Şimdi Ara

%100 Elektrikli Renault Fluence ZE bütün detaylarıyla bu videoda (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
65.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepsı ıyı guzelde ayda 100dolar vergısı varmıs nasıl olcak 1 depo mazot benzın parasını devlete verecegız yıne bırde 100dolar +arabanın vergısı 1 yıllık pul parası devam edecekmı orasını anlamadım amac tesvıkmi destekmı köstekmı devlet para kazansında nasıl olursa olsunmu ne parasıdır bu ötv mi
  • Ayda 72 Euro aku kirasi olduktan sonra kimse bu arabayi TR de almaz

Alirsa matematiginden kusku duyarim
  • benzinlilerin tarihe karişma vakti çoktan geldi ve geçiyordu...ne yazikki petroldan nemalanlar boyle seyleri gormek istemeyeceklerdir sanirim
  • test ettim. çok keyifli bir araç. aslında benim için uygun fakat uzun yola gitmek imkansız, şimdilik...

hergün 50 km yol yapıyorum.

60 tl elektrik faturasına ek...
    180 tl civarı da kira...
    zaten lpg ile 300 tl'yi buluyor.
    hergün 50 değil 100 km yol yapsam 60 değil 120 tl öderim. gene karlı olurum.
    bakım maliyetleri, yıllık mtv giderleri de kar kalır.
    çevre duyarlılığı da cabası.

kesinlikle zarar ettirmez.

tek sıkıntı var: menzil uzun yola uygun değil. 180 km. yazıyor ama test aracı 100 gidiyormuş. basa basa tabi.

250 civarı tork var araçta. otomatik vites. basınca yapıştırıyor. düz yolda 140'ı görüyor. daha da gitmiyor. ara hızlanmaları
    çok iyi. ses ise büyüleyici. önümüzdeki 5 yıliçinde bu teknoloji gelişirse kesinlikle tercih ederim. bana 350 km menzil yeter.
    lpg de o kadar zaten. hızlı şarj da yaygınlaştı mı tamamdır.

test etmenizi tavsiye ediyorum arkadaşlar.

• bende en kısa sürede test etmeyı düşünuyorum.
  • peki arabanin fiyati kac?
  • %100 Elektrikli Renault Fluence ZE bütün detaylarıyla bu videoda
  • arac uzerınde yola alırken kendını sarj eden aku yapsalar bu tur araclar her ulkede tutulurr yoksa bu arac turkıyede tutulmazzz

• pil teknolojisini geliştiren şirket trilyon dolarlık şirketler arasına girecektir ki günümüzün en büyük ihtiyacı uzun ömürlü piller bence

dünya daha iyi bir yer olsaydı 1mg nükleer enerji ile bir arabayı 50 yıl 1 laptopu ömür boyu kullanabilirdik :)
  • en fazla 10 yıl sonra 500 kmden fazla 1000 kmlere varan menzile sahip çok daha hafif araçlar ortalığı kaplayacak. zaten şuan 60 saniyede şarj olan pil yapıldı. yakında 1000 km gidecek pilde yapılacak. hatta ben söyliyim yapıldı şuan, sorun bi arabaya takmak için çok pahalı. geleceğin teknolojisi sodyum bor hidrür pili. benzin koyar gibi depoya doldurulacak ondan elektrik üretilerek araç gidecek bitince tekrar aç depoyu doldur olacak. o zaman benzin tarih olurda, mozot ağır araçlar için bi süre daha gider.

fluance ze gibi araçlar ise bence hiç yanaşmayın bu araçlar elektirkli bi araç olarak tasarlanmadı. içten yanmalı bi motora göre tasarlanmış bi araca elektirk motoru takarak bu iş olmaz. bir elektirkli araç nasıl olmalı fikir sahibi olmak istiyorsanız nissan IV consept yazın google görün. tek şarjla 2000 km menzil hedefliyor nissan. hemde 40 kiloluk pille. araçda 450 kg. manyetik süspansiyon , elektrikli direksiyon, ultra hafif ağaç gövde müthüş bi tasarım yarısını yapsalar petrolü alan olmaz bi daha dünyada o derece müthüş.

• Herkes iki saate çok uzun süre demiş. Kaç kişi günde 100km yol yapıyor ki? Gece bırakın şarj olsun işte.

• Proje guzel. Turkiye'de de satilsin fakat TEDAS zamlari da ortada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al yanına 3-5 tane batarya uzun yolda bittikçe değiştir hiç istasyona para verme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kabayev

Al yanına 3-5 tane batarya uzun yolda bittikçe değiştir hiç istasyona para verme

• Bu teknoloji Suudi arabistan'a darbe vuracak :)
  • quote:

Al yanına 3-5 tane batarya uzun yolda bittikçe değiştir hiç istasyona para verme

ayda 200 tl kira ondan işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexo

quote:

Kiralamayla değildir ki satın alıpta taşıyacaz bi batarya en fazla ne kadar olacak?
    En olmadı korsanını yapar öyle kullanırız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: inexo

quote:

Kiralamayla değildir ki satın alıpta taşıyacaz bi batarya en fazla ne kadar olacak?
    En olmadı korsanını yapar öyle kullanırız.

5000tl veya $ diye biliyorum
  • tam bir fiyasgo çıktı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

tam bir fiyasgo çıktı...

fiyasgo ne la
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.