Şimdi Ara

%100 Elektrikli Renault Fluence ZE bütün detaylarıyla bu videoda (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
65.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asa1979-44

Ama yinede türkiyede kullanılması lazım çünkü cari açığın çoğu petrol.Bide aslında yollara iyi bir sistem kurulsa araba şarzın bir bölümünü giderken yoldan alsa menzil uzayabilir ayrıca aklımda bişey daha var ama bilmem anlatabilecemmi. aslında bide yola elektro mıknatıs gibi bişey döşenip yani daha doğrusu mıknatısta iki uç birbirini itebiliyor mesela, arabayla yola böyle bir sistem döşenip arabanın kilosunun bir bölümüde alınabilir mesela araba 1300 kg yola döşenen elektrikmıknatısla arabadaki mıknatıs birbirine ters etki gösterip arabanın kilosunun bir bölümü alınabir ,mesela araba 900 kiloya düşürülebilir bu şekildede menzil uzayabilir bide kaç kişi binerse binsin arabanın kilosu aynı kalacak şekilde kilo arttıkça mıknatısın şiddeti artabilir ve yolla araba birbirini iter bu şekilde kaç kişi binerse binsin arabanın kilosu aynı kalır sürtünme baya bir azalır bu şekilde arabanın boş ağırlığıyla dolu ağırlığında gittiği menzilde fazla bir değişim olmaz ayrıca yoldan alınan şarz cabası mesela batarya değişimin fiyatı 20 tl ayrıca bir taksimetre olacak arabada ,mesela sen arabanı kullandıkça yoldan ne kadar enerji çektiysen mesala 20 tl diyelim bu para devlete verilecek bu şekilde yolun masrafı çıkacak.bence daha radikal bişeyler yapılmalı sonuçta batarya sabit bişey bunun menzili fazla artmaz menzil başka projelerle artmalı yanlı benim proje saçma olabilir bende biraz salladım gibi ama:) Şuda var insanlar bişeyler üretecekse birbirlerinin fikirlerini küçük görmemeli beyin fırtınası her alanda olmalı.

sarjin bir kismini yoldan alma zaten elektirikli ve hibrid araclarda olan bir ozellik. aslinda hibrid araclarin butun espirisi bunun uzerine. fren yaparken yada yokus asa inerken normal araclarda kaybolan enerji hibrid ve elektrikli araclarda elektrik enerjisine cevrilip bataryada saklaniyor. hibrid araclarin ozellikle sehir icinde az benzin tuketmesinin sirri bu.

yollara elektromiknatis doseme aslinda tam olarak maglev trenlerinde kullanilan sistem. denenmemis yeni bir fikir degil. sorun boyle bir sistemin tren raylari icin bile cok maliyetli olmasi. maglevlerin dusuk surtunme avantajina ragmen yayginlasmamasinin nedeni bu. tek bir ray sistemi icin bile maliyet sorun olurken tum araclari ve yollari buna uygun sekilde yeniden yapmak kabul edersinizki sagliyacagi tasarrufdan kat ve kat maliyetli olur.
    ancak gelecekde oda sicakliginda islevsel superiletkenler cikarsa mumkun olabilir. minority report filmini izlediyseniz ordaki gelecekde araclar magnetik bir yastik uzerinde yol aliyorlardi.

su an performans ve kullanislilik olarak gercek manada icten yanmali motorlara alternatif olabilcek tek sey yakit pilleri. onlarda belli maliyet sorunlarini asamadiklari icin gunluk kullanima giremiyorlar. sorunlari yakit pilinde altindan bile daha pahali ve nadir bulunan platinin kullanilmasi. maliyetini goze alsaniz bile bugunku teknolojiyle dunyadaki tum araclar icin yetecek miktarda platin yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

Orijinalden alıntı: black_sea_28

Elektrikli araçların yani Hibrit olarak adlandırılan bu araçların doğaya vermeyeceği zarar konusunda ben diğer arkadaşlara katılmakla beraber şu konuda öngörüde bulunmak istiyorum.

Bazı üye arkadaşlarımızın malumları olacağı üzere Türkiye'de şuanda elektrik dağıtım şirketleri özelleştirilmektedir, özelleştirilmeyenler ise özelleştirilme kapsamına alınmaktadır, elektrikli araçların yaygınlaşması en az 5-10 yıllık bir zamanı alacağına göre, 5-10 yıl sonra da elektrik dağıtım şirketlerinin devletin elinde değilde, özel şirketin elinde olacağından elektrik fiyatlarının özellikle şarj konusunda çok yüksek fiyatta olabileceğini düşünüyorum, hatta elektrikle çalışan araçlar için ayrı bir dolum tesisi yapılmak suretiyle dolum işlemleri yapılabilir. Şu sıralar nasıl ki benzin fiyatları çok yüksek ise, 5-10 yıl sonra da benzer şekilde elektrik fiyatları (elektrikli araçlar için) çok pahallı olabilir şeklinde düşünceye sahibim.

soru1: bugun akaryakitin bu kadar pahali olmasi ozel sirketler tarafindan islenip dagitilmasindan mi, yoksa uzerindeki %60-70 devletin koydugu vergiden mi?
    soru2: amerikada tamamen ozel sirketler tarafindan uretilip dagitilan elektrik mi daha ucuz, yoksa turkiyede devletin sagladigi elektrik mi?

Dünyanın en pahallı akaryakıtını kullandığımızı bilmeyen kalmadı, benim vurgulamak istediğim husus, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştiği şu günlerde yarın öbür gün dünyanın en pahallı elektriğini kullanmayacağımızın garantisini kim verebilir?

• Durocell'den atak bekliyorum bu bataryalar üzerine

Elektrikli araçların yaygınlaşmasını ilk petrol babaları isticek ki önleri açılsın.
  • quote:

quote:

quote:

Elektrikli araçların yani Hibrit olarak adlandırılan bu araçların doğaya vermeyeceği zarar konusunda ben diğer arkadaşlara katılmakla beraber şu konuda öngörüde bulunmak istiyorum.

Bazı üye arkadaşlarımızın malumları olacağı üzere Türkiye'de şuanda elektrik dağıtım şirketleri özelleştirilmektedir, özelleştirilmeyenler ise özelleştirilme kapsamına alınmaktadır, elektrikli araçların yaygınlaşması en az 5-10 yıllık bir zamanı alacağına göre, 5-10 yıl sonra da elektrik dağıtım şirketlerinin devletin elinde değilde, özel şirketin elinde olacağından elektrik fiyatlarının özellikle şarj konusunda çok yüksek fiyatta olabileceğini düşünüyorum, hatta elektrikle çalışan araçlar için ayrı bir dolum tesisi yapılmak suretiyle dolum işlemleri yapılabilir. Şu sıralar nasıl ki benzin fiyatları çok yüksek ise, 5-10 yıl sonra da benzer şekilde elektrik fiyatları (elektrikli araçlar için) çok pahallı olabilir şeklinde düşünceye sahibim.

soru1: bugun akaryakitin bu kadar pahali olmasi ozel sirketler tarafindan islenip dagitilmasindan mi, yoksa uzerindeki %60-70 devletin koydugu vergiden mi?
    soru2: amerikada tamamen ozel sirketler tarafindan uretilip dagitilan elektrik mi daha ucuz, yoksa turkiyede devletin sagladigi elektrik mi?

Dünyanın en pahallı akaryakıtını kullandığımızı bilmeyen kalmadı, benim vurgulamak istediğim husus, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştiği şu günlerde yarın öbür gün dünyanın en pahallı elektriğini kullanmayacağımızın garantisini kim verebilir?

benimde altini cizdigim nokta enerjide fiyatlarin boyle ucuk olmasinin nedeni ozellestirme degil, devletin olaya yaklasimi ve yanlis uygulamalari.
    10sene sonra bencede elektirik cok pahali olacak ama bunun asil nedeni vergi sistemimizin bozuklugu. zenginden, kazanandan direk vergi alinamadigi icin dolayli yollardan enerjiden ve iletisimden agir vergiler alinarak bu acik kapatiliyor.

yoksa ozellestirme ozune uygun yapilsa fiyatlari dusuren bir uygulama. devlet sirketlerinin hantal oldugu, degisip zamana uyum sagliyamadi ve cok verimsiz calistiklari defalarca pekcok degisik kurumda tecrubeyle ogrendigimiz durum. hukumetin bu ozellestirmelerdeki amaci, isi daha verimli ve etkin calisan ozel sirketlere devrederek kendi karini artirmak. amac gercekten halka ucuz hizmet sunmak olsaydi: telekom ozellestirmesinde oldugu gibi telekomu tek sirkete verip kanunlarla ve uygulamalarla onun tekelini kuvvetlendirmek yerine, birden fazla sirketin bu sektore girmesine imkan saglanip, tekellesmeyi onleyen duzenlemeler yapilirdi.

ornegin cep telefonu sektorunde numara tasima bu tip bir duzenlemeye en guzel ornek. telefon ucretlerinin kisa surelerde dusmesini sagladi. ama devletin bu duzenlemeyi bu kadar gec cikarmasi en basindan niyetinin bozuk oldugunun acik gostergesi cunku iletisimden aldigi gelirlerin dusmesini istemiyor.

ozetlersem sorunun kaynagi bozuk vergi sistemi. ozel yada devlet elinde olmasi degil.

• Bu motorun moment güç diyagramları nerden bulabilirim?
  • Hacılar bu bana gelmez tesisatı koydukmu benim bass bunun aküyü iki dakkada söndürür
  • quote:

sikayetinizde haklisiniz ama vergi benim yazdiklarimdan tamamen ayri bir konu.
    niye benden altinti alip sert cikis yaptiginizi anlamis degilim.

e o zaman araba yerli olmuş bana ne yararı var ben binemedikten sonra pahalı olduğu için
    demekki ben köleyim köle
    ayrı değil aynı konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzasu -- 16 Ocak 2011; 14:37:33 >
  • yerli olursa ne faydasi oldugunu acikladigimi saniyorum. yazdiklarimi iyi okuyup cevap yazin.
    bu noktayi vergi sistemi ve diger sosyal adeletsizliklerle bir tutuyorsaniz bazi seyleri ayirt edemediginiz acik.

kolelesmeyi gectim, ureterek fakirlesen ve gerileyen tek ornek ulke verin. daha dun cin, ondan once japonya hep fason cakma mallari ureterek basladilar bu yola. simdi geldikleri noktaya gibtayla bakiyoruz.
  • arkadaşlar en önemlisini unuttunuz bataryanın aylık sabit ücreti olacakmış.

kullanmadın yine mi ödeyeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri
    arkadaşlar en önemlisini unuttunuz bataryanın aylık sabit ücreti olacakmış.

kullanmadın yine mi ödeyeceksin

Sanırım istasyonlarda batarya değişiyor şarj uzun süreceğinden. onun depozitosu gibi bir ücret olabilir.
  • Bizim gibi kasaba ya da küçük şehirlerde yaşayanlar için şu an bile alınabilir,en azında evin 2. otomobili olur.Şehir içi kullanılır,şehirlerarası da diğeri en azından istasyonlar çoğalana kadar...
  • piyasaya suruluyorsa en azindan belli bir kesmin ekonomisine hitab edecegi acik. zaten herkezin ekonomisine hitap edebilseydi coktan benzinlileri bitirmis olurdu.
  • Keşke amerikanın savaş denizaltılarında kullandıkları atom ile çalışan ve az bi kimyasal ile 20-30 yıl ihtiyaçsız çalışabilen aletler üretseler,
  • Otv %3 olarak belirlenmis. 60000 tl arasi bir fiyati olacakmis aracin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci54

Otv %3 olarak belirlenmis. 60000 tl arasi bir fiyati olacakmis aracin.

Fiyat normal . Anormal derecede fiyat koyacaklarını sanmıyorum zaten
  • fiyatlar normal olacak zaten yakıt olarakta dizelin 5 te 1 i civarında bişey olacak diyorlar tabi çok uçuk rakam ona vergi koyarlar kesin yoksa şimdi benim 15000 lik lpg li meganımı 3000 liraya satamam walla :) menzil konusuna gelincede ben yılda 30000 km civarında yapıyorum lpg depom ile 300 km civarında gidiyorum hiç benzine muhtaç kalmadım şu ana kadar ama 160 km biraz az gibi benim gibi binene kesin yedek depo lazım yada kendini şarj etmesi gibi bişeyler çünkü alışmışım basar giderim uzun yolda bi bakarım bo. gibi ortada kalmışım :) yalnız şunu diyorum o kadar elektrikli tomofil yapmışlar 2 yıla bi çözüm bulurlar her yerde yaygınlaşır ve şarj süreleri kısalır bi düşünün ilk basta cep telefonları kocamandı ve günün yarısını şarjda geçirirdi bide şimdi düşünün en dandiği bile normal kullanımda 2-3 gün en az dayanıyor emin oldugum birşey var bu elektrikli otomobil işi dizeldende benzindende lpg dende çok hoş olacak hem bizim türk milleti bu tür şeylere bulur bişeyler

• dün bir baktım arabanın aküsü bitmiş marş basmıyor kaldım öylece oracıkta. Neyse bir yolunu bulup servise götürdüm ' abi normaldir bir akünün ömrü zaten en fazla 2.5 - 3 yıldır' dediler...
    Sadece radyo çaldırıp farları yakmaya yarayan bu akü bu kadar süre sonunda bitiyorsa elektrikli arabanın pili herhalde en çok 6 ay sonra mefta olur...
  • bu arada gurur kaynağımız mutlu aküden de bu konuda güzel bir atak yapmasını bekliyoruz
  • kullanildikca bataryanin omrunun kisalmasi kacinilmaz bir durum.
    ama akunuzdeki kursun batarya ile yeni nesil li-ion bataryalarida bir tutmayin. ayrica bu bataryalarin omru tam dolmalarini ve bosalmalarini engelliyen yazilimlarla uzatilmakda.
  • Acaba elektrik motoru kaç km yapabilecek? Şöyle bir 1 milyon km yapsa ne güzel olur :) böylece bizde 2. Eline rahatça binebiliriz . Pil konusuna gelince bence cokta önemli değil senin pilin eskir degisim noktasından değiştirdin mı yenilenir . Tabi tam tersi de mümkün ama sürekli değiştirme imkanın olması güzel yinede
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.