2 ay önce Gigabyte GTX1050 TI Windforce 4GB OC GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı ve diğer parçaları alarak yeni bir sistem topladım. Bu aralar oyun oynamaya başlayınca yaklaşık bir saat sonra ekranda kararma oluşuyor ve makine reset atıyor. Reset sonrası ekran açılmıyor. Makinayı tekrar resetliyorum bu seferde aşırı ısınmış ekran kartının fanları çok yüksek devirle çalışmaya başlayıp kartı soğutuyor.
Fanların kart ısısına göre kendi devrini yükselterek soğutma işlemini gerçekleştirmesi gerekirken son ana kadar düşük devir ile çalışıp kartın yükselen ısı nedeni ile reset attırması ve sonrasında soğutmaya geçmesi normal değil.
BU konuda bilgisi olan yada aynı tecrübeyi yaşamış olan arkadaşlardan tavsiye alabilirmiyim. Sorun yazılımsal olabilirmiş acaba. Drive güncelledim ama değişme olmadı.
başka bir ekran kartı ile dene bir sorun çıkmazsa ekran kartını servise gönder durumu aynen belirt
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme