Merhaba arkadaşlar. çift dikişliyim bu sene 10. sınıfa geçmek nasip oldu. elektrikle uğraşmayı acayip seviyorum. babam sayesinde elektrik ile 6 yaşımda tanıştım. ama elektronik devre az çok yapıyorum. çok zor bi bölüm mü elektrik elektronik ?
ohm ve kirşoff kanunlarıyla, devre mantığını anladığın zaman, gerisi çorap söküğü gibi gelir. bu yüzden elektrik elektronik esasları dersi çok önemlidir. fizik ve matematiğin iyi ise seni zorlamaz. ama elektrikle uğraşmayı sevdiğin için, işin zor kısmını zaten atlatmışsın.
açık konuşmak gerekirse fizik dersim orta derecede. ama matematik çok kötü. çok önemlimidir yani matematik ?
açılar ve trigometri, pisagor teoremi, üslü sayılar, birazda denklem bilmek gerekiyor. bu arada pozitif ve negatif değerler, elektrik elektronikte çok önemlidir. matematiğini düzeltmezsen bile, bu bahsettiği konulara çalışırsan, zorlanmazsın.
İlkte sözel olarak başlıyor ondan sonra kirşofun akımlar gerilimler kanunu hepsi aynı mantıkta mantığını çakarsan gerisi kolay gelir bide bayası formül işi olduğdan formülü ezberlersen iyi olur 2.dönem konuları full sayısal nerdeyse baya bi kafa lazım o soruları cözmek için