Şimdi Ara

Özel Ders mi Dershane mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
24.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dershane mi özel ders mi? eğer özel ders alırsam 2 haftada 1 saat alıcam sonlara doğru yani 3-4 ay kala sıkılışatırıcz dersleri. Sizce dershane mi özel ders mi?

• Güncel.
  • ozel ders, neden dersen kendimden ornek verim; benim tr iyi mat kotuydu dershaneye gittim trden bildiklerim disinda birsey ogrenmedim onun yerine sadece eksik oldugum matdan ders alsam hem zamandan hem paradan tasarruf olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aceraspireseries arkdaşımıza katılıyorum aynen bende öyle oldum ve dershane bitene kadar kesşke özel ders alsaydım matematikten dedim nasipse bu sene tekrar hazırlanıyorum tm den tercih yapıcam suan beni arkdaşım saolsun çalıştırıyor o üniye gidince özel hoca tutmaya çalışıcaz.
  • komple eksiğin varsa dershane , belli bir dersten eksiğin varsa özel ders
  • hem dersaneye gittim hemde mat ve geo.dan özel ders aldım gittigim dersanede özel dersaneydi yeri geldi dersanede daha iyi anladım yeri geldi hocamın anlattıgını eksigin neyse ona göre yönelmelisin

2 haftada 1 saat yeterli olmaz dersane senin için daha iyi olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvsm -- 10 Ağustos 2012; 20:49:37 >
  • Dersanede bazı dersler gerçekten gereksiz.Mesela tm için konuşuyorum;felsefe ve edebiyat.Bunlarda amaç ezber olduğundan dolayı derste ezberlemek zor.Bu yüzden özel ders daha mantıklı.
    Ama 2 haftada 1 saat özel ders gerçekten az.Konuları yetiştirmek için hızlı işleyeceksiniz ve bundan dolayı konuları anlamayacaksın.Elde var 0.Haftada en az 3 saat olmalı.Olmuyorsa dersaneye gitmek daha mantıklı.
    Zaten dersane hocaları boş zamanlarında sana ders anlatabilirler dersanede.Yani yıl içinde bunu çok kullandım.Hocalarla aramı iyi tuttum,sağolsunlar geri de çevirmediler.Bir şekilde zaman ayırıp anlattılar konuları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dersane.
    Her şekilde. :)
  • Sorularını daha rahat sorabilmek açısından eğer çok soru çözen biriysen hani günde 300 soru çözerim altına inmem diyorsan özel ders olmazsa olmaz zaten dershane etütleri yetmez ama rekabet ortamını görmek bir düzen eoturmak düzenli ders dinlemek için dershane şart
  • kesinlikle ama kesinlikle özel ders, dershaneler artık sadece zaman kaybı oluyor, özel ders adı üstünde sadece sana özel ve senin istediğin gibi, sana göre
    şimdiki aklım olsa dershane yerine özel ders alırdım herkese de söylüyorum kesinlikle böyle yapın

• en son sbsye hazırlanırken alıyordum tek açığım matematikti haftada 3 ders alıyordum çok yararı olmuştu. Ama önemli nokta şu: tek dersten eksiğin varsa al diğer türlü para yetişmez
  • İkisinin birleşimi; butik dersane.

Hedef, durum, potansiyel önemli. Öz disiplin, iyi bir temel ve çok istediğin bir hedefin varsa hiçbirine ihtiyacın yok. Ama bunlar yok denecek kadar azsa en iyi hocalar en iyi dersane bile beklenen sonucu vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

İkisinin birleşimi; butik dersane.

Hedef, durum, potansiyel önemli. Öz disiplin, iyi bir temel ve çok istediğin bir hedefin varsa hiçbirine ihtiyacın yok. Ama bunlar yok denecek kadar azsa en iyi hocalar en iyi dersane bile beklenen sonucu vermez.

hocam bulunduğum ilçede malesef butik dershane yok :(
  • Nice aile, çocuklarını bin bir ümitle dershanelere gönderir. Ama yüzde 70i umduğunu alamaz. Peki neden?

Çünkü dershane hızlandırmadır ve zaten okulda o kadar yavaş bir anlatımla konuları anlamayan öğrenci, dershanenin o hızlandırıcı ortamından anlaması imkansızdır ve zaten çoğu öğrenci dershaneleri arkadaşlık ortamları olarak görürler. Yapılan bir araştırmaya göre dershanelere giden öğrencilerin yüzde 80i arada sırada dersleri boş vererek başka bir hal içinde olur; buna iyi öğrencilerden bir kısmı da dahil. Ve sene sonu sınavları geldiğinde kabus kaçınılmazdır.

Peki, özel ders çok mu pahalı da veliler kaçıyor?

Hayır, sadece bilgisizlik ve danışıksızlıktan dolayı böyle düşünürler. Mesela 5 kişilik gruplar halinde bir özel ders uzmanıyla anlaşmak dershane fiyatlarından fazla olmaz. Peki getirisi ne olur? en az yüz puan daha fazla... Bundan emin olabilirsiniz.

• İnekle.com. Yada özel ders

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dersane konusu öneml ama dersaneyi gerektiği gibi kullanan öğrenci sayısı malesef azdır

dersane öğrenciyi geliştirmez ama bir öğrenci eksik oldugu konuları dersanede tamamlayabilir. Aradaki fark anlaşıldı sanırım.

dersaneye okula gider gibi gidersen, dersane iş yapmaz, sadece sosyal ergen olursun, bir de babanın parasını yemiş olursun.

özel dersi tavsiye ederim ama iyi bir araştırma yapmanız lazım. gidip yüksek fiyata çöpe atılacak domates almayın.

istanbulda olan arkadaşlara özel ders öğretmeni tavsiyesinde bulunabilirim.

bu siteye göz atın

http://www.hemenozelders.net

• Arkadaşlar ben liseden geçen sene mezun oldum, şu an mezun olarak üniversite sınavına hazırlanıyorum. Eşit ağırlık öğrencisiyim, geçen sene derecem 50 bindi ama psikoloji istediğim için kaldım. şu an dershaneye gitmiyorum, matematik ve geometriden özel ders alıyorum ama sanki çok sistemli çalışamıyorum gibi geliyor, dershaneyi düşündüm ama hem dershane hem özel ders çok pahalı. ikisinden birini seçmem lazım. Sizce hangisini seçeyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

arkadaşlar dershane mi özel ders mi? eğer özel ders alırsam 2 haftada 1 saat alıcam sonlara doğru yani 3-4 ay kala sıkılışatırıcz dersleri. Sizce dershane mi özel ders mi?

dersaneye git dersane müdürüyle konuş yazılmadan önce bana tecrübeli hocalardan her hafta mat fiz kim geo tar coğ eksik olan derslerinden iste bu özel dersleri her hafta verirseniz yazılacam şimdi de sorun çözülür ama abartma ben mat fiz mat kim mat fiz mat kim şeklinde alıyorum çok rahat ve güzel oluyor ayrıca desanedeki ders deneme sınavcı ve kitap sorunuda çözülüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizimozelders

dersane konusu öneml ama dersaneyi gerektiği gibi kullanan öğrenci sayısı malesef azdır

dersane öğrenciyi geliştirmez ama bir öğrenci eksik oldugu konuları dersanede tamamlayabilir. Aradaki fark anlaşıldı sanırım.

dersaneye okula gider gibi gidersen, dersane iş yapmaz, sadece sosyal ergen olursun, bir de babanın parasını yemiş olursun.

özel dersi tavsiye ederim ama iyi bir araştırma yapmanız lazım. gidip yüksek fiyata çöpe atılacak domates almayın.

istanbulda olan arkadaşlara özel ders öğretmeni tavsiyesinde bulunabilirim.

bu siteye göz atın

http://www.hemenozelders.net

adam öneri istemiş aradan dershanelere kaynatıp ekmeğine yağ sürmeni değil.

• hortlatalım :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.