Şimdi Ara

100. yıl 100 yıl oldu (nokta kaldırıldı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

100. yıl mı yoksa 100 yıl mı?
    Şu anda toplum Galatasaray’ı 100. yılda kaybettiği şampiyonluğundan dolayı tenkit ediyor. Beşiktaş’ın şampiyon olmasını örnek alıp ‘Galatasaray bunu beceremedi’ diyor. Fenerbahçeliler ise Galatasaray’ın şampiyon olmamasını büyük bir mutlulukla kutluyor.
    Daha önce de bu konuda iki üç yazı yazmıştım. 100 yıllık tarihin mi kutlanması önemli, yoksa 100. yılda alınacak bir şampiyonluk mu? Benim tezim kesinlikle 100 yıldaki başarıların kutlanmasıdır. 100. yılda şampiyon olup olmamak benim için önemli değildir. Elbette şampiyon olması iyi bir espri olurdu. Ama olmadı. Real Madrid de 100. yılında şampiyon olamamıştı. Daha böyle bir sürü takım var.
    Galatasaray’ın rakipleri şöyle bir geriye dönüp baksınlar. Tarihlerinde onları yücelten hangi kupalar var. Ama Galatasaray’a baktığında arkasında bir UEFA şampiyonluğu bir de Süper Kupa var. Herkesin derdi zaten bu UEFA Kupası’nda. Galatasaray’ın bu büyük başarılarını gölgelemek için de 100. yılda şampiyon olamamasını başarısızık olarak gösteriyorlar ve olayı o yöne çekiyorlar. Galatasaraylılar şunu kesin bilmeli 100 yıllık tarihinde alınan büyük başarıların hiçbirisi hiçbir kulüpte yoktur. Kutlayacağınız 100 yıldır 100. yıl şampiyonluğu değil.

Kargaşa olmadan...

Lig biterken en güncel konu Hagi gidecek mi kalacak mı? Bu tartışma daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama yönetim kurulu, tranferleri ve gidecek olanları lig bittikten bir hafta sonra bitirmek zorundadır. Klasik laf; ‘Galatasaray’da transfer 12 ay sürer’ masalı artık unutulmalı. Ne yapılacaksa yapılsın bir an önce bitsin. Ergun Gürsoy ‘futbol şubesi sorumluluğunu bırakacağım’ diyor. Karar kendisinindir. Ancak giderse yönetim kurulu tereddütsüz bu işi Fatih Gökşen’e vermelidir. Gökşen bu piyasanın en iyi adamlarından biri olmuştur. Göreve geldiğinden bu yana tecrübesi de yaptığı işler de bunun en güzel göstergesidir. Umarım yönetim onu tek başına bu işte bırakır.
    Özetle kargaşa, kararsızlık ve tutarsızlık Galatasaray’ı yıpratacak şeylerdir. Onun için Sayın Canaydın bu işleri bir an önce bitir.

26 Mayıs 2005 - 10:04459

100.YIL 100 YIL ODU BEYLER DİKKAT EDELİM

• iyide Fenerinde öyle bir riski var halen.
    yani 100.yılda şampiyon olamama riski.
    onlarda 2007 de sizin elinizden alıyolarmış şampiyonluğu amma gülerim ama.
    biz atlattık,bizim için problem yok
  • ben bir fenerbahçeli olarak bir takımın 100. yıllında illa şampiyonluk
    yaşamasını gereksiz buluyorum. ama iş FB-GS arasında bir didişme olunca
    100. yılda şampiyon olunursa daha iyi olur diye düşünüyorum...
  • tabi tabi.
    sizide görcez 100. yılınızda nası gaza geleceksiniz,nası çaba göstereceksiniz.

her zaman söylerim söylemek,yazmak kolay..
    önemli olan icraatta neler yaptığın...
  • 100. Yılda Hüsran yaşıyan Tüm GALATASARAY taraftarına G-E-Ç-M-İ-Ş O-L-S-U-N

İşte Şampiyon FENERBAHÇE başka gerçek yok......
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

tabi tabi.
    sizide görcez 100. yılınızda nası gaza geleceksiniz,nası çaba göstereceksiniz.

her zaman söylerim söylemek,yazmak kolay..
    önemli olan icraatta neler yaptığın...
    haklısın görüzcez bakalım kim ne icraatlar yapacak
  • chariot'a aften....

Kesinlikle katılıyorum dediklerine, bir kulübün 100. yılında şampiyon olması tabii ki onun için muhteşem birşey, fakat önemli olan o çok değerli 100. yıl geldiğinde bunu iyi kutlayabilmektir.

Bu kutlamalar, yaptığın organizasyonlar, o yüzüncü senede ligi 3. bitirsen bile 100 yıllık tarihinin verdiği gururla, ortalığı inletirsin...Her yeri sarı-kırmızı yaparsın basında bu kutlamalarından dolayı övgüyle sözedilirsin, taraftarlarına çok özel anılar yaşatırsın...Dediğine kesinlikle katılıyorum, önemli olan 100. yılda bu tarihinden aldığın güçle bunu mükemmel bir şeklde kutlayıp, tarihine yakışır, adına şanına yakışır bir biçimde kutlamaktır esas olan...

Ama gel gelelim bizler bir Fenerbahçeli olarak sizin bu acizliğinize gerçekten üzülüyoruz...Galatasaray Spor Kulübü, bu sene, ne taraftarıyla, ne de yönetimiyle 100. yılı kutlama adına kendi şanlarına yakışacak hiçbir şey yapamadı...Ben sezon başladığında ulan bu sene bu heriflerin 100. yılı bunlar şimdi ligde ne kadar başarısız olsalar bile, Türkiye'yi kutlamalarıyla coşkularıyla inletirler diye düşündüm, çünkü önümde beşiktaş gibi bir örnek vardı... Beşiktaşlı arkadaşlarım biraz alınacaklar ama ben 2003'te ciddi ciddi ulan bu ülkede Bu beşiktaş da harbiden büyük bir takımmış dedim...Çünkü Ortalık siyah-beyaz bayraklar olsun, o taraftarlarının sahiplendiği ve de hergün birsürü beşiktaşlının üzerinde gördüğüm 100. yıl formaları olsun medyada spor gazetelerinin 1.sayfalarına taşınmaları olsun, düzenledikler balolar, o dev bayraklarıyla yaptıkları mühiş yürüyüş olsun, bana bu ülkede beşiktaşın da büyük bir takım olduğunu ispatladı... Özellikle taraftarıyla... o sene stadları hep full doluydu... Ve de önemli olan takımlarına sahip çıkmalarıydı, ben lise okuyordum o sene, inanır mısınız futbolla hiç alakası olmayan ama babadan dolayı bjkliyim sıfatı almış adamlar bile, o sene çoğu maça gittiler, o sene bir sürü değişik bjk forması giydiler....Yani işin kısacası ben sokağa çıktığım zaman 2003'te her taraf beşiktaş beşiktaş diye inliyordu adeta...

Hal böyle iken, bu sene de aynı hadiseyi Galatasaray'ın çok çok daha muhteşem bir şekilde yaşayacığını bekliyordum.İnanın merakla ve heyecanla bekliyordum, çünkü bir insanın içinde ne kadar fanatizm olursa olsun, o hadiseleri görmek bir futbolsever olarak kesinlikle içten içten hoşuma gidecekti...

Ben çok iyi Fenerbahçe taraftarıyım.... İnanın Galatasaray özellikle taraftarıyla bu 100. yılında oluşturduğu tavırla, yarattığı negatif havayla beni hayal kırıklığına uğrattı.Gerçekten bir Fenerbahçe taraftarı olarak bu sene en büyük hayal kırıklığını Galatasaray adına bizzat ben yaşadım... Çünkü ülkemizin o güzide kulübü Galatasaray, artık 100 yıllık bana göre çok gurur duyulması gereken bir tarihi olan Galatasaray bu sene 100. yıl namına hiçbirşey hiçbirşey yapamadı yaa....Galatasaray ve 100. yıl dendiği zaman ne yazık ki aklıma gelen tek olumlu hadise eski futbolcularını bir araya getirip yaptığı organizasyondu... Tel olumlu şey bu kaldı aklımda...Galatasaray bir şeyler yapmaya çalışmadı mı çalıştı tabii...Ne yaptılar 100. yıl meşalesi denen ne idüğü belirsiz laf olsun diye yapılmış gibi duran bir meşale... 100. yıl forması yaptılar o formayı beğenen Galatasaraylılar da sırf ayıp olmasın diye beğendiler... Bence de beğenmemekte çok haklılar çünkü o formadaki kırmızıları bile bizim bildiğimiz GS kırmızısı değildi...

İnanın bu sene sıradan bir Fenerbahçeliye emanet etseydiniz o kulübü bundan daha rezil bir 100. yıl yaşatacağına inanmıyorum...Artık Galatasaryın benim gözümde Beşiktaş kadar değeri kalmadı, çünkü bu sene bir nevi onların ne kadar büyük olduklarını ispatlayacakları bir seneydi... Bakın bu cümlelerimi sarfederken kesinlikle bu seneki başarılarını kastetmiyorum...Kutlayamadılar yaa hiçbir doğru düzgün ''uff beee helal olsun'' dedirttirecek hiçbirşey yapamadılar...Bu sene kesin olan bir gerçek var ki hiçbir Galatasarylı bu önemli seneyi bir Galatasaraylıya yakışır biçimde kutlayamadı...Bırakın kutlamayı 100. yılınız sizin yaaa bu kadar önemli bir sene de 15bin kişilik stadı dahi dolduramadılar...Kutlamayın tmm 100. yıl diye hiçbirşey yapmayın ama en azından o stadınızı doldurun, üzerinize düşen vazifeyi bir taraftar olarak az da olsa yapın be kardeşim...

Artık niye niye niye yaaa diye düşünüyorum....Bunca seneleri aşmış artık 100 yaşını doldurmuş bir kulüp neden bu kadar aciz duruma düştü bu sene neden???
    1-)Bu sene Fenerbahçe yönetimi haliyle, tavrıyla, ,icraatlarıyla önce Galatasaray yönetimini psikolojik olarak çökerttiler...GS yönetiminin eli ayağı birbirine dolaştı, hiçbir hakkıyla helal olsun dedirtecek bir bir tavır sergileyemediler...
    2-)Fenerbahçe futbol takımı her nekadar elle tutulur bir futbol oynamayı beceremediyse de bu sene kağıt üzerinde Galatasaray furbol takımını ezdiler...Aynı zamanda istatikleriyle, ligin hangi haftasına bakarsanız bakın Fenerbahçe nerdeyse hep en fazla gol atan en az gol yiyen, en fazla pozisyona giren, kalesinde en az pozisyon veren bir takım oldu...Bunu saçma bulabilirsiniz ama bu da psikolojik olarak Galatasaray futbol takımını çökertti... Ama onlar bu sene gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yaptılar bence, bu sene övgüyü hakeden tek taraf GS futbol takımıdr...GS futbol takımı da bence bu sene verdikleri onur mücadelesiyle, hem kendi tafartarlarının onlara göstermiş olduğu büyük vefasızlıktan dolayı onları ezdi, hem de GS yönetimi sayesinde oluşturulan imkansızlıklara rağmen bu onur mücadelesini verdikleri için GS yönetimini de ezdi....
    3-)Fenerbahçe taraftarı resmen gövde gösterisi yaptı bu sene GS taraftarına.Onlar 15bin kişilik stadı 8bin kişi doldururken, Fenerbahçe taraftarı 52bin kişişik stadında bu sene 40bin ortalamaya oynadı...Bunu gören GS futbol takımının psikolojisini ise siz düşünün...Fenerbahçe takımı denizlide 2-0 mağlup olduğunda Sabiha Gökçene Ali Samiyen satdındaki GS'li kadar FB taraftarı giderken, onlar da bir TS mağlubiyetinden sonra takım otobüsünü taşladılar...Hagi gibi bu ülkede milyon dolarlar kazanmış bir adamın bir telefon için düştüğü rezilliği gördü bu GS futbol takımı....Şimdi o futbolcuların haliyet-i ruhiyelerini daha iyi düşünün...Fenerbahçe taraftarı bu sene takımı için herşeyi yaparken Galatasaray taraftarı bu güzide kulübünün 100.yılında ne yaptı diye düşünmeden edemiyor insan.Fenerbahçe taraftarı hala görevini yapıyor, kombine bilete 2,5 milyar para vermek için koca koca işadamları bile, maraton altta sıraya giriyor....Ondan sonra Fenerbahçe niye çok güçlü maddi açıdan diye düşünüyorsunuz...

Halleri o kadar aciz ki, 100. yıl sıfatını kullanarak üretilecek ürünlerden yüksek karlar kazanarak kulübü maddi açıdan şaha kaldırmanız gerekirken, bizim meşhur o 100. yıl ve Kanaryanın ellerindeki aslan tişörtümüz, sizin toplam hasılatınızdan daha çok kazandırır herhalde...Aziz Başkan tesadüf demese hiçbirşey imal edip satamayacaktınız neredeyse...Kulübünüzün elde ettiği en büyük kar bile Aziz Yıldırım sayesinde...O da olmasa vay halinize di mi....

Şimdi daha merak ettiğim birşey benim güzel kulübüm taraftarıyla, yönetimiyle ve de takımıyla 100. yılını nasıl kutlayacak...Gidin iyi bir Fenerbahçeliye 2007 sana ne düşündürüyor deyin...Sonra gözlerinin içindeki kıvılcıma bakın....Ha bir de aynı şeyi Aziz Başkanda gözlemleyin, kalbinin ne kadar hızlı attığını,o anki heyecanını görmeniz sizin için çok zor olmayacaktır... Bunlar da Fenerbahçenin 100. yılını nasıl yaşayacağına dair ipuçları olsun...

Şu an hala ne yazık ki Galatasaray taraftarının tek yaptığı şey Fenerbahçe'nin Şampiyonluğuna çamur atmak, bu sene izledikleri tek strateji bu oldu, Fenerbahçe bu sene ne yapsa orada bir Galatasaylı bitiverdi ve karalamaya çalıştı.Fenerbahçe doğru yol A dedi onlar B dedi.Yani işeri güçleri bu sene Fenerbahçe oldu... Halaa topic açmışlar Anelka şöyle dedi böyle dedi diyorlar...

Onlara tavsiyem, bizi biraz unutun kardeşim ya, gerçekten unutun, şu Fenerbahçeyi 100. yılınızda zihninizden bir atın ...Bakın sizin iyiliğiniz için söylüyorum çünkü eğer bu tavrı sergilemeye devam ederseniz ben artık Galatasarayı yenmekten zevk alamicam yenilmekten de üzüntü duymicam...İşin kısası bu rekabet yok olmaz ama köreltiyorsunuz, çünkü rekabet olması için iki güçlü takımın yarışması lazım, iki güçlü taraftarın kapışması lazım, iki güçlü yönetimin icraatlarında kapışması lazım....Yani tek taraf güçlü oldu mu artık onlar için de işin zevki kalmaz....

Bakın size yalvarıyorum şu 100. yılınızda Fenerbahçe fobisini üzerinizden atın...Bırakın bizi unutun bu seneliğine ve de adınıza şanınıza yakışır bir 100. yıl kutlayın...2005 Daha bitmedi devam ediyor.....

Biz karşımızda Güçlü bir Galatasaray istiyoruz... Lütfen artık kendinize yakışır olanı yapın...Aksi halde bu 100. yıl Galatasaray adına kapkara bir leke olarak kalacak, yoksa On sene sonra bizler tarafından 100 senelik koca tarihinizi kutlamaktan aciz insanlar topluluğu diye anılacaksınız ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noleaf -- 27 Mayıs 2005, 4:18:19 >

• Yorum yok herhalde.....
  • Bırakın demagojiyi sizide 100. yılda göreceğiz, 5-1 lik şoktan sonra teselliyi buldunuz ama bunun bi de intikamı var. Ben kendi adıma şampiyon olduğumuz yıllarda fenerli fanatiklerin florya'yı basmalarını, küçücük çocuklara sırf sarı kırmızı forma giydikleri için yaptıkları terbiyesizlikleri unutmadım umutmayacağım. 100. yılda değil aziz, alişen'in ruhu bile kurtaramayacak sizi. Centilmen bir taraftar olarak en iyi fenerlinin ÖLÜ bir fenerli olduğu kanaatindeyim Neyse abilerinizden öğrenin bikaç bişey sonra bizi avrupalarda rezil etmeyin, sizin yüzünüzden AB ye bile rezil olduk yaw. Ligde yaptığııznızız yapamazsınız, avrupada insanları satın almak kolay değil, haaa yaparız diyosanız buyrun

• hehe bugün necati yeni uyanmış mevzuya... Röportajda bu seneyi değerlendirirken kupa sadece teselli oldu bizim için dedi... Hakan da stratejik hata yaptık keşke önce 2.liği hedefleseydik dedi...Bu laflara yorum yok bence...

Yani işin kısası bir demagoji yaptığım yok, 2 asıl tesellinin ne olduğu anlaşılmıştır herhalde....3-) 2007 için bu kadar hırs yapmanıza gerek yok, ama hayali de güzel di mi???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.