Şimdi Ara

10. Sınıfta dersaneye gidilmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
8.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi bir üniversiteyi kazanmak isteyen biri 10.sınıfta dersaneye gitmeli mi sizce? Ders çalışma alışkanlığım yok ve tamamen tekrar yapma amaçlı gitmek istiyorum ama bilmiyorum, 3 sene boyunca sıkılır mıyım sürekli dersane-okul ikilisiyle?

• Yapay Zekanın Yanıtı

10. Sınıfta Dershaneye Gitmeli misiniz?

1. sınıf, öğrenciler için önemli bir dönüm noktasıdır. Üniversiteye hazırlanmaya başlamak ve akademik başarılarını artırmak için dershaneye gitmeyi düşünmeleri gerekir.

Dershaneler, öğrencilere okul müfredatını destekleyen ek destek ve kaynaklar sağlar. 10. sınıf dershaneleri, öğrencilerin temel kavramları güçlendirmelerine, sınavlara hazırlanmalarına ve üniversite kabulü için gerekli becerileri geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Dershaneye gitme kararı, çeşitli faktörlere bağlıdır. Bunlar arasında akademik performans, üniversite hedefleri ve finansal kaynaklar yer alır. Eğer akademik olarak zorlanıyorsanız, üniversiteye girmek için rekabetçi bir programa başvurmayı planlıyorsanız veya ders çalışma becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, 10. sınıfta dershaneye gitmeyi düşünmelisiniz.

Ancak, dershaneler herkes için uygun değildir. Zaten iyi akademik notlara sahipseniz, üniversite hedefleriniz daha az rekabetçiyse veya ders çalışmaya fazladan zaman ayırmak için finansal kaynaklarınız yoksa, dershaneye gitmeyebilirsiniz.

Dershaneye gidip gitmeye karar vermeden önce aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:

• Akademik performansınız
    • Üniversite hedefleriniz
    • Finansal kaynaklarınız
    • Ders çalışma becerileriniz
    • Kişisel tercihleriniz

Eğer dershaneye gitmeye karar verirseniz, saygın bir kurum seçmek önemlidir. Deneyimli öğretmenler, kapsamlı müfredat ve olumlu öğrenci yorumları gibi faktörleri göz önünde bulundurun.

Sonuç olarak, 10. sınıfta dershaneye gitmek mi gitmemek mi gerektiği kararı kişiseldir. Akademik hedeflerinizi, kaynaklarınızı ve tercihlerinizi dikkatlice değerlendirerek, sizin için en iyi seçimi yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bizim sınıfta gidenler vardı ama bence gereksiz
  • Gitmelisin bence. Lise1'de ortalamam 84'tü. Geçen yıl dershaneye gittim 93.20 oldu ortalamam. Hem okıl derslerine katkısı oluyor, hem de konuları iki yerde dinleyince daha yararlı olduğunu düşünyorum.

Ama birçok dershanede dersler başladı ilk haftayı kacırdın.
  • parayı zıyan etme bence 10. sınıfta dersaneyemı gıdılırmıs yaw ne kadar sacma bısı sankı uni sınavına gırıceksın
  • Son sene git..Kazanırsan ailen mutlu olur..Olmaz ise,fazladan 1 sene boşta dershane ile kazanman kesine yakın..

Ama 10 ve 11 para tuzağı.. Derslerin artsa,okul puanın küsüratlı yükselir.. Son seneki dershanenin eğitimini 10 ve 11 alamazsın..
  • hiç gereği yok. 11. sınıfta da gitme. 12 de gidersin
  • Ben gittim yararınıda gördüm çünkü okul sizi üniversite sınavına hazırlamıyor ama dershane sizi üniversite sınavına hazırlıyor ve sani daha lise 2'den bilinçlendirmeye başlıyor bence git.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Son sene okula gitmemek
    7 yıl önce açıldı
    1 sene de mezuna kalınır
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer 9 da olsan ve sıkılırmıyım desen evet derdim çünkü ben gittim ve sıkıldım hala beni yazdırmaya çalışan hocaları anıyorum ama iyi bir i üni için 10. sınıfta gitmen şart bence ama kendini çok da kasmanı tavsiye etmem çünkü 3 yılın var ve eğer kendini şimdi kasarsan 12 de ders çalışamayacan sıkılacaksın o yüzden dediğin gibi tekrar amaçlı gitmen yararına olabilir.Ama 11 geçmiş birinden sana tavsiye konu eksiğin olmasın ve konuları ezberleme öğren başarılar...
  • bence sacma bro
  • 11'e ön kayıt yaptır 10. sınıfda gereksiz dershane.
  • 11.sınıfta git.10.sınıf gerçekten gereksiz.Neden dersen,lys-ygs odaklı bir çalışma olmuyor.Yazılılara felan hazırlıyor sadece seni.Evde sağlam çalışırsan zaten yazılılardan istediğin sonuçları alırsın.Dershaneye giderek yüksek not aldım diyen kişiler ise,burada yanılgıya düşüyorlar.Çünkü;evde sıkı çalışsalar inan yine yüksek alabilecek kabileyete sahiptirler.Demek istediğim şu ki 10.sınıfta dershaneye boşuna para yatırırsın,11'de başla.
  • Bursluluk sınavlarına girmediysen para verilmez bence öyle bir kuruma. Ben 7 senedir gidiyorum dersaneye ama toplasan bin lira bile vermedim daha. Son 2 senede Kazıkçı bir dersaneye gidiyordum Sınavlarında 5. oldum İlk 4e burs verdiler benden 500 Lira para istediler, biz de küfür ede ede verdik, 11 için dersane sınavlarına girince zaten gitmek istediğim dersaneden %100 burs Kazandım o kazıkçı dersanedeki bütün iyi öğrencileri (arkadaşlarımı) de ayarttım komple değiştirdik dersanemizi. Benden aldıkları 500 Lirayı da kürekle geri almış olacağım böylece 2 sene sonra reklamını yapacak adam bulamayınca.

Evde çalış derim bence Kış aylarındaki Burs sınavlarına da iyi çalış, güzel bir dersaneye 2 senelik sözleşmeyi bağlat, rahat edersin, para da kaptırmazsın.
  • Dostum ben 10. sınıfta gitmiştim PİŞMAN OLDUM.
    Hiç dershaneyle filan uğraşma sıkılırsın ilerde sen evde çalış adam gibi tekrarını yap çalışma alışkanlığını düzenini oturt.
    11. sınıfta gidersin benim 10. sınıfta dershaneye gitmeyen bir sürü arkadaşım var şu an derece sınıfındalar herkez kesin odtu gözüyle bakıyor çocuklara gerek yok 10. sınıftan dershaneye gitmeye çook gereksiz.
    Sen dediğim gibi sistemini oturt normal çalış 11. sınıftan itibaren asılmaya başlarsın.
    BAŞARILAR...
  • biraz geç kaldım ama yazıldım bi dersaneye, bugün başlıyorum.
  • 12 yim gidiyorum
  • Dostum 10.sınıfta dershaneye gitmek mantıksız bence ama tabi ailenin durumu iyi ise oraya bir şey diyemiyeceğim.11.sınıftan itibaren başlayabilirsin ama...
  • Hangi bölümde okuyorsun ? Bölümün sayısal ise gidebilirsin,sonuçta sayısal soru çözmekle geliştirilen bir bölüm.Ben 11.Sınıf sözelim ve bu yıl gitmiyorum onun yerine boş zamanlarımı ilgili konuları veya herhangi bir kitabı okuyarak geçiyorum.
  • Sayısalım hocam. 9. sınıf konu eksiklerim var hem onları telafi etmek hemde bu seneki derslerime yardımcı olması amacıyla gidiyorum. Bakalım nasıl olacak.
  • mz~ M kullanıcısına yanıt
    Nasil faydasini gördünüz mü?

11 yil oldu ama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • No

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.