100 Hz Motion Plus ne demek?? sade ps3 kullanmak için lcd tv alıcam. aşağıdaki 2 modelden birini almayı düşünüyorum. fakat "100 Hz Motion Plus" özelliği ps3 için çok gereklimi?? bu özellik samsungta var lg de yok.. bu 2 modelden hangisini tavsiye edersiniz?? ---------------------------- samsung LE40A616-------------------------------LG 42LG5000 EKRAN GENİŞLİĞİ.........:40" Ekran Genişliğ------------------------------------42" Ekran Genişliği ÇÖZÜNÜRLÜK...............:1920x1080 Çözünürlük -FULL HD--------------------1920x1080 Çözünürlük -FULL HD KONTRAST...................:30.000:1 Kontrast-------------------------------------50.000:1 Kontrast PARLAKLIK...................:500 cd/m2 Parlaklık-----------------------------------500 cd/m2 Parlaklık EKSTRA ÖZELLİKLER.....:100 Hz Motion Plus, , Clear Panel--------------------3xHDMI, , FULL HD
bluray filmlerde önemli
mesela ekranda 20'şer cm aralıklı ağaçlar var.
kamera sağdan sola dönüyor
100 hz olmayanlarda ağaçlar bir birine giriyor (hareketli sahne)
ama 100hz'te kamera hızlı dönmesine rağmen bulanıklık yok.
yanlış hatırlamıyorsam bunda görüntüler arasına sanal kare atıyordu bunu yapmak için.
Alıntıdır : "100Hz Motion Plus Daha berrak görüntü kalitesi için hızlı kareler: Bu teknoloji, kare hızını saniye 50 kareden, daha fazla kare üretmek için aynı kareleri tekrarlamadan, saniyede 100 kareye (100 Hz LCD panel) çıkarır. Kareleri tekrarlamak yerine, TV akıllı bir şekilde A karesi ile B karesi arasındaki ‘orta’ görüntüyü hesaplar ve aralarına koyarak (100 Hz Motion Plus işlemci) akıcılık sağlar. "
Ayrıca her iki modelinde tepki süresi 5ms Özellik olarak Samsung daha iyi, (ancak insan her zaman daha büyük ekran olsun ister.)
bence lg al....
42lg6000 ile samsungun fiyatları yakın. o fiyata daha iyi bir lcd de bulabilirsin bence. yaklaşık 3000 ytl ye :)
"100 Hz Motion Plus" hareketli sahnelerde ekran tazeleme değeriyle alakalı olarak daha temiz görüntü alınması demek. Saygılar
merhaba,
ben izleyip test etmedim ama motion plus'ın çok fazla etkili olmadığını söylüyorlar. deneyen arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla motion plus'ı açtıklarında hareketli görüntülerde bulanıklık devam ediyormuş.
Motion Plus sız film izlenmez bağımlılık yapıyor bu yüzden sinemadaki filmlerden zevk almıyorum artık :) ilk başlarda hızlı gibi gelsede sonradan insan alışıyor. filmler başka bir boyuta geeçiyor .
hortlatmak gibi olucak fakat belki benim gibi ilk tv aldığında araştıranlar vardır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme