elektrikli arabanın pili bittimi ayvayı yedik..bagajda jenaratörsüz gezilmeyecek yani:D
Arabanin su ile nasil çalisacagini bile buldular Fransa'da (haberlere çikti adam)
Ekonomik olarak çok sey degistirecegi için bence daha sunmuyorlar piyasaya yani kimse kullanmiyor.
Petrol firmasi olanlar buna karsi çikar dogal olarak kriz baslar öyle birsey olursa...
Nereye kadar böyle gidecek, beklicez ve görecez...
quote:
Orijinalden alıntı: Dr.Optech
Bu işin kaymağını kim yiyecek çok merak ediyorum, kullanıcıların yiyemeyeceği açık ve net ortada, elektirikli araba km de dizel ile 5/1 lik karı kimse hayal etmesin bu işler kolay değil, elektirikli araç piyasaya çıksın hatta mevcur araçların motorlarıda revize edilebilir onlarda elektirikli olursa türkiye iflas bayrağını direk çeker çünkü en büyük kaymak akaryakıttan türkiyenin kasasına giriyor..
fransızlar yiyecek çünki bu işe en fazla eğilen bunlar alternatif yakıt mevzusunuda ingilizler
quote:
Orijinalden alıntı: Andrés Iniesta
Arabanin su ile nasil çalisacagini bile buldular Fransa'da (haberlere çikti adam)
Ekonomik olarak çok sey degistirecegi için bence daha sunmuyorlar piyasaya yani kimse kullanmiyor.
Petrol firmasi olanlar buna karsi çikar dogal olarak kriz baslar öyle birsey olursa...
Nereye kadar böyle gidecek, beklicez ve görecez...
petrol firmalarına bir şey olmaz.Elektrikli araçlar çıkınca milyonlarca araç çöpemi atılacak kalan rezervler, eski araçlar(2013model için kullanılır) şuanki tek sorun akü kirasından çok devletin elektriğe zam yapma ihtimali.Birde bu araçların bakımı ustası yok.Bobinajcılara götürüp motor sardırabiliriz
mesut çevik hocam askerden gelir yinede elktrikli araçlar turkiyede seri uretime geçmez
bakan'ın demesine göre aracın fıyatı dızeller ile aynı olacak ve isteyen herkes kendı arabasını elektırıklı arabaya donusturebılecekmıs..
4 sayfadır yorumları okuyorum...Emekleme aşamasında sayılacak bir uygulama...İnşallah genele kısa zamanda yayılır ama kanaatime göre şimdilik ticari taksiler için lpg,dizel dışında güzel bir alternatif gibi duruyor.
kw buyuk dc motorlar var ama heryerde bulunmuyor pıyasaya bir cıksın bakın neler oluyor bizdeki ustalar teknisyenler neler cıkarıyor aküsünüde bulurlar yaparlar akusuz jeneratorle calısan araba bıle yaparlar gecenlerde duydum izmirdeen birisi yapmıs ve patentini alıyormus (350 trilyon) kullandıkca kaybettıgı enerjının %90 nı karsılayan elektronık sarz sisteminı yapmıs bekleyın daha neler cıkacak
quote:
Orijinalden alıntı: teknsyen
kw buyuk dc motorlar var ama heryerde bulunmuyor pıyasaya bir cıksın bakın neler oluyor bizdeki ustalar teknisyenler neler cıkarıyor aküsünüde bulurlar yaparlar akusuz jeneratorle calısan araba bıle yaparlar gecenlerde duydum izmirdeen birisi yapmıs ve patentini alıyormus (350 trilyon) kullandıkca kaybettıgı enerjının %90 nı karsılayan elektronık sarz sisteminı yapmıs bekleyın daha neler cıkacak
böyle birşey doğanın kanunlarına aykırı bir şey mümkün değil
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmacht
quote:
doğanın kanuna aykırı derken ? :D nano teknoloji diye bi şey duymadınız sanırsam bir araştırın ısterseniz kendini yüzde yüze yakın yenileyen bir teknoloji :)
quote:
Orijinalden alıntı: besttrr
quote:
quote:
doğanın kanuna aykırı derken ? :D nano teknoloji diye bi şey duymadınız sanırsam bir araştırın ısterseniz kendini yüzde yüze yakın yenileyen bir teknoloji :)
açıkla nano yenilenmeyi bana beraber gülelim??? nano teknolojiyi duymuşluğum var fakat harcadığının %90ını geri kazanan teknolojiyi duymadım sanırsam insanlık için büyük bir açıklama yapıcaksınız bekliyorum
sana şöyle söliyim şu an bir bilgisayara mevcut güç kaynağının boyutlarında ve gücünde bir nano teknoloji güç kaynağpı takarsan bir bilgisayar rahat 3-4 sene başka hiç bir enerjiye ihtiyaç duymadan çalışabilir... ve bu teknoloji şu an mevcut kulanılabilir durumda.. tabi ki şu an için maliyetleri astronomik olmasada baya yüksek durumda ilerleyen yıllarda uygun fiyatlara çekildiği taktirde şarj denen kavram yavaş yavaş kelime haznemizden çıkmaya başlayacak. tekrar üstüne basarak söelmek istiyorum zira bu forumda çok insan gördüm inatla algılamak istemiyo yazan şeyleri ileriye yönelik konuşmuyorum mevcut bir teknoloji var diyorum ortada... şimdi gülebilirsin ben gülüncek bir şey bulamadım malesef... haydi behlül kaçar....
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: besttrr
quote:
quote:
açıkla nano yenilenmeyi bana beraber gülelim??? nano teknolojiyi duymuşluğum var fakat harcadığının %90ını geri kazanan teknolojiyi duymadım sanırsam insanlık için büyük bir açıklama yapıcaksınız bekliyorum
erke dönergeci
ben elektrık teknısyeni olarak inanıyorum teknolajı cok ılerledı bole sistemler var zaten ama hepsı suan ıcın beklemede kullanmıyorlar veya kullandırtmıyorlar nasıl somurcekler ınsanları yenılık dıye cıkarcaklar cep telefonu gıbı 96 97 senelerınde elımızde resmen kutukle dolanıyorduk kucugunun ıncesının olmadıgındanmı yoksa yapamadıklarındanmıydı hayır vardı her türlüsü onları bıze sattılar hergecen gun yenısı yenısı kucugu ıncesı dıyerek bıze satmadılarmı bunun gıbı neler neler akü icinde beklıyorlar simdi gulmeye dalga gecmeye gerek yok bunlar yılar onceden planlanmıs düşünülmüş paylasımını yapmıslar biz gazla tuzla ugrasırken adamlar tum yakıtları bulmuslar kullanıyorlar bunu aradan cıkıp bozan olursada neler oldugunu bılıyoruz hatta ıstanbul bogazının altında bulunan contıryum atomun hazır parcalanmıs halı tamammen zararsız devrenın uzerıne surdugunuzde yıllarca calıstırabılecek bir enerji hangımız bılıyorduk bunu ama adamlar nerde oldugunu bıle bılıyorlar arastırmıslar yıllar onceden......
quote:
ben elektrık teknısyeni olarak inanıyorum teknolajı cok ılerledı bole sistemler var zaten ama hepsı suan ıcın beklemede kullanmıyorlar veya kullandırtmıyorlar nasıl somurcekler ınsanları yenılık dıye cıkarcaklar cep telefonu gıbı 96 97 senelerınde elımızde resmen kutukle dolanıyorduk kucugunun ıncesının olmadıgındanmı yoksa yapamadıklarındanmıydı hayır vardı her türlüsü onları bıze sattılar hergecen gun yenısı yenısı kucugu ıncesı dıyerek bıze satmadılarmı bunun gıbı neler neler akü icinde beklıyorlar simdi gulmeye dalga gecmeye gerek yok bunlar yılar onceden planlanmıs düşünülmüş paylasımını yapmıslar biz gazla tuzla ugrasırken adamlar tum yakıtları bulmuslar kullanıyorlar bunu aradan cıkıp bozan olursada neler oldugunu bılıyoruz hatta ıstanbul bogazının altında bulunan contıryum atomun hazır parcalanmıs halı tamammen zararsız devrenın uzerıne surdugunuzde yıllarca calıstırabılecek bir enerji hangımız bılıyorduk bunu ama adamlar nerde oldugunu bıle bılıyorlar arastırmıslar yıllar onceden......
safasfasdfsagfsafafasfas, o videoyaya inandınız mı ? :D hadi inandınız sonra videoyu y apan adam çıktı konuştu can sıkıntısından yaptım diye :D memleketimin insanı komployla bozmus kafayı... rekabet diye bir şey var kapitalist düzende kim yeni bir şey keşfedrse ve onu sunma kabileyetine sahipse onu sunar ve hasılatı alır, kapitalizmin yegane nimeti zaten budur insan oğlunun hırsını ön plkana çıkartıp hızlı bir şekilde ilerlemesine en yardımcı olan sistellerden birisidir.... böyle şeylere inanmayın güzel ülkemin güzel insanları :D contoryum adasgfsafsafsafsafa s:D
"Elektrikli arabalar konusunda uzman bilim adamı tarafından kurulan bir Japon şirketi, her tekerleğinde motor bulunan ve bir kez şarj edilerek 300 kilometreden fazla yol katedebilen yeni araba modelini tanıttı. Arabayı 2013'te piyasaya çıkarmayı amaçlayan Prof. Hiroshi Shimizu'nun şirketi SIM-Drive, arabanın bir kez şarj edilerek bu kadar uzun yol alabilmesini tekerleklerindeki ileri motor sistemleri ve çok hafif karoser kullanılmasının sağladığını açıkladı.
Testler sırasında prototip, şarj edilmeksizin 333 kilometre yol katetti. Elektrikli otomobil, aralarında Mitsubishi ve Isuzu otomobil üreticileri ile Tokyo Elektrik Şirketi (Tepco) ve IHI ağır sanayi grubunun bulunduğu 34 şirket ve kuruluşun ortak projesi olarak geliştirildi. Konsepti hazırlayan şirket ve kuruluşlar bu araç platformunu, seri üretim için otomobil fabrikalarına satmayı planlıyorlar. Japon şirketinden bir yetkili, SIM-Drive'ın ayrıca aralarında Fransız PSA Peugeot-Citroen otomotiv firması ve simülasyon yazılım şirketi Dassault Systemes'in bulunduğu değişik partnerlerle başka bir elektrikli araç prototipi üzerinde çalıştığını belirtti. Japon Nissan başta olmak üzere sektörün birçok önde gelen şirketi, tamamen elektrikle çalışan otomobillerin geleceğin modelleri olduğunu düşünüyor. Nissan'ın geçen yıl piyasaya çıkardığı Leaf modeli bir kez şarj edildiğinde 160 kilometre menzile sahip bulunurken, bu mesafe günlük kısa yolculuklar için yeterli görülüyor, ancak potansiyel tüketiciler, şarj istasyonlarının hala çok az olması nedeniyle aracı satın almakta tereddüt ediyorlar. Elektrikli otomobillerin geniş kitleler tarafından benimsenmesini, bataryaların yüksek üretim maliyetleri de frenliyor."
"Elektrikli araçlar hakkında bilinen en önemli sıkıntılardan biri kısa mesafe kat edebilmeleri, örneğin Chevy Volt tek seferlik bir şarjla 60 mil civarında yol alabiliyor. Ve aracın Chevy'nin yaptığı gibi şarj bittiğinde elektriksel sistemi fosil-yakıt tabanlı olanla değiştirememesi insanları elektrikli araç kullanma düşüncesinden uzaklaştırıyor.
Eğer araç durmaya ihtiyaç duymadan uzun mesafe gidebilseydi veya uzun menzilli ordu uçakları gibi kendilerini uçuşun yarısında tekrar şarj edebilselerdi çok daha iyi olurdu. Ve aslında ikinci durum Düşündüğünüz kadar uçuk bir durum değil.
Toyota Central R&d Labs ve Toyohashi Teknoloji Üniversitesindeki araştırmacılar, trenlerin üzerlerindeki kablolarla seyahat etmelerini sağlayan mekanizmaya benzer bir sistemle dünyanın ilk yarı yolda şarj olabilen araç fikri ile ortaya çıktılar. Deneye aşamasındaki sistemde elektrikli plakaların yolun altına döşeniyor yukarıdaki enerji dönüşümü ise radyo frekanslarıyla sağlanıyor. Ve frenlerin içindeki çelik bir kemerle üzerindeki plakaya aktarılıyor.
Testler sonucu sistem düşük voltajlar elde edebilse de araştırmacılar daha küçük bir bataryaya sahip olacağından aracın şimdi olduğundan daha hafif olmasına imkân verebileceğini söylüyor. Elektriklerini uzun yollardan sağlayacaklar.
Sınırlı lityum kaynaklarını koruyacağından ve potansiyel olarak enerji tasarrufu sağlayacağından dolayı günümüzdeki elektrikli araçların büyüklüklerini azaltacak her şey bizim için iyi bir şey olacak. Chevy Volt'un bataryası hiçte az sayılmayacak olan 435 pound değerinde ve 3,5 feet küp büyüklüğünde açıkça görülen tehlikeler olsa da örneğin bir yayanın elektrik yüklü plaka hattına basması veya çok uzun mesafeler kazıp elektrikli plaka hattı döşemenin mümkünlüğü gibi, fikrin uygulamaya konulabileceğine dair kanıtlar var. Mesela Boston'daki Logan Havaalanı benzer prensiple çalışan 60 aracı on-line olarak sipariş etti ve bu araçlar Kore Gelişmiş Bilim ve Teknoloji Enstitüsünde geliştirilmişti."
Fluence ne zaman turkiyeye gelicek benzinden az yada cok yaksin onemli degil? . Guzelim dunyamiz her gecen gun maffoluyor cunki.
çok pahalıdır be hocam bunlar aslında fosil tüketen araçlar yasaklanıcak trafikte bunlar çıkıcak piyasaya normal araç fiyatları gibi olacak çok uçuk olmayacak ozaman dünyamız daha temiz bir oksijene kavuşacaktır ve insanların ömrü uzayaccaktır eminim çok sağlıklı hem pratik sanırım daha bi 20 yılı daha var yaygınlaşması için
hepiniz boş boş konuşuyorsunuz daha ortada araba yok amerikada tesla toyoto prius la 5 kişilik bir oto yaptı bir şarzla 300 karamili yani 500 km gidiyor ve satışa sunuldu biraz izleyelim bizim sanayi de toparlanır. kapı yanı aynasız otoları sattılar geri vites lambası olmayan arabaları çok kullandık çiğdem kalın
quote:
Orijinalden alıntı: oguz1
Bu araca 2 adet elektirikle şarj olabilir pil takılsa ve bu pillerin biri kullanımda olsa, 160 km gideceği yere 80 km de bitse aradaki enerji kaybıyla diğer biten pil şarj edilse ve bu döngü devam etse bu sayede dışarıdan müdahaleye gerek kalmaz.
Pillerin ebatları ufaltılıp teknolojileri biraz daha ilerkediği zaman 3 tane takılsa ve 50x3=150 km yapsa hem pillerin ömrü uzun olur hemde aracı şarj eder. Şarjda aracın aküden direk beslendiği zaman değilde ayağınızı gazdan çekip tamamen potansiyel enerjisiyle giderken yapsa veya yüksek süratte giderken. Bu sayede bende 7. kattan kablo sallandırmaktan veya şarj istasyonu aramaktan kurtulsam.
hocam mantık güzel
sen limitle doğal logaritma tabanını buldun da haberin yok yaklaşık 2,7 dir yani ne olursa olsun en yüksek verimde bile 100 km menzili olan hariç 280 km ye ulaşamaz 270 lerde kalır sürtünmeden havadan kaynaklanan işgücü kayıpları hariç