Şimdi Ara

%100 Elektrikli Renault Fluence ZE bütün detaylarıyla bu videoda (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
65.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belli bir yaşa gelmemiş hasta olmamış biri değerini anlamıyor ancak bu motorların en büyük özelliği sıfır CO2 salınımıdır. İlk çıktığında cep telefonları da kocamandı ve çok az dayanıyordu. Şarj süresi vs geliştirilir, o yüzden ilk çıktığında almamak lazım bu arabaları.

Bir de benim merak ettiğim nokta şu: Cep telefonunu kullanmazsak durduğu yerde şarjı biter bir süre sonra. Sadece haftasonları araba kullanan biri de benzer şekilde enerji kaybına uğrar mı acaba bu arabada da? Gerçi hiçbir akü bir haftada boşalmaz ama aküler kendilerini şarj ediyor bu bataryalar ise kendi kendini şarj edemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Belli bir yaşa gelmemiş hasta olmamış biri değerini anlamıyor ancak bu motorların en büyük özelliği sıfır CO2 salınımıdır. İlk çıktığında cep telefonları da kocamandı ve çok az dayanıyordu. Şarj süresi vs geliştirilir, o yüzden ilk çıktığında almamak lazım bu arabaları.

Bir de benim merak ettiğim nokta şu: Cep telefonunu kullanmazsak durduğu yerde şarjı biter bir süre sonra. Sadece haftasonları araba kullanan biri de benzer şekilde enerji kaybına uğrar mı acaba bu arabada da? Gerçi hiçbir akü bir haftada boşalmaz ama aküler kendilerini şarj ediyor bu bataryalar ise kendi kendini şarj edemiyor.

sıfır CO2 salınımı olmsı iyide 3 sene sonra çöpe atılacak bataryanın oluşturacağı kirlilik çok daha buyuk tehlike,,
  • fransız renault fransız tgv den ilham alamaz mıydı acaba

yanlış bilmiyorumdur umarım ama sonuçta tgv de her vagon için 2 motor var

@mustik61 e sormak lazım
  • daha yolun başı yavaşça gelişecek herşeyi hemen beklemeyin reno ilk adımı attı gerisi gelir benzin+elektrik motorlu olanları var benzine alıp aküyü şarj ediyor sonra geri aküye alıyosun zaman vermek lazım
  • İnceleme için teşekkürler...
  • 80 euro kira = 176 TL aidat gibi ödeyeceniz.

Bu parayala normal bir benzinli araçla en az 500 km yaparsınız.Menzil sorunu falanda olmaz.

Bu hesapla sanırım bu elektrikli araç koncepti en çok şirket araçlarına yarayacak,vatandaşa çok bir faydası yok.

5 sene daha dizel kıraldır bu ülkede, beklemekte fayda var.
  • Renault Zoe çok güzel
  • reno meno hikaye adamlar yapmış arkadaş işte geleceğin konsepti: her tekerde ayrı motor, direksiyon bile tekerlerdeki elektrik motoruyla kontrol ediliyor, fren tertibatı, şanzıman, difransiyel hiçbiri yok.

quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

Nissan geleceğin otomobillerini geliştirmeye devam ediyor. Elektrikli otomobiller denildiğinde ilk akla gelen otomobil üreticilerinden biri olan ve bunu LEAF modeliyle kanıtlayan Nissan, çok daha özel konsept otomobiller geliştirmeye başladı. Los Angeles Auto Show'un Tasarım Yarışmasını açık ara önde kazanan iV Design Concept, tasarımından çok gelecekten gelen teknolojik özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Nissan yeni yayınladığı video ile bu muhteşem konseptin özelliklerini bizlerle paylaşmış oldu. Örneğin otomobilde kullanılan malzemeler hızlı-yetişen sarmaşık ve örümcek ipeğinden elde edilmiş. iV Design Consept'i her tekerleğe ayrı ayrı monte edilmiş akıllı elektromanyetik motorlar hareket ettiriyor. Consept'in direksiyon sistemi de tekerleklerdeki bir başka elektromanyetik motor sayesinde kontrol ediliyor. Dinamik Flex Şasisi, 0 emisyona sahip olması, organik sentetik iskelet, manyetik süspansiyonlar ise muhteşem conceptin diğer teknolojik özellikleri olarak söylenebilir. iV Concept'in bu gelecekten gelen teknolojik özelliklerini anlatan aşağıdaki videoyu izlerseniz otomobilin ne kadar etkileyici olduğunu farkedeceksiniz.
    Los Angeles Auto Show Nissan iV Concept elektromanyetik motor

• bu henuz yapilmis bir tasarim degil. gelecekde arabalarin nasil olabilcegi konusunda iyi fikir veriyor ama ortada 3d animasyondan ote bir sey yok.
  • paylaşım için tşk
  • elektrikli araclarin motor kismi haric de su anki icten yanmali araclardan farki olmasi gerektigini dusunuyorum.

oncelikle dis kismi sac olmamali tabiki, cok agirlastiriyor araci. cok daha maliyetli tabi ki ama karbonfiber ve yasam hucresi modeli daha uygun gorunuyor. ya da karbonfiber yerine daha ucuz ama uygun bir malzeme. kisacasi araclar hafifletilip hava direnci de iyice dusurulmeli, aerodinamik acidan yeterince iyi durumda degiller.

elektrik motorlari frenleme esnasinda disk frenin performansini veremez, kaldi ki disk frenler ile frenleme esnasinda ortaya cikan isiyi elektrik enerjisine cevirerek bataryayi sarj edebilirsiniz (hali hazirda 'kers' isimli bu sistem su anda formula 1 de kullanilmakta)(kinetik enerji geri donusum sistemi)

ve ilginc bir fikir de, pilleri tek parca degilde seri baglama prensibine gore baglanmis cok parcali batarylar halinde dusunursek istasyonda her aracin gerektirdigi voltaji karsilayacak sayida ufak pilin baglnmasi yontemiyle hizlari ve gucleri farkli araclar mumkun olacaktir, bu endustriyel acidan batarya uretimine inanilmaz katki saglayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blanchimont
    elektrik motorlari frenleme esnasinda disk frenin performansini veremez, kaldi ki disk frenler ile frenleme esnasinda ortaya cikan isiyi elektrik enerjisine cevirerek bataryayi sarj edebilirsiniz (hali hazirda 'kers' isimli bu sistem su anda formula 1 de kullanilmakta)(kinetik enerji geri donusum sistemi)

meslek lisesi elektrik bölümü mezunu olsan düşüncen kesinlikle değişirdi. pano tasarım dersinde 380 volt AC gerilimli 3 fazlı 2 kw gücündeki motorun ters yönde sadece 12 volt dc uyguladığımızda nasıl duvara çarpmış gibi kilitleniverdiğini görmek istersen en yakın meslek lisesine git, hocaya dinamik frenleme devresini yaptır. fren diskinin ne kadar ilkel bi sistem olduğunu gör.

bu tasarım hayata geçmedi henüz doğru ama fikirler öyle müthüş ki insanı heyecanlandırıyor.

sıfır sürtünme katsayısına sahip tekerler; araç teker üstünde gidiyor gözüksede aslında mıklatıs tekerlerin içinde havada asılı kalan teker göbekleri sayesinde uçuyor.
    manyetik yönlendirme yapan yön bobinleri sayesinde hiçbir mekanik direksiyon sistemi kullanılmadan araç yön değiştirebiliyor.
    süper hafif gövdesi sayesinde menzili müthiş derecede artıyor.
    direksiyon sistemi yok, difransiyel yok, fren diski yok. yakında elektrikli araçlarda bataryada olmayacak. saniyenin % 1inde şarj olabilen kocaman kondansatörler kullanılacak işte gelecek bu.

hayata geçtiği gün zaten içten yanmalı motor, buharlı trenler gibi tarihe gömülecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustik61 -- 29 Nisan 2011; 13:47:35 >

• Yukarıdaki üretimle ilgili fikirlerden sadece darkauranınki mantıklı BENCE. Fikirlerin çoğu yanlış değil belki, ama mantıksız. Çünkü bu adamlar ticari bir ürün satıyorlar. Kar etmek zorundalar yoksa batarlar. Bu fiyata (ötv indirimine rağmen), bu arabayı kim alır deyip daha da pahalı sistemler önermek mantıksız. Bunları akıl edememişler demek ise en başta komik. Çünkü bu firmalar (sadece renault değil geneli hakkında konuşuyorum) bu bahsediler sistemleri icat eden insanlar.

Yukarıda da adı geçen bir örnek vereyim. Diferansiyel. (Bu sistemin nasıl çalıştığını anlatsanız şu anda Türkiyedeki insanların %95'i sistemin nasıl çalıştığını bile anlayamaz sanırım) Aslında motora veya makinalara ilgisi olan birine anlatırsanız rahatlıkla anlar ve takdir eder. Ama bizim için en önemli soru şu: Bu dişli sistemi henüz bulunmamış olsaydı. Oturup kağıt üstünde bu sistemi icat edebilirmiydik. Motor hakkında ahkam kesebilen insanların %99 unun yapabileceğini pek sanmıyorum. Veya sanayideki en iyi motor ustalarına gidip de sağdan soldan bakmadan, kopya çekmeden yüksek devir çevirebilen eksantrik milini çizebilirmisin (hatta üretebilirmisin) desek ne cevap alırız.

Sonuçta bizim ürettiğimizi sandığımız fikirlerin hemen hepsi aslında adamların yıllar yıllar önce bulduğu fikirler. Yukarıdaki, karbonundan tut elektrik motoruna hatta elektriğine, güneş kollektöründen tgv'sine kadar icatların hiçbirinde bizim adımız yok. Yapmamız gereken bunları önce anlayıp sonra geliştirmek olmalı bence. Yoksa siz bunları bulmuşunuz ama iyi kullanamıyosunuz demek mantıklı olmaz.

Sonuç olarak, ben kimseye sen veya biz anlamayız, biz yapamayız falan demiyorum. Sonuçta bunları yapanlar da insan ve onlarında 1 tane beyini var. Ama teknoloji konusunda bizden önde olan insanları da küçük görmeyelim, bunlar bişeyden anlamaz ben bunlardan iyi bilirim demeyelim. Çünkü o zaman adama derlerki madem sen daha iyiydin sen niye yapmadın?

• quote:

Orijinalden alıntı: mufat

Dinamo olayı mantıksız çünkü dinamonun dönmesi arabanın itme gücüyle olacaktır ancak şöyle birşey düşünüyorum ben:

90km hızla giderken aracın ön paneline çarpan hava arabanın hızını düşürüyor.. Doğrudan kaportaya çarpmak yerine aracın önünde bulunan deliklerden girerek aracın içindeki pervaneli dinamolardan elekrik üretilebilir.. Belki totalde çok fazla bir enerji olmaz ama en azından dişe dokunur bir miktar çıkar...

hee rüzgar gücü ile xD bence rüzgar gülü yapalım daha güzel xD
    eN mantıklısı güneş panelleribence :) o zmanda arabada tip mip kalmaz (:

edit:yok bence en iyisi buharlı motorlara geri dönmek.yapmadılar ki şöyle bi buharlı araba xD Hanım işe gitcem 2 odun at arabaya ben traş olup gelicem xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klasör.:X:. -- 1 Mayıs 2011; 5:30:59 >

• teknoloji sırayla gelir arkadaşlar. Örnek
    16 gb flaş disk 5 sene önce de vardı ama üretmiyordu. 256 mb i yapıyordu onu satıyordu. Sonra yenisi yenisi çıktı. Çünkü devamlılık lazım. ekonomi bu arz ve talep döngüsü.
  • Fluence yerine başka bir otomobilde tasarlansaydı bence daha güzel olurdu...
  • Menzil çok kısa uzun mesafe aracı olamaz.Bagajda jeneratör taşımak işe yarayabilir...
    Bence ufak bir içten patlamalı jeneratörü standart olarak araca yerleştirselerdi şimdilik daha iyi olabilirdi.
    Hybrid bir araç gibi ancak içten patlamalı motorun yürüyen kısımla doğrudan bir bağlantısı yok, sadece bataryayı gerektiğinde şarj ediyor.
    Bu şekilde menzil sorununa çözüm üretilebilrdi.Yine normal şarj ünitesi de bulunması iyi olur.
    Emisyon sıfır olmayacak tabi bu durumda ancak elektrik üretilirken de bir emisyon açığa çıkabiliyor.(termo elektrik santralleri vs..)
    Sonraki aşamada batarya teknolojisi izin verdiğinde sistemden jeneratör çıkarılarak yola devam edilebilirdi..

Bunları yazarken aklıma geldi,araştırdım.Bu sistemde araçlar varmış zaten.
    Chevrolt Volt ve Opel Ampera aşağı yukarı tarif ettiğim sistemde çalışıyormuş.
    http://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/general-motors-opel-amperanin-surus-modunun-manuel-degistirilmesine-izin-verebilir-.htm

Benim yorumlamam bu kadar..

• Batarya değişimi pek mantıklı gelmedi bana. Benim sağlam bataryamı alıp, ölü batarya verecek belki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

Batarya değişimi pek mantıklı gelmedi bana. Benim sağlam bataryamı alıp, ölü batarya verecek belki...

Hadi iyisin senin sorunu çözmüşler. Sanırım bu fiyata sadece arabayı satın alacakmışız. Akü renonun malı olacakmış diye duydum
  • buda benim çılgın projem hadeee rölentide bir motor 800-1000devir/dakika yapıyor ve en fazla 2 litre yakıt tüketiyor çıkma bir motor en fazla 3-4.000tl lpg taktırdığını varsay şanzıman vs olmadığı zaman ortalama bagaja bir motor sığar rölentide dönsün dursun en fazla 2 litre ekstra yakıt harcar saate 80km ile gidersen 160km limitli batarya 2saate boşalmadan bir diğerini şarj etmiş olur 500 sel e bineceksiniz springin yarısı kadar yakıt harcayacaksınız
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.