Şimdi Ara

1050 ti ve pentium g4400

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni bilgisayar topladım ve bütcem yetmediği için aşağı yukarı 250 liralık işlemci aldım ilerde değiştircem

sistem şöyle

MSI h110m pro vd

intel pentium g4400 3.3 Ghz

corsair 8gb ram

MSİ gtx 1050 ti 4GB

seagate 7200 rpm HDD

500w psu

Bilgisayarda şuan iki oyun var. Resident Evil 7 vs CS:GO. Bu iki oyunda da ayarları ultra da yapsam low da yapsam anlık hatta saliselik takılmalar oluyor.Bu takılmalar fazla oyun oynamayan birinin pek dikkatini çekmez ama beni baya rahatsız ediyo. Sizce bu sorun işlemciden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir sebebi olabilir mi. Bilgisayarı üç gündür kullanıyorum ve sıfır parçalar ile topladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdems97 -- 28 Temmuz 2017; 16:4:54 >

• Sistem sıcaklıklarını kontrol eder misin oyundayken, eğer yüksek sıcaklıklara anlık olarakta çıksa anlık olarak fps düşüşleri yaşayabilirsin.
  • Ekran kartı sıcaklığım max 65 işlemci sıcaklığım da max 62

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G4400 oyun islemcisi degil. G4560 lı sistem alman lazim en kotu.

• Yani bu takılmaların sebebi g4400 işlemcim mi ona göre değiştircem

• erdems97 E kullanıcısına yanıt
    Evet. G4400 kurtarmaz.

• Bazı forumlarda hdd de takılmalara sebep olabilir yazıyodu sizce münkün mü sorunun hdd den kaynaklı olması yoksa net işlemciden mi kaynaklı oluyor bu takılmalar

Anlık böyle saliselik takılma atlama gibi birşey oluyorsa o anda da fraps ile fps de değişiklik oluyorsa büyük bir ihtimal işlemcidendir. CS:go her ne kadar grafik tabanlı bir oyun olmasa da işlemciye yük bindirir ve işlemcin ne kadar yüksekse o kadar iyi fps ve takılmadan etmeden alırsın. Şöyle dene botlarla bir oyun açıp bak. Keza minimum kaç kişilik oyun oluyorsa onları dene bakalım fps kaç olacak ? ha birde ufak haritalara bak. Bakalım gene takılıyor mu ?

HDD'den şöyle olur eğer bu takılma uzun sürüyorsa takılıp saliselik değil bekletiyorsa o arada sistemde şişiyor saçmalıyorsa hdd'den olur. Zaten bu sisteme windows kurmak için dahi olsa birtane ssd şart. O işlemciyi de minimum i5 yaparsan daha rahat edersin tabi 1080p'de oyun oynuyorsan. Ekran akartın fena değil işini görür.
  • Ayarları ultra da yapsam low da yapsam anlık takılmalar oluyor 32 kişilik dust 2 açtım oldu boş dust 2 açtım yine oldu bu takılmalar. Resident evil 7 de daha fazla daha sık daha daha belli olacak şekilde takılmalar oluyor. Bu durumda işlemciyi i3 6100 yapsam sizce sorunu çözebilir myiyim.
  • evet cozersin.youtube'da 6100 1050 ti cs go videolari var degisik ayarlarda.ani fps dususleri var mi fps'ler nasil diye bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

evet cozersin.youtube'da 6100 1050 ti cs go videolari var degisik ayarlarda.ani fps dususleri var mi fps'ler nasil diye bakabilirsin.

Merhaba, dediğiniz 2 liyi ben kullanıyorum herhangi bir takılma söz konusu değil. Baya iyi de fps veriyor cs de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SeagateWD S kullanıcısına yanıt
    acaba kullandığın harddiskin özelliklerini yazabilir misin zahmet olmazsa eğer
    Bu sorun bu arada windows orjinal değilse, işte işlemci ram ve diskten de yapabilir. Ram düşük bir ihtimal ama olabiliyor, işlemci ve depolama mühim dediğim gibi ssd artık ihtiyaç yani birde elindeki hdd yeni mi ? yoksa eski bir hdd mi ? hani işlemci değiştirirsin bakarsın gene takılıyor bu sefer boşa masraf yapmış olursun. Hiç çevrende ssd ödünç alacak birileri yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdems97

acaba kullandığın harddiskin özelliklerini yazabilir misin zahmet olmazsa eğer

1tb seagate 64mb 7200rpm

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwifx7HH2KzVAhUR3BkKHVxXD-cYABAFGgJsZg&ohost=www.google.com.tr&cid=CAASEuRon_-Ep2U4e_FyN9bNawpYJg&sig=AOD64_11w8n70cFiAsnHMFyO9qMFSP8DdA&ctype=5&q=&ved=0ahUKEwjDwq7H2KzVAhWmCpoKHZxZAEQQww8INg&adurl= bundan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• windows orjinal değil evet ama kimin orjinal ki :) Ve harddiskim fena değil yukarda yazmıştım modelini. SSD ödünç alabilcek biri yok malesef çevremde
    Windowsdan da olabiliyor o yüzden sordum. Windows 10 indirip kurun 30 gün kadar deneme süresi var. O arada driverlarını tek tek indirip kurun. temiz temiz sonra cs:go birdaha deneyin. HDD eğer eski bir modelse yeni almadıysanız eski sistemden falan çıktıysa ona bir low level formatta lazım. belki bad sector olabilir bu saliselik takılma mevzusu biraz sıkıntılı o yüzden. Mavi ekran verse mesela minidumb dosyasını yükleyin orada bakalım derdim de bu öyle birşey değil. Olmadı hd tune indirip hata taraması yaptırın ama quick seçili olmadan.
  • kullandımğım hdd tam olarak bu
    http://www.donordrives.com/st1000dm003-z9a-tk-pn-1sb10c-300-fw-cc41-seagate-1tb-sata-3-5-hard-drive.html

takılmalar ile ilgili bir sorun çıkaracağını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdems97 -- 29 Temmuz 2017; 4:13:54 >
  • O işlemciyi ben de kullandım gercekten nette gezinmek bile iskenceydi.

Tavsiyem sanal bellegi kapatıp denemen. Bu sayede hdd den olup olmadığını anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Victini

O işlemciyi ben de kullandım gercekten nette gezinmek bile iskenceydi.

Tavsiyem sanal bellegi kapatıp denemen. Bu sayede hdd den olup olmadığını anlarsın.

Peki o dediğin şeyi nasıl yapıcam ve neye göre anlıcam rica etsem anlatır mısın.
    Pc basinda değilim google a yaz çıkar kolay bir şey oldukça.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.