Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

1000TL Bütçe ile Makine+Lens ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1000TL'ye alınabilecek en iyi makine ve lens hangileridir daha doğrusu var mıdır tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen .

• quote:

Orijinalden alıntı: bgerim67

1000TL'ye alınabilecek en iyi makine ve lens hangileridir daha doğrusu var mıdır tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen .

canon 1100d + 18-55 İS II...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

1000TL'ye alınabilecek en iyi makine ve lens hangileridir daha doğrusu var mıdır tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen .

veya Nikon D3100 + 18-55mm Lens şeklinde alınabilir
  • Teşekürler şuan meşgulüm ama müsait olduğumda önerilerinizi araştırıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

quote:

quote:

1000 liraya bulunabilirse bence de d3100+18-55vr olmalı ama biraz zor...
    1100d+18-55isII 900 liraya bile bulunabiliyor...

http://www.istanbulbilisim.com.tr/eos-1100d-18-55-is-ii-canon-slr-fotograf-makineleri-en-ucuz-fiyatlari-kampanyalar,61018.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

quote:

quote:

1000 liraya bulunabilirse bence de d3100+18-55vr olmalı ama biraz zor...
    1100d+18-55isII 900 liraya bile bulunabiliyor...

http://www.istanbulbilisim.com.tr/eos-1100d-18-55-is-ii-canon-slr-fotograf-makineleri-en-ucuz-fiyatlari-kampanyalar,61018.html

arkadaş haklı nikonda vr lensler titreşim önlemeli canondada is lensler titreşim önlemeli ve de titreşim önlemenin baya bi farkı oluyor

• 550D * 18-55
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DSLR düşünüyorsunuz galiba.
    2.el düşünürseniz Olympus pen epL 2 gibi bir makine alın bence. Taşımak sorun olmayacaksa canon 550d, pentax kr - k7 de düşünebilirsiniz.
  • Daha önce profesyonel fotoğraf makinesi hiç kullanmadım DSLR-Compact arasındaki farkı da tam olarak bilmiyorum aslın benim bir sorum daha olacak başlangıç makinesi diye bir şey var mıdır hepsinde başlanabilir mi ?
    +
    Çoğunluğun favorisi D3100 galiba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgerim67 -- 22 Temmuz 2013; 17:09:26 >
  • Amatör birisi için pratikte başlangıç diye bir şey yok bence. En karmaşık amkineyi de kullansanız işinizi görürsünüz çünkü hemen hepsinde otomatik mod var.

Dslr ve dslr-like farkını teknik boyutlara girmeden söylemek gerekirse, Dslr objektifi değişebilen makine (örn nikon 3100 gibi) , Dslr Like ise görünüm olarak dslr makinelere benzeyen ama objektifi değişmeyen yüksek zoom yapabile kompakt makinelere denir (örn canon sx50).
  • Objektifi değişmesi bir avantaj diye tahmin ediyorum bu gidişle d3100'le ciddi düşünüyorum
    +
    İstanbul Bilişimde 979 TL daha önce firmanın garanti konusunda sıkıntı çıkardığını duymuştum siz tavsiye eder misiniz İstanbul Bilişim'i ?
    +
    Canon ? Nikon ? Hangisi ? Birde lens IS olması daha iyiymiş herhalde VR-DC-IS bunnlar neyi değiştiriyor ?

Çokmu soru sordum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgerim67 -- 23 Temmuz 2013; 10:24:05 >
  • quote:

Objektifi değişmesi bir avantaj diye tahmin ediyorum bu gidişle d3100'le ciddi düşünüyorum
    +
    İstanbul Bilişimde 979 TL daha önce firmanın garanti konusunda sıkıntı çıkardığını duymuştum siz tavsiye eder misiniz İstanbul Bilişim'i ?
    +
    Canon ? Nikon ? Hangisi ? Birde lens IS olması daha iyiymiş herhalde VR-DC-IS bunnlar neyi değiştiriyor ?

Çokmu soru sordum ?

Objektifin değişmesi çok ta avantaj değil. (bu çok tartışma götürür bir konu). Sonuçta sabit objektifli makineler de aynı işi yapıyor. Fark dslr makinelerin daha net görüntü vermeleri.Lensler oldukça pahalı parçalar.

istanbul biliişimle ilgili tecrübem yok.

is, vr fotoğraf çekerken hafifte olsa makineyi sarstığımızda görüntünün bulanık çıkmasını engelleyen çok faydalı bir özelliktir.

Lenslerinin daha ucuza bulunabilmesi nedeniyle canon daha mantıklı diye düşünüyorum. Ayrıca Nikonun d3100 modelinde AF motoru bulunmamasından dolayı ileride alacağınız lensler daha pahalı olacaktır.

Araştırmaya devam ettikçe daha fazla batıp kararsızlık yaşamanız olası. O yüzden beğendiğiniz bir modeli alın gitsin. 2.el de düşünebilirsiniz.

• Gerçekten kararsızlık artıyor ne yapacağım bilmiyorum. AF motoru ne iş yapıyor tam olarak ?
    +
    AF motoru ile ilgili internette araştırma yaptım bu açık iyi bir lens alarak kapatılabiliyor mu?
    Mesela bu ürünle bu modellerle bu açık kapatılabilir mi?
    http://www.hepsiburada.com/liste/nikon-d3100-18-55-vr-55-200-vr-kit-14-mp-3-lcd-dijital-slr-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftslrnikd3100vrvr&categoryId=1100301&gclid=COvTheqmxbgCFUyS3godFCwALg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgerim67 -- 23 Temmuz 2013; 12:32:00 >

• quote:

Gerçekten kararsızlık artıyor ne yapacağım bilmiyorum. AF motoru ne iş yapıyor tam olarak ?

AF ( Auto Focus) özelliği sayesinde netleme/odaklama otomatik yapıyor. Aksi halde net görüntüyü bulmak için lensin odaklama halkasını elle çevirmek gerekiyor.

3100 ün üzerindeki lens te af motoru vs. olduğundan bu haliyle sorun yok zaten.

Ama ileride bir lens daha almak isteyeceksiniz büyük ihtimalle. Hele foruma takılmaya devam ettikçe, bazı kullanıcıların çektiği fotoğrafları gördükçe yılda bir kullanacak olsanız bile çeşitli lensleri denemek isteyeceksiniz.

Bütçeniz sınırlı ise benim size önerim canon sx160-230 , yada 2.el g serisi makinelerdir. Ama illa dslr alacağım derseniz canon 550d almanız daha mantıklı.

• Yine de aklımda olsun ama nedense Canon almak istemiyorum okuduğum yorumlardan doğan bir ön yargı var herhalde

• bgerim67 B kullanıcısına yanıt
    verdiğim linkler daha uygun...
  • Ama siteler güvenli mi ? HepsiBurada tecrübem var .
  • quote:

Ama siteler güvenli mi ? HepsiBurada tecrübem var .

Ben olsam d5100 alırdım. Yanlış bilmiyorsam daha gelişmiş bir işlemcisi var. eksi olarak bunda da AF motoru yok. Ancak sık sık lens alacak değilseniz bu bir sorun değil tabi.

Ek olarak, n11.com da 1320 tl. Sİte güvenilir.

http://www.n11.com/nikon-d5100-18-55-vr-lens-dslr-fotograf-makinesi-P13302940

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 23 Temmuz 2013; 15:19:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.