Merhaba arkadaşlar. arties 5650 modemimin yağmurlu hava sonucu bozulmasından ötürü yeni bir modem arayışına girmiştim. TP-link archer vr300 modemini aldım ancak bağlantı kopma ve gecikme sorunlarından ötürü ne yazık ki iade edeceğim. eski modemimi 5-6 ayda bir kapatıp açarken bununla her gün uğraştığımdan ötürü gerçekten gına geldi. 4 tane anteni olmasına rağmen antensiz 5650'den daha kötü çekiyordu. Bundan ötürü de yeniden 5650 modemini almakta karar kıldım. sorum ise şu olacak: alacağım modemin wifi bandı yalnızca 2.4 ghz ve çıkacağı maksimum hızların 45-50 mbit olduğunu biliyorum. internetim 100mbit olduğundan dolayı da verimli kullanamayacağımı da biliyorum. ancak biz evde 2 kişiyiz ve burda anlamadığım birşey var. bu modemler 45-50 mbit hızı toplam olarak mı veriyor yoksa internet hızım yüksek olduğundan dolayı 2 cihaza da aynı hızları sağlayabiliyor mu? teşekkür ederim. |
100MBIT internet ve 2.4 gHz modem hakkında soru?
-
-
50
50-50
30-30-30
25-25-25-25 şeklinde dağıtır (teorik olarak)
AC modemler çoklu cihaz ile baş edebilmek için daha iyidir, onunda iyisi daha çok cihazla baş edebilmesi için AX teknolojili modemlerdir.
Tek bant modem, ileriye dönük Ip TV , Netflix, bilgisayar, telefon vb. artışı olursa sıkıntı yaşatabilir.
5-6 yıl cihaz artışı olmayacak ise veya o zaman modemde yenilenir düşünceside bir çözüm tabiki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 5 Haziran 2021; 12:39:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cevabınız için teşekkürler hocam, tam olarak anlamasam da yorumunuzu(bu konuda neredeyse hiç bilgi sahibi değilim) sanırım çok yük binmediği sürece idare eder diyorsunuz. benim için kesinti yaşamaktansa ve stabil olmamasındansa indirme hızım düşük olsa da sorun olmaz. ki artık yeni modemlerin fiyatları çok uçmuş gördüğüm kadarıyla. sizin önerebileceğiniz farklı bir şey var mıdır?
-
Hocam evlerdeki ve komşularınızdaki cihaz sayıları arttıkça modemlerler bu durumla baş edemeyip patates olmaya başladılar. Örneğin kulaklıklar bile modeminizle aynı frekansı kullanıyor.
Bu durumu engellemek için çift bant modemler çıktı.
Donanım haberde bu saatten sonra, sadece 2,4 Ghz yayın yapan modem tavsiyesi pek yapmaz arkadaşlar. Bunu yerine en azından AC dediğimiz çift bant modem almanızı öneririm.
Çift bant teknolojisi 2013 yılında bulunan bir şey, o bile eskidi aslında. AX ler çıktı fakat çok pahalı henüz.
Modem alayım 5-6 yıl rahat edeyim diyorsanız (yüksek hız olarak düşünmeyin, kopma kesilme sorun çıkarma olarak düşünün) o zaman aşağıdaki ürünlere bakabilirsiniz. Hepsi 2,4 ve 5 Ghz yayın yapan ve çoklu cihaz başarısı yüksek çift bant modemlerdir.
1- Keenetic HERO ( yeni çıktı henüz pahalı )
2- Keenetic Extra DSL
3- Zyxel VMG 3625 T50B
Aşağıdaki resimde anlatmak istediğim olay mevcut. Sizin düşündüğünüz soldan 3. modem, benim tavsiye ettiğim soldan 4. olan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 5 Haziran 2021; 17:50:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X