Bildirim
100 GB Yapmak Bu Kadar Zormu??
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
muhtemelen tek hdd yi ikiye bölmüssünüz bilgisayar yoneticisinden ikisini birleştirip sonrada yerel disk D yi istediğiniz boyutta ayırabilirsiniz bu arada
D deki dosyaları C ye atmanız iyi olur. -
Sanırım takıntı olmuş.
Format atarken 100mb boot için ayrılır dolayısıyla 99.9gb olmuş.
En kolay yöntem EASEUS Partition Manager gibi bir programla D'den 100mb kısıp C'ye aktarmaktır. -
programı indirp kurduk diyelim biraz bahsedermisiniz nasıl olacak daha yeni duyuyorum bu programı -
Bu kadar takıntılı olma bence,sorunu düzeltmek için aygıt yöneticisinden bölümü küçült diyerek istediğiniz miktarda karşı HDD'ye atabilirsiniz.
Sana tavsiyem şuan için değil ama normalde de bu kadar takıntılı olmak iyi değil,kendimden biliyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: icazet
Arkadaşlar laptopa format attım Cyi bir türlü 100gb yapamıyorum Allah aşkına yardım edin..Başka format atmak istemiyorum buyrun resim
Selam
HDD'nizin C: birimi zaten 100 GB. Daha ne yapmak istiyorsunuz anlamadım?
@respawn05 arkadaş durumu açıklamış ama illâki tam 100 GB görmek istiyorsanız, D: birimini 100 MB küçülterek, C: birimine ekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.. -
Hdd ayırırken 100gb ayıracaksanız 100*1024=102400 ayırmalıydın oraya şidi arkadasın dedıgı gıbı dıger tarafdan al 103mb c: ye ekle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 23 Temmuz 2012; 21:39:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: yhackup
Hdd ayırırken 100gb ayıracaksanız 100*1024=102400 ayırmalıydın oraya şidi arkadasın dedıgı gıbı dıger tarafdan al 103mb c: ye ekle
Selam
Haklısınız ve aynı hesapla mutabıkız ama 100 MB önyükleme için ayrıldığında geriye 99.9 GB kalıyor. Arkadaş ise, sanırım orada 100 GB'yi tam görmek istiyor.
100 MB şu günde neyi ifade edecekse artık?
Birimin tam 100 GB gözükmesi için, 101*1024=103424 MB yazılması gerekiyor.. En azından ben böyle hesapladım.
Kolay gelsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 23 Temmuz 2012; 21:51:57 >
-
arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim evt biraz fazla takıntılıyım ben 102.400 olarak hesaplamıştım olmadı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icazet -- 23 Temmuz 2012; 22:12:18 > -
evt arkadaşlar dediginiz yöntemi eve gidince şuan enişteyle birlikteyiz onun pcden yazıyorum bilgisayarım>sagtık>yönet>disk yönetimi>D:>birimi küçült sonra bölümlenmemeş alan diye mi kalacak ne olacak sonra biraz acemiyz 1-2.5 saate görüşmek dilegiyle ilgilendiginiz için çok mutlu oldum allah razı olsun dostlarım.++++++++++yerel disk D:bulunan bilgilere bişey olurmu??? -
quote:
evt arkadaşlar dediginiz yöntemi eve gidince şuan enişteyle birlikteyiz onun pcden yazıyorum bilgisayarım>sagtık>yönet>disk yönetimi>D:>birimi küçült sonra bölümlenmemeş alan diye mi kalacak ne olacak sonra biraz acemiyz 1-2.5 saate görüşmek dilegiyle ilgilendiginiz için çok mutlu oldum allah razı olsun dostlarım.++++++++++yerel disk D:bulunan bilgilere bişey olurmu???
Selam
Yazınızın son cümlesinden başlayayım. D: biriminde önemli dosyalarınız varsa, küçültme işlemi yapmadan önce kopyalamanızı öneririm. Bu işi ilk defa yapıyorsunuz galiba? Yapacağınız yanlış bir işlem D: birimini çökertebilir veya RAW formatına dönüştürebilir!
Şöyle yapın diyerek bu vebale girmek istemem açıkçası! Ama 3. parti programlarla (Partiton Magic dışında) bunu yapabilirsiniz..
En sağlam ve sorunsuz olan program, Paragon Partition Manager yazılımıdır kardeş.. Tavsiye ederim.
Kolay gelsin..
-
evt ilk defa bilgisayarı yönetten yapacaz, partion magic diye biliyordum 2007yılında o zamanlar masaüstü bilgisayarı ilk aldıgımızda resimli anlatımlarına bakarak ayırmıştım.. -
quote:
evt ilk defa bilgisayarı yönetten yapacaz, partion magic diye biliyordum 2007yılında o zamanlar masaüstü bilgisayarı ilk aldıgımızda resimli anlatımlarına bakarak ayırmıştım..
Selam
Zannedersem Windows XP için kullandınız bu Partition Magic programını?
Eklediğiniz resme ve yazıştığımıza göre, bu program Windows 7'de çalışmaz kardeş! Sisteminizi tamamen çökertirsiniz! Demedi demeyin!
Kolay gelsin.. -
hmm peki hocam o halde bilgisayrıma sag tıklayarak halletmeye çalışırım inşallah olur..uyarınız için teşekkürler -
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
quote:
Arkadaşlar laptopa format attım Cyi bir türlü 100gb yapamıyorum Allah aşkına yardım edin..Başka format atmak istemiyorum buyrun resim
Selam
HDD'nizin C: birimi zaten 100 GB. Daha ne yapmak istiyorsunuz anlamadım?
@respawn05 arkadaş durumu açıklamış ama illâki tam 100 GB görmek istiyorsanız, D: birimini 100 MB küçülterek, C: birimine ekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin..
evt hocam dnin üzerine gittim 100mb aldım sonrasında nasıl olacak
-
TAMAM ARKADAŞLAR HALLETTİM BİRAZ UGRAŞTIM YAPTIM YARDIMCI OLAN OLMAYAN BÜTÜN KARDEŞLERİMİN RAMAZANLARINI KUTLUYORUM AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM...
-
quote:
Selam
Yanlış taraftan ayırmışınız kardeşim..
C: biriminin sonundan, D: biriminin ise başından ayırmalıydınız ki, ayırdığınız bu bölümü C: birimine ekleyebilesiniz. Bu şekilde mümkün değildir!
Birim eklemek veya çıkartmak için arada başka bir birimin veya bölümün bulunmaması gerekir!
Bilginize ve kolay gelsin..
Not: Siz bunu en iyisi Paragon Partition Manager programı ile yapın! Windows üzerinden bunu çok zor başarırsınız kardeş..
Yapamam diyorsanız programı kendi siteme yükleyeyim ve siz oradan bunu indirip, Teamwiver programı aracılığı ile sizin bilgisayara ulaşarak, istediğiniz şekilde bunu ayarlayalım. Bu arada beni takip ederseniz bir dahaki sefere kendiniz yapabilirsiniz artık.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
quote:
Selam
Yanlış taraftan ayırmışınız kardeşim..
C: biriminin sonundan, D: biriminin ise başından ayırmalıydınız ki, ayırdığınız bu bölümü C: birimine ekleyebilesiniz. Bu şekilde mümkün değildir!
Birim eklemek veya çıkartmak için arada başka bir birimin veya bölümün bulunmaması gerekir!
Bilginize ve kolay gelsin..
Not: Siz bunu en iyisi Paragon Partition Manager programı ile yapın! Windows üzerinden bunu çok zor başarırsınız kardeş..
Yapamam diyorsanız programı kendi siteme yükleyeyim ve siz oradan bunu indirip, Teamwiver programı aracılığı ile sizin bilgisayara ulaşarak, istediğiniz şekilde bunu ayarlayalım. Bu arada beni takip ederseniz bir dahaki sefere kendiniz yapabilirsiniz artık.
yok hocam 100 oluşan bölümü sildim yereldisk dyi de sildim sonra cde nihayet genişlet kommutu açıldı böyle olursa açılacagını düşündüm vede oldu..cye 100mb verdim gerisini dyaptım.. sorun yok sorun yaratırmı diyorsunuz??
-
quote:
yok hocam 100 oluşan bölümü sildim yereldisk dyi de sildim sonra cde nihayet genişlet kommutu açıldı böyle olursa açılacagını düşündüm vede oldu..cye 100mb verdim gerisini dyaptım.. sorun yok sorun yaratırmı diyorsunuz??
Selam
D: birimini silerseniz elbette C: birimine istediğiniz kadar alan ekleyebilirsiniz. Bunda bir sorun yok..
Ben D: biriminde verileriniz var ve bunlar silinir diye olmaz dedim.. Ama siz silip diğer tarafa eklemişsiniz.
Kolay gelsin..
Not: İmzanızdaki Speedtest.net resimleri burada büyüklüğü nedeniyle yasak kardeş! 100x100 pikselden büyük resimler eklenince ceza alırsınız veya siteden uzaklaştırılırsınız. Bence siz onları silin derim. Bilgilerinize!!! -
quote:
Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende
100 yaptıktan sonra resmi koyar mısın bende de takıntı oldu
buyur hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icazet -- 24 Temmuz 2012; 14:45:00 >
Benzer içerikler
- monitör açılmıyor ışığı yanmıyor
- laptop statik elektrik boşaltma
- windows nt bu sürücüyü biçimlendiremiyor
- gizli dns sunucusuna erişilemiyor
- bu eylemi gerçekleştirmek için izne gereksiniminiz var
- iso dosyası nedir
- video boyutu küçültme
- laptop menteşe tamiri
- dlss nedir
- ekran videosu alma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X