1-Dostlar merhaba, 10-11 bin TL arası bir bütçem var. Monitör hariç oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Konuya çok hakim değilim tavsiyelerinize ihtiyacım var. Performans dışında önem verdiğim şey kasanın çok ses yapmaması 2-Bunun dışında önerdiğiniz parçaları güvenle ve en ucuz şekilde nerelerden alabilirim? 3-Son olarak böyle bir sistemle en iyi şekilde çalışacak kasadan ayrı olarak 3 bin TL'yi geçmeyecek şekilde ve 27inç olması şartıyla bir monitör de önerirseniz çok sevinirim dostlar. Şimdiden çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitfatih61 -- 8 Ocak 2021; 17:23:2 > |
10.000-11.000 TL sistem toplama
-
-
-
Üstad çok teşekkür ederim yorumların için tek sıkıntı galiba ben yazarken tam olarak net anlatamamışım da monitör için 3 bin tl ayrı ayırdım yani toplamda 14 bin tl lik bir sistem toplamak amacım kusura bakma lütfen hatamdan dolayı :)
-
İntel 10400f İşlemci
Asus z490v si anakart
Patriot 2x8gb 3200 cl16 bellekler
Gigabyte Gaming o.c RTX3070 Ekran kartı
Kingston 500gb a2000 m2 ssd
Ranker Cygnus v2 kasa
Sharkoon 750w gold zero psu
Mugen 5 Soğutucu
Akakçe
Toplam: 12000 TL
Geriye kalan bütçe ile de 2k 144hz bir monitör alabilirsiniz fiyatlar 2500-3000 TL arasındadır tasarımını tipini beğendiğiniz bir modele yönelebilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ThE LoStİntel 10400f İşlemci
Asus z490v si anakart
Patriot 2x8gb 3200 cl16 bellekler
Gigabyte Gaming o.c RTX3070 Ekran kartı
Kingston 500gb a2000 m2 ssd
Ranker Cygnus v2 kasa
Sharkoon 750w gold zero psu
Mugen 5 Soğutucu
Akakçe
Toplam: 12000 TL
Geriye kalan bütçe ile de 2k 144hz bir monitör alabilirsiniz fiyatlar 2500-3000 TL arasındadır tasarımını tipini beğendiğiniz bir modele yönelebilirsiniz.
Bu öneri güzel, sistemi alabilirsiniz.
-
Öncelikle uygun bir ekran kartı denk getirmeye çalışın. Gerisini ise arkadaşın önerdiği sisteme v-si yerine a-pro anakart olarak takabilirsiniz.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-XPowerboost psu ve 6/6 cpu önermeyin lütfen.
M.2 ssd olarak KIOXIA yerine, aynı fiyata daha yüksek hızlara sahip Kingston A2000 alınır.
5600XT olarak mağazadan alınırsa eğer 3.500 TL'ye GIGABYTE WINDFORCE OC modeli var çok daha hesaplı olur, 4K verilmez bu karta.
Alıntıları GösterArkadaşım sen bu üyeliği sadece beni eleştirmek için mi kullanıyorsun? Önceki konudada aynı şekilde powerboost psu kötüledin okey sana referans kaynağın nedir diye sordum cevap bile vermedin? Bir bilgi paylaşıyorsan ve kaynağın varsa eleştirirken bunuda paylaş
-
@iRugged İnsanlara yanlış ürünler aldırmaya çalışan herkesi eleştiririm, o önerdiğin psu'ya ait bir tane kaliteli site incelemesi bulup paylaş lütfen, alınmayacak bir ürün.
Buyur 80+ denen psu burada adı geçiyor mu ?
https://www.clearesult.com/80plus/
6/6 cpu'ların ne derece verimsiz olduğunu yazdık forumu okursan ve öğrenirsen ondan sonra tavsiye verirsen harika olur, biraz daha çalış sen yakında öğrenirsin
-
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için
-
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X@iRugged İnsanlara yanlış ürünler aldırmaya çalışan herkesi eleştiririm, o önerdiğin psu'ya ait bir tane kaliteli site incelemesi bulup paylaş lütfen, alınmayacak bir ürün.
Buyur 80+ denen psu burada adı geçiyor mu ?
https://www.clearesult.com/80plus/
6/6 cpu'ların ne derece verimsiz olduğunu yazdık forumu okursan ve öğrenirsen ondan sonra tavsiye verirsen harika olur, biraz daha çalış sen yakında öğrenirsin
Heh işte böyle yapmanız lazımdı.Teşekkür ederim bilmiyordum öğrenmiş oldum. Ayrıca farkettiysen amd sistemde psu değiştirmiştim ama intelde değiştirmeyi unuttum. Önceki konudan sonra powerboost marka psu araştırdım ve sonra bir daha hiçbir sistemde dahil etmedim. Son olarak ben kimseye zorla bu sistemi alın demiyorum hocam sadece tavsiye ediyorum. Yaptığım tek hata ise psu'yu intel sistemde gözümden kaçtığı için değiştirmemek oldu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X