Şimdi Ara

10 dakikada 10 saatlik uyku (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
29
Favori
24.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi biz bu alıştırmaları yaptıktan sonra mı uyuyacağız?Orayı tam anlamadım.İşe yaramışsa kısa sürede kendiliğimizden kalkıp zinde mi olacağız?Yoksa kısa sürede uyanmak için uyaran bir şeyin olması mı lazım?
  • Aslında inanılmaz işime yarayacak bir durum. Uyumak büyük zaman kaybı şahsi kanaatimce. Uyunulan o 9-10 saatin hepsini geri alamyı bırak 4-5 saatini bile kurtarsam büyük kazanç benim için. Bu yöntemi denemeyi düşünüyorum.

O zamanda ne yaparım diyenlerin sanırım hepsi hayatında pc'den başka uğaşı olmayan adamlar. Mazur görün onları sayın konu sahibi =)
  • Arkadaşlar bünyeyle mi alakalı bilmiyorumda, çok uyuyorum.9-10saat uyurum genelde ve daha azını uyuduğum zaman,kalkarken özellikle çok zorlanıyorum.Bundan da rahatsızım açıkçası.20yaşına geldik hala fosur fosur, sizde nedir durum?birde ben burnumla tam nefes alamıyorum ameliyat olmama rağmen problemli,yeterince oksijen alamamam buna sebep olabilir mi?
  • hepsini ok8dum ama en onemli olan egzersiz işinde fazla ayrıntı vermemiş ve üstünde durmamış...
  • Mesajım bulunsun. Teşekkürler konu için.
  • dertlerden ve herkesten uyuyarak sıyrılıyorum anca, niye vazgeçeyim uyumaktan

geçen sene 5 6 ay boyunca günde 11 saatten aşağı uyumazdım. Tabi gündüz uykuları da dahil buna.
  • bunu okurken uyurum bi daha da kimse uyandıramaz
  • sezon boyunca bodrumda calıstıgım sırada gunde standart en fazla 2 veya 3 saat uyuyabılıyordum , cogu anımator arkadasta bu sekılde , bazen hatun oldugu zaman 2 3 gun hıc uyumadan calıstıgımı bılırım , o sartlarda o ortamda cekılıyor adama koymuyor ama sımdı ımkansız gıbı bısı , erken yatıp erken kalkmak cok guzel bısı ama bızde nerde
  • Mesaj guys, home.
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpyWar

aynen bu kısım bilinmeyen olmuş sözle ifade etmiş ama uygulamaya geçilcek bir anlatım yok :)

belki hayatınızda olmuştur geç yatmışınızdır mesela 3 4 gibi ama saat 7 de dinç bir şekilde kalkmışınızdır, üni zamanı ders çalışırken bikaç kere yaşadım 4 de yatıp sahab 8 gibi gayet rahat dinç bir şekilde yataktan kalkıyordum hayret ediyordum nasıl oluyor bu diye.yada genelde bana şöyle birşeyde oluyor diyelim 2 de yattım gece 3 4 gibi uyanıp öyle çok susamasamda yataktan rahat bir şekilde kalkıp su içmeye gidiyom, bunu insan yapabiliyorsa sabah iş okul herneyse kalması gereken saatte de bunu yapabilir olması gerek ama nasıl olacak orası önemli.ancak genelde 8 saat civarı uyku alıp sabah homurdana homurdana kalkma durumumuz oluyor.

banada fazla geliyor uyku saatleri.bu psikolojik de olabilir sabah iş var geç olmadan yatayım denir, ufaklıktan beri bu uygulanır kafamızda yer etmiş sabah okul var erken yatarsan erken kalkarsın diye.kendimden vediğim örnekte dediğim gibi, vücut 4 saat uykuyla dinç kalkabiliyorsa bunu her zaman yapabilir heralde.

bununlar ilgili uyku evreleri ile alakalı bilgiler var nonrem ve rem evreleri diye, yaklaşık 90 dk de bir evreler başa dönüyor diye bilgiler okudum yani 90dk sonunda kalkıldı mı dinç olarak kalkılıyor yada bunun katlarında kalkıldı mı, bu periyodların ortasında kalkıldı mı vücut halsiz, bitkin oluyor.

birde 8 saat sadece aptal uyur diye kitap vardı okuma fırsatım olmadı okuyan varsa bilgi verirse iyi olur.

edit: Ali Murat Erkorkmaz ın youtube videosunu gördüm adını hatırlamamıştım ama 5 6 sene önce compisho isimli geliştirdiği yapay zeka programından tanımıştım, zaten video da konu bu.gerçekten ilginç gelmişti yapay zekayı yapmak için mevcut programlama dillerini kullanmamış kendi geliştirdiği bir dil ile bunu yaptım demişti.

aynısı bendede oluyor fakat o günün akşamı saat 8 i geçtikten sonra acaip uykum geliyor,uykusuzluk belirtileri o zaman başlıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DarkMourning

Hepsini okudum. Saçmalık diyorum. Çok uyuyanlar yaşamıyor mu ? Ulan 8 saat yerine 5 saat uyusam işim gücüm yoksa o 3 saatte kendimi mastürbasyona mı verecem ? amacım nedir ? amacın nedir ?

Hayır bi anlamı da yok ki etrafındaki herkes bu şekilde yaşamadığı sürece. Herkes uyurken tek başına 3 saat uyanık olsan nolur olmasan nolur a dingil ?

ohh be.

uyumak

okuyosan ders çalışırsın, hobilerin vardır kitap okumak, film izlemek bunları yaparsın, dil öğrenmeye merakın vardır bunun için çalışıırsın...

quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Öncelikle yazı için teşekkürler.

Çözemediğim nokta

quote:

Yatağınıza, kanepeye yada halıya, nerede uyumak istiyorsanız onun üzerine sırtüstü yatarak avuçlarınız aşağıya gelecek bir biçimde kollarınızı gövdenizin yanlarına uzatıyorsunuz. Sonra, sağ ayak küçük parmağından başlayarak her bir organınızın üzerindeki kasılmayı, ağırlığı ve gerilimi kaldırıyorsunuz

Gerilimi kaldırma olayını nasıl yapacağız

aynen bu kısım bilinmeyen olmuş sözle ifade etmiş ama uygulamaya geçilcek bir anlatım yok :)

belki hayatınızda olmuştur geç yatmışınızdır mesela 3 4 gibi ama saat 7 de dinç bir şekilde kalkmışınızdır, üni zamanı ders çalışırken bikaç kere yaşadım 4 de yatıp sahab 8 gibi gayet rahat dinç bir şekilde yataktan kalkıyordum hayret ediyordum nasıl oluyor bu diye.yada genelde bana şöyle birşeyde oluyor diyelim 2 de yattım gece 3 4 gibi uyanıp öyle çok susamasamda yataktan rahat bir şekilde kalkıp su içmeye gidiyom, bunu insan yapabiliyorsa sabah iş okul herneyse kalması gereken saatte de bunu yapabilir olması gerek ama nasıl olacak orası önemli.ancak genelde 8 saat civarı uyku alıp sabah homurdana homurdana kalkma durumumuz oluyor.

banada fazla geliyor uyku saatleri.bu psikolojik de olabilir sabah iş var geç olmadan yatayım denir, ufaklıktan beri bu uygulanır kafamızda yer etmiş sabah okul var erken yatarsan erken kalkarsın diye.kendimden vediğim örnekte dediğim gibi, vücut 4 saat uykuyla dinç kalkabiliyorsa bunu her zaman yapabilir heralde.

bununlar ilgili uyku evreleri ile alakalı bilgiler var nonrem ve rem evreleri diye, yaklaşık 90 dk de bir evreler başa dönüyor diye bilgiler okudum yani 90dk sonunda kalkıldı mı dinç olarak kalkılıyor yada bunun katlarında kalkıldı mı, bu periyodların ortasında kalkıldı mı vücut halsiz, bitkin oluyor.

birde 8 saat sadece aptal uyur diye kitap vardı okuma fırsatım olmadı okuyan varsa bilgi verirse iyi olur.

edit: Ali Murat Erkorkmaz ın youtube videosunu gördüm adını hatırlamamıştım ama 5 6 sene önce compisho isimli geliştirdiği yapay zeka programından tanımıştım, zaten video da konu bu.gerçekten ilginç gelmişti yapay zekayı yapmak için mevcut programlama dillerini kullanmamış kendi geliştirdiği bir dil ile bunu yaptım demişti.

Bende şu var bir de, ne kadar çok uyursam o kadar zor kalkıyorum. Okul olduğunda bazen uyuyamıyorum geceleri. 2-3 gibi uyuduğum oluyor. Sabah 7'de hiç zorlanmadan kalkıyorum. Ama 11-12 gibi yatıp 7 de kalkmaya çalıştığımda çok zorlanıyorum. Tabii şu da var az uyuyup kalkarken zorlanmıyorum ama gün içinde yorgunluk ve baş ağrısı çekiyorum.

• Konunun tamamını yarın okuyacağım ama bunu geçen sene yapıyordum. Okulda son ders 10-15 dakika uyuyordum, o bana tüm gün yetiyordu. Aynısını bu sene denedim olmadı. Neyi eksik yapıyormuşum yarın anlayacağız.
  • mesajım bulunsun
  • adam bu egzersizlerden hiç bahsetmemiş ayrıntılı yazının tamamı kendinden ve kendisine gelen maillerle ve saçma sapan şeylerle dolu egzersizden çok üstü kapalı bir şekilde bir paragraf bahsetmiş. berbat bir yazı yazmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabulous-

mesajım bulunsun

siz yenimi türediniz arkadaşım aklınızda birşeyler engelmi oluyor normal davranmanıza buda yeni çıktı ha yeni moda her konuya girip saçma salak mesajım bulunsun yazıyolar tövbe estağfurulllah
  • peki günde 20 saat deliksiz uyumanın bir yolu var mı?

uykudan daha güzel ne var yav? deli misiniz siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 31 Ocak 2010; 5:09:25 >
  • quote:

bende üniversite zamanında aynı durumu çok fazla yaşadım ve sadece aptallar 8 saat uyur kitabını okudum..arkadaşlar bu gerçek bir durum..yalnız şöle bi durum var , insan alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemez yada değiştiremez...örnek sigara, alkol vs.. uyku da bir alışkanlıktır.. çocukluğumuzda başlarlar erken yat, uyu yat yat uyu tarzında ve ister istemez bilinç altımıza yerlerşir... ayrıca dinimizde de güneş doğarken ve batarken uyumak uygun görülmemiştir ki sabah namazına kalkan insanlarda bunu görebilirsiniz...güneş doğarken uyuyan insan yorgun kalkar ;) yada batarken uyuyan insan...

askerdeykende başıma gelmişti...3-5 nöbeti tuttuğum zamanlar koğuş kalk 6 da oluyordu ve ben 5 ten sonra uyumuyordum ve bu günlerde acaip dinç ve enerjik oluyordum...deneyin bence güneş doğarken ve batarken uyumayın;) günde 2 saat bilemediniz 3 saat uyku yetecektir.

özellikle sınavlara(kpss,ygs,lys vs) çalışan arkadaşlar bu sizler için önemli bir konu olabilir...deneyin olmadı eski düzeninize geri dönebilirsiniz ;)

• mesajım bulunsun
  • Sadece Aptallar günde 8 saat uyur. Kitabını okudum. Gerçekten çok çaba isteyen durumlar. Yapmaya inanmanın yanında disiplini korumakta gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.