapıyorum ve hesapladığım şekilde yemek yiyorum kilom hiç değişmiyor vücudum hiç gelişmyior kaslarım çok zayıf ve ona rağmen hafif yağlı bir yapım var. artık bu sporu bırakma eşiğine geldim ne yaparsam olmuyor ve artık çok karamsar ve isteksiz bir hal aldım yardım edebilecek biri var mı acaba?
vücut direnç göstermiştir.
1 sene boyunca hangi programları uyguladın veya hep aynı programa mı devam ettin ? Çalışma şeklin nasıl ? Bazı erkekler görüyorum bayan gibi zorlamayacak ağırlıklarda çalışıyorlar öyle çalışıyorsan gelişememen normal.
quote:
Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR
1 sene boyunca hangi programları uyguladın veya hep aynı programa mı devam ettin ? Çalışma şeklin nasıl ? Bazı erkekler görüyorum bayan gibi zorlamayacak ağırlıklarda çalışıyorlar öyle çalışıyorsan gelişememen normal.
ilk 6 ay 3 gün herbirinde vücudun farklı günü çalışıyordu sonra onun başlayanlar için iyi olmadığını öğrendiğimden değiştirdim. daha sonra 4.5 ay kadar birgün vücudun yarısı diğer gün diğer yarısı 2 gün üst üste gidip 1 gün dinleniyordum böyle yaptım geri kalan kısmında ise allpro beginner denilen programa başladım ağırlıkları maksimum 10 kez kaldırabileceğim şekilde seçiyorum yani ne çok hafif nede uygularken formu bozacağım şekilde oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: Pre-clinic
quote:
Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR
ilk 6 ay 3 gün herbirinde vücudun farklı günü çalışıyordu sonra onun başlayanlar için iyi olmadığını öğrendiğimden değiştirdim. daha sonra 4.5 ay kadar birgün vücudun yarısı diğer gün diğer yarısı 2 gün üst üste gidip 1 gün dinleniyordum böyle yaptım geri kalan kısmında ise allpro beginner denilen programa başladım ağırlıkları maksimum 10 kez kaldırabileceğim şekilde seçiyorum yani ne çok hafif nede uygularken formu bozacağım şekilde oluyor
Biraz düzensiz çalışmışsın anladığım kadarıyla. Vücudun yarısı derken upper/lower mı yaptın yoksa kafana göre mi ? Senin için en güzel program 3 günlük klasik program 1 gün of 1 gün off şeklinde.
boy-kilo-yaş? kaç kalori alıyorsun günde
Sınav stresi yaşadın mı o dönemlerde? stres bu sporun en büyük düşmanı. ah o kortizol varya o kortizol.
daywalker evet biraz düzensiz oldu şimdiki programım allpro beginner 1gün çalış 1 gün off dediğiniz gibi temel hareketleri içeriyor squat, bench, barbell bent over row, shoulder press, barbarll curl, stiff-legged deadlift- standing calf şekilnde 3 of günümde kardio yapıyorum 20 dakika ardından karın çalışıyorum bu program nasıl sizce ve ne kadar uygularsam gelişme görürüm adebisi 180 boy 71 kilo 21 yaş, kalori hesabı yaptığım kağıdı kaybetmişim ama 2400 filan alıyorum o civar Amroth sınav stresinin olmadığı gün yok ki 2-3 haftada bir sınav oluyoruz biz ve bütün dersler tek sınav şeklinde altta alma olaylarıda olmayınca her sınav ayrı stress zaten kendimde genel olarak herşeyi takan bir insanım