Şimdi Ara

10-14 Bin TL'ye Kadar Araç Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 1 aya kadar araç almayı düşünüyorum. Baya bi araba baktım. Ankara'da oturuyorum ve buranın piyasasından araba almak istiyorum. Ancak alacağım araba için nasıl olması gerektiğine karar veremedim. Önem verdiğim şey, aracın çok fazla sanayiye gitmeyen bir araç olması ve kasasının sağlam (güvenli) olması. 96-2001 arası Honda Civic baktım uzun süre ama iyi durumda olanların fiyatları yüksek, ayrıca bir yandan da acaba 2000 üstü daha düşük kalitede (Clio, Albea, Palio v.b.) araç mı alsam (hiç olmazsa yıl olarak çok yıpranmış olmaz) diye düşünüyorum ve çok kararsız kaldım.

Hem araç tavsiyesi olarak, hem izlemem gereken yol olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paradigma80 -- 13 Eylül 2010; 16:18:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Paradigma80

Arkadaşlar, 1 aya kadar araç almayı düşünüyorum. Baya bi araba baktım. Ankara'da oturuyorum ve buranın piyasasından araba almak istiyorum. Ancak alacağım araba için nasıl olması gerektiğine karar veremedim. Önem verdiğim şey, aracın çok fazla sanayiye gitmeyen bir araç olması ve kasasının sağlam (güvenli) olması. 96-2001 arası Honda Civic baktım uzun süre ama iyi durumda olanların fiyatları yüksek, ayrıca bir yandan da acaba 2000 üstü daha düşük kalitede (Clio, Albea, Palio v.b.) araç mı alsam (hiç olmazsa yıl olarak çok yıpranmış olmaz) diye düşünüyorum ve çok kararsız kaldım.

Hem araç tavsiyesi olarak, hem izlemem gereken yol olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Bunu biraz daha açabilir misiniz,ona göre yorum yapalım.Çünkü sac kalınlığı ile güvenlik aynı şey değil.

• yani kaportanın en ufak bir temasta çökmemesi, biraz sağlam olması (çelik bar, sac kalınlığı v.b.) demek istedim. Tabii ki de diğer güvenlik paketlerinin (ABS v.b.) olması da gerekir ama bildiğiniz gibi baktığım honda civicde bunlar yok ve çok da sorun edemiyorum çünkü baktığım fiyat aralığında bunları bulmak o kadar kolay değil.
  • Peki Civic yerine Japon kardeşi Mitsubishi Carisma veya Nissan Primera düşünür müsünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 13 Eylül 2010; 18:23:34 >
  • 10.000 14.000 tl arası 2003 2006 benzinli clio bulabilirsin aynı paraya megane 1 makyajlıda bakabilirsin
  • Şu dönemde bi akrabam için 15 bin liraya kadar, tercihen lpg'li, 1,6 motor, yedek parçası bol ve ucuz ve de en son 2. eli iyi araçlar araştırıyorum. Ancak araştırdıkça hayretler içinde kalıyorum.
    Bir çok donanım eksiği olan renault 19 europalar, çok fazla km yapmış yorgun honda civic ve toyota corollalar, boş ilk nesil megan'lar ancak bu fiyatlara bulunabiliyor. Öte yandan pek piyasası olmayan, ama biniciye daha iyi tercihler olabilecek araçlar da var. Benim favorim Fiat Marea. Araştırıldığı takdirde 2003-2005 model aralığında, makul km'li, donanım açısından diğerlerine fark atacak marealar 14-15 bin Tl'ye bulunabiliyor.Yukarıda ismi geçen Nissan Primera'da iyi bir alternatif, ama biraz daha pahalı.
    Bir başka seçenek ise 1,6 motorlu 98-00 model opel vectralar. Ya da genelleme yaparsak o yıllara ait, 1,6-2,0 motorlu diğer d sınıfı araçlar. Çoğu kalıplı, konforlu ve güvenli arabalar.
    Bizim akrabanın direncini kırabilirsem fiat marea aldıracağım.

• Marea Çok iyi bir seçim olur.Çok konforlu yakıt tüketimi fena olmayan(5 silindir olan modelleri hariç) ve donanımsal açıdan bu fiyattaki araçlara göre gayet üstün,alındığı zaman pişman olunmayacak bir araç...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.