Şimdi Ara

10 dakikada 10 saatlik uyku (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
29
Favori
24.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıyı okudum, ilginç geldi. Bende 7- 8 saat uyurum. Bir denemekte fayda var ama keşke bunun birde yan etkilerinide yazsalardı iyi olurdu.
  • Ya ben bişey anlamadım murtix.Şu egzersizi bi anlatsana , parmagındaki basıncı kaldır diyor , o ne demek şimdi ?
  • Her bünye bir değil ki... Benim arkadaşım 1 saat uyuer 23 saat ayakta kalırdı hiçte yorgunluk hissetmezdi ama ben 8 saat uyurdum daha çabuk yorgunluk hissederdim.
  • Öncelikle yazı için teşekkürler.

Çözemediğim nokta

quote:

Yatağınıza, kanepeye yada halıya, nerede uyumak istiyorsanız onun üzerine sırtüstü yatarak avuçlarınız aşağıya gelecek bir biçimde kollarınızı gövdenizin yanlarına uzatıyorsunuz. Sonra, sağ ayak küçük parmağından başlayarak her bir organınızın üzerindeki kasılmayı, ağırlığı ve gerilimi kaldırıyorsunuz

Gerilimi kaldırma olayını nasıl yapacağız
  • uyumak vakit kaybı yapcak bişe yok
  • woooow
  • quote:

Orijinalden alıntı: löpçük

gerçekten ilginç gözüküyor. bu adam günde ne kadar uyuyormuş yani, 10 dakika mı?

inandırıcı gelmiyor ama zamanında şöyle bir şey okumuştum, beyin hiçbir zaman yorulmaz. istediğiniz kadar hesap yapın, düşünün, neyle uğraşırsanız uğraşın beyin yorulmaz. yorulan diğer organlardır. uyku bu organların yorgunluğunu gidermek içindir diye bir şey okumuştum.

Beyin yorulsaydı rüya diye birşey olmazdı zaten.
  • Denemeye gidiyorum Güzel yazıymış...
  • İşe yarıyorsa güzel bir şey, uyumak gereksiz zaten, günde en az 6 saat uyusak ,yılda 365x6=2190 saatimiz boşa gidiyor.bu da 91.5 güne eşit.
  • Davinci uykusumu ne vardı butarz bişeydi oda günlük belirli saat dilimlerinde 10-15 dk lık uykular falan gibi bişeylerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: B4hr1

Davinci uykusumu ne vardı butarz bişeydi oda günlük belirli saat dilimlerinde 10-15 dk lık uykular falan gibi bişeylerdi

davinci uykusu her 4 saatte bir 20 dakika uykudur adam böyle yaşamış ama günümüz modern zamanda olmaz heralde iş güç vs yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

Ya ben bişey anlamadım murtix.Şu egzersizi bi anlatsana , parmagındaki basıncı kaldır diyor , o ne demek şimdi ?

Yani oradaki sinirlerini kasmayacaksın serbest bırakacaksın hareket ettirmeyeceksin.
  • gözlerim çok yorgun worde kaydettim sabah okurum

hoş buraya yazdıysam niye kaydettimki amaan arşivimde bulunsun fazla bilgi göz çıkarmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkMourning

Hepsini okudum. Saçmalık diyorum. Çok uyuyanlar yaşamıyor mu ? Ulan 8 saat yerine 5 saat uyusam işim gücüm yoksa o 3 saatte kendimi mastürbasyona mı verecem ? amacım nedir ? amacın nedir ?

Hayır bi anlamı da yok ki etrafındaki herkes bu şekilde yaşamadığı sürece. Herkes uyurken tek başına 3 saat uyanık olsan nolur olmasan nolur a dingil ?

ohh be.

uyumak

okuyosan ders çalışırsın, hobilerin vardır kitap okumak, film izlemek bunları yaparsın, dil öğrenmeye merakın vardır bunun için çalışıırsın...

quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Öncelikle yazı için teşekkürler.

Çözemediğim nokta

quote:

Yatağınıza, kanepeye yada halıya, nerede uyumak istiyorsanız onun üzerine sırtüstü yatarak avuçlarınız aşağıya gelecek bir biçimde kollarınızı gövdenizin yanlarına uzatıyorsunuz. Sonra, sağ ayak küçük parmağından başlayarak her bir organınızın üzerindeki kasılmayı, ağırlığı ve gerilimi kaldırıyorsunuz

Gerilimi kaldırma olayını nasıl yapacağız

aynen bu kısım bilinmeyen olmuş sözle ifade etmiş ama uygulamaya geçilcek bir anlatım yok :)

belki hayatınızda olmuştur geç yatmışınızdır mesela 3 4 gibi ama saat 7 de dinç bir şekilde kalkmışınızdır, üni zamanı ders çalışırken bikaç kere yaşadım 4 de yatıp sahab 8 gibi gayet rahat dinç bir şekilde yataktan kalkıyordum hayret ediyordum nasıl oluyor bu diye.yada genelde bana şöyle birşeyde oluyor diyelim 2 de yattım gece 3 4 gibi uyanıp öyle çok susamasamda yataktan rahat bir şekilde kalkıp su içmeye gidiyom, bunu insan yapabiliyorsa sabah iş okul herneyse kalması gereken saatte de bunu yapabilir olması gerek ama nasıl olacak orası önemli.ancak genelde 8 saat civarı uyku alıp sabah homurdana homurdana kalkma durumumuz oluyor.

banada fazla geliyor uyku saatleri.bu psikolojik de olabilir sabah iş var geç olmadan yatayım denir, ufaklıktan beri bu uygulanır kafamızda yer etmiş sabah okul var erken yatarsan erken kalkarsın diye.kendimden vediğim örnekte dediğim gibi, vücut 4 saat uykuyla dinç kalkabiliyorsa bunu her zaman yapabilir heralde.

bununlar ilgili uyku evreleri ile alakalı bilgiler var nonrem ve rem evreleri diye, yaklaşık 90 dk de bir evreler başa dönüyor diye bilgiler okudum yani 90dk sonunda kalkıldı mı dinç olarak kalkılıyor yada bunun katlarında kalkıldı mı, bu periyodların ortasında kalkıldı mı vücut halsiz, bitkin oluyor.

birde 8 saat sadece aptal uyur diye kitap vardı okuma fırsatım olmadı okuyan varsa bilgi verirse iyi olur.

edit: Ali Murat Erkorkmaz ın youtube videosunu gördüm adını hatırlamamıştım ama 5 6 sene önce compisho isimli geliştirdiği yapay zeka programından tanımıştım, zaten video da konu bu.gerçekten ilginç gelmişti yapay zekayı yapmak için mevcut programlama dillerini kullanmamış kendi geliştirdiği bir dil ile bunu yaptım demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 31 Ocak 2010; 1:02:59 >

• Sağlığım konusunda şüphem olmasa günde 1 saat filan uyurum ama sırf tehlikeye atıp problem teşkil etmesin diye 6-7 saat uyuyorum bilerek.
  • 1 dk uyuyup tekrar zinde olmayı çok isterdim be
  • En az 9 saat uyumadan gerçekten kendime gelemiyorum.
    7 saat falan uyuduğumda gün boyu gözlerim sulanıyor, ışıkta gözümü hiç açamıyorum. Gözüm ağrıyor,başıma vuruyor.
    Bu sorunu bir türlü aşamadım. Her günde 9 saat uyuyamıyor ki insan. Zaten vaktim genellikle yok ve 6-7 saat maksimum uyuyabiliyorum iş yoğunluğundan.
    Göz doktoruna gittim, her seferinde gözün açık renkli ondan dendi. Sanki 10 saat uyuyunca gözüm renksizleşiyor.
    Bu egzersizleri anlamadım ben. Nasıl yapılıyor ki?
  • OHA DEMEK İSTİYORUM BABAM BENİ 10 SAAT UYUTUYOR OKUL ZAMANI.. hepsini okudum uygulamaya başlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

OHA DEMEK İSTİYORUM BABAM BENİ 10 SAAT UYUTUYOR OKUL ZAMANI.. hepsini okudum uygulamaya başlıyorum

Yürü genç, kim tutar seni!
  • Kardes bi özeti varsa onuda extradan yazarsan belki herkez okur. Acikcasi tamamini okumadim. Ama bu bana göre değil.. Ben 40 saatte ayakta kalsa, sonunda 7 saat uyumaliyim. 6 saat uyursam; o gün aksama kadar sersem sersem gezerim, kendime gelemem. 8 saat uyursam; sanki gün bitmis gibi gelir ama aksama kadar bas agrisi cekerim.. İdeali 7 saat benim icin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.