Doğrusu bana 10dk yetmez uyumayı seven birisiyim 13-14 saat uyumadan kendime gelemiyorum
Gecen hafta c.tesi gecesi (pazar sabahi) 6.5 gibi yattim pzrtesi kalktım kral gibiydi valla ama baya bi acikmistim kalktiimda bide sıkışmıştm...
bunu okuyana kadar uyurum zaten
quote:
Orijinalden alıntı: Buff R+
mesaj bulunsun sonra okurum
quote:
Orijinalden alıntı: leylu3006
Gecen hafta c.tesi gecesi (pazar sabahi) 6.5 gibi yattim pzrtesi kalktım kral gibiydi valla ama baya bi acikmistim kalktiimda bide sıkışmıştm...
Nasıl yatıyorsunuz okadar ben 8 saatten fazla yatamıyorum sabah karşıda yatsam yatamıyorum okadar.
Hatta birkere 40 saat uyanık kaldım uyudum 8-9 saat uyuyabildim
uyumayı sevmiyorum denicem ne kadar az uyusam o kadar kar bazen yatağa yapışıyorum saat 9 dan sonra kalktımmı kendmi berbat hissediyorum bi keresinde 12ye kadar uyumuştum gerçekten vakit kaybı
Bana gerekiyor bu 10 saat uyuyorum şöyle 4-5 saate indirebilsem güzel olurdu.
Her şey iyi hoş da, peki ya gözler ne olacak gözler?
Evet,5 saat olsa süper olurdu..
HEPSİNİ OKUMADIM. KENDİ AÇIMDAN DÜŞÜNÜYORUM GECE 00:45 GİBİ EVE GİDECEGİM VE 01:00 DA YATAGA GİRSEM UYUDUGUMU FARZETSEM. 10 DK SONRA UYANACAGIM VE AYNI GÜN 16:00'A KADAR BEN NE YAPACAGIM. GECENİN Bİ YARISINDA NE YAPARIM HİÇ DÜŞÜNMEDİM. ŞÖYLE 01:00'DA YATIP 13:00 GİBİ YATAKDAN KALKMAK VARKEN NE GEREGİ VARKİ 10 DK UYUMANIN.
quote:
Orijinalden alıntı: By_Qan
HEPSİNİ OKUMADIM. KENDİ AÇIMDAN DÜŞÜNÜYORUM GECE 00:45 GİBİ EVE GİDECEGİM VE 01:00 DA YATAGA GİRSEM UYUDUGUMU FARZETSEM. 10 DK SONRA UYANACAGIM VE AYNI GÜN 16:00'A KADAR BEN NE YAPACAGIM. GECENİN Bİ YARISINDA NE YAPARIM HİÇ DÜŞÜNMEDİM. ŞÖYLE 01:00'DA YATIP 13:00 GİBİ YATAKDAN KALKMAK VARKEN NE GEREGİ VARKİ 10 DK UYUMANIN.
Kitap okumak, bir hobiyle uğraşmak ne bileyim ömrünüz iki kat daha uzuyor yani herkesten 2 kat daha fazla yaşıyorsunuz iki kat daha fazla görüp öğreniyorsunuz iki kat daha fazla eğleniyorsunuz
Uyku sırasında vucutta bilimsel olarak açıklanmış kanıtlanmış biyolojik olayları dair uzun ve güzel bir yazı okumustum. O yazıyı okuduktan sonra bu yazının pek bir bilimsel değeri yok açıkçası.
Yetişkinler için 6-7 saat arası uyku yeterli dense de şahsen ben 8 saat civari uyumadığım zaman kendimi yorgun hissederim
murtix sende bi değişme oldu mu ? 3 gün denemişsin .
Bu anlattığı daha çok zihnin açıkken uyumak gibi birşey. Yani süreyi düşürmez.
quote:
Orijinalden alıntı: murtix7
quote:
Orijinalden alıntı: By_Qan
Kitap okumak, bir hobiyle uğraşmak ne bileyim ömrünüz iki kat daha uzuyor yani herkesten 2 kat daha fazla yaşıyorsunuz iki kat daha fazla görüp öğreniyorsunuz iki kat daha fazla eğleniyorsunuz
GÜZEL SÖYLÜYORSUNDA KARDEŞİM BEN VARDİYALI ÇALIŞAN BİRİYİM VE GECENİN Bİ YARISINDA NERDE EĞLENEYİM EVDE İNCİN TOP OYNAYACAK BENDE KALECİLİKMİ YAPAYIM.
hocam çok uzun ya,
Ben bunu okurken bile uyuya kalırım
geçen gün fatih altaylı'nın yazısı olan konu aklıma geldi,
millet ayaklandı "kimse discovery'i, national geographic'i kapatamaz, isyan ederiz" diye.
adamların bu kadar yaygara koparmalarının sebebi yazıyı okumamalarıydı. çünkü bizim millette okuma alışkanlığı yok.
şimdi düşünüyorum da, burada da bu yazıyı pek fazla okuyan olmayacak.
ilginç bir yazı. denemeye değer geliyor bana. umarım biraz daha ilgi çeker de daha fazla yorum yazılır.
düşününce şurada birkaç soru takılıyor kafama, örneğin bunu tutturmanın 6 ay aldığı söylenmiş. elbet bir geçiş dönemi olacak, bir anda 10-15 dk yatıp kalkmayacak insan. bu geçiş dönemi belki en zor olacak. tamam oldu diyeceksiniz, kalkacaksınız ama belki olmamıştır, halen vücut yorgun olacak.
deneyeceğim bakalım ne kadar süre sonra başarılı oluyorum. nette bu konuda farklı makaleler bulursanız paylaşın. böyle bir şey varsa başkaları tarafından da ele alınmamış olması pek mümkün değildir.
Valla çok iyi olurdu böyle birşey olsa. Ne yapıcam diyenler için de; açın PC'nin başında oyalanın, TV izleyin, hobilerinizle uğraşın, resim yapın kitap okuyun ders çalışın bir şeyler okuyup öğrenin ... Zaman olduktan sonra yapılmayacak şey yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Mushmula
murtix sende bi değişme oldu mu ? 3 gün denemişsin .
Vallaha ilk denediğimde birşeyler olduğunu hissettim psikolojik olabilir belki ama vücudumdaki kanın böyle hareket ettiğini hissettim gözümden yaş geldi azıcık hareket ettim geçti.Fakat sonra bir saat uyuyamadım.Dediğim gibi psikolojik de olabilir bilmiyorum