Şimdi Ara

106 ekran LG plazma ve TOSHIBA lcd sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toshiba'nın internet sitesindeki detay bilgisi için tıklayın

LG PQ200R

LG'nin internet sitesindeki bilgi için tıklayın

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum. Yukarıda gördüğünüz iki tv arasında kaldım ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

İki ürününde birbirinden çok farklı özellikler barındırdığını (aynı sepetteki elma ile armut) biliyorum ancak, fiyat performans ve kullanım amacı doğrultusunda bu iki ürüne kadar ilerleyebildim. Öncelikle ana etken tabiki fiyat 1.8 tl yi geçmeyen ve oturma odamızda tv yi koyacağım alanın bir hayli uzak olması gibi etkenler nedeniyle de 42" biraz zorunluluk halini aldı. Lg nin plazmasını incelerken Teknosa mağazasında indirime giren TOSHIBA 42AV635 modeli ilgimi çekti kredi kartıma yapacakları indirimle beraber yaklaşık 1.8 tl ye alınabilir hale geliyor. LG pq200r için burada aldığım olumlu görüşler çok etkili olmuştu ve oldukça da bilgilenmiş durumdayım. Toshiba için ise hiçbir bilgi bulabilmiş değilim. Sizlerden ricam teknik özelliklerinden hareketle ya da eğer kullandıysanız görüşleriniz doğrultusunda alınabilir bir ürün olup olmadığı konusunda fikir belirmeniz olacak.
    Plazmanın ömrü, lcd nin hd başarısı ya da elektrik sarfiyatı gibi etkenleri yok sayıyorum, tv kullanımının büyük bölümü digital yayın ile geçecek, kalan zamanlarda da bol bol dvd kullanılacak.
    Tabiki farklı önerilerilerinize de açığım şimdiden teşekkürler...

• kesinlikle vede kesinlikle LG al derim dostum tartışılmaz bir rekabet bu. LG çok başarılı bir panel üreticisi ve ürettiği tüm modeller parasını hakediyor. Zaten bu iki tvyi yan yana koydugunda aradaki goruntu farkı bariz olarak beli olacaktır.

Toshiba nın hiç bir tvsinde muadillerine göre bir üstünlük göremedim simdiye kadar. ucuz olmasının sebebide budur zaten. adamlar sadece ismini satıyor o fiyata. sahip oldugu bir kalite yok.

ayrıca

LGde
    600 Hz Sub Field Driving, Akıllı Enerji Tasarrufu, 2,000,000:1 Dinamik Kontrast

toshibada
    Kontrast: Dynamic Contrast: 15.000:1

böyle bir ibare olması bu ürünlerin karşılaştırılamayacak ürünler olmasınıda gözteriyor.

kesinlikle LG
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratc54

kesinlikle vede kesinlikle LG al derim dostum tartışılmaz bir rekabet bu. LG çok başarılı bir panel üreticisi ve ürettiği tüm modeller parasını hakediyor. Zaten bu iki tvyi yan yana koydugunda aradaki goruntu farkı bariz olarak beli olacaktır.

Toshiba nın hiç bir tvsinde muadillerine göre bir üstünlük göremedim simdiye kadar. ucuz olmasının sebebide budur zaten. adamlar sadece ismini satıyor o fiyata. sahip oldugu bir kalite yok.

ayrıca

LGde

toshibada

böyle bir ibare olması bu ürünlerin karşılaştırılamayacak ürünler olmasınıda gözteriyor.

kesinlikle LG

Benim yakın olduğum seçimde LG, ama Toshiba'nın tasarımı çok hoşuma gitti.
    Toshiba'nın fiyatı da aslında o kadar ucuz değil 2.290 gibi bir fiyattan bu indirime girmiş durumda. Karşılaştırma yaparken rakamsal değerlerden özellikle kontrast oranını pek gerçekci bulamıyorum bu dynamic contrast yüzünden. Panellerin contrast sınırları bu tip verilerin çok altında o nedenle biraz satış tekniği kokusu alınıyor.
    Teknosa'da her ikisini de yan yana görme fırsatım oldu ama sizlerde haklı görürsünüz Teknosa'daki bağlantıları çok sağlıklı olmadığında evlerimizde aldığımız sonuçlar bambaşka olabiliyor. Orada görüntüler arası fazla bir fark yoktu sadece Plazma problemi olan bir parlama sebepli renkler biraz mat görünüyordu Lg tarafında.
    Toshiba'ya ilgi duymamın ana nedeni ise Tamamen Japon markası oluşu, keşke kullanmış bir arkadaş bizlere biraz ışık tutsa.

Seçimin ve görüşün için teşekkürler muratc54

• quote:

Orjinalden alıntı: muratc54

kesinlikle vede kesinlikle LG al derim dostum tartışılmaz bir rekabet bu. LG çok başarılı bir panel üreticisi ve ürettiği tüm modeller parasını hakediyor. Zaten bu iki tvyi yan yana koydugunda aradaki goruntu farkı bariz olarak beli olacaktır.

ayrıca

LGde

toshibada

kesinlikle LG

Arkadaşım sen anladığım kadarıyla bu işlerden cacık kadar bile anlamıyorsun. Eğer biraz anlamış olsaydın bu piyasadaki en iyi ürünleri üreten firmalardan birisi olan toshiba hakkında bu şekilde bahsetmezdin. Hele hele LG firması ile toshibaları kıyaslıyorsan ciddi olarak bu işlerden anlamıyorsun demektir.
    Bir kere bu iki ürün apayrı karakterde iki ürün. Birisi PDP birisi LCD tv. Dolayısıyla her ikisinin de birbirine karşı üstünlükleri vadır. Eğer Full HD bir görüntü izleyecekseniz LCD tv daha iyi bir seçim olurken, SD yayın vb. yayınlar ağırlıklı izleyeceksen Plazmalar daha iyi olur. Ancak ürün alırken ürün özelliklerinde yazan kozmetik değerlere falan bakarak bu bundan iyidir diyorsanız bence bu foruma hiç girmeyin ve direk özellikleri her zaman yüksek yazan ürünleri seçin. Bu konuda gerçekten bu işi bilen arkadaşlar yorumlasınlar ancak muadil ürünlerde Toshiba her zaman LG'den daha iyidir. Panelde Toshiba daha iyi olmasa bile (sanırım S-IPS ikiside, LG LCD'den bahsediyorum bu arada) processor kısmında nerdeyse bütün firmalara fark atmaktadır. Ancak buradaki karşılaştırma elma armut olduğu için bu işin uzmanı arkadaşalar daha fazla yardımcı olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 25 Haziran 2009; 23:52:56 >

• TOSHİBA tv üreterek sektöre giriş yaptı sen neden bahsediyosun arkadaşım arçelik ilk televizyonlarını toshibadan aldığı tüp ve elektronik kartlarla yaptı bi kısmınıda philips ten aldı ve arçelik televizyonlarda öle tuttuki 95 yılları ve sonrası için her evde arçelik oldu ve arıza hiç yapmadılar neden çünkü içinde kalitenin markası vardı TOSHİBA laf sölerken biraz dur dünyada en çok satan ıpone un ekranını toshiba yapmaktadır dikkatini çekerim ayıp
  • ARÇELİĞİN TÜPLÜ TELEVİZYONLARI TÜRKİYEDE 95YIL VE SONRASINDA ÇOK SATILDI VE ARIZA NEREDEYSE ÇOK AZ OLDU TEKNİK SERVİSE GELEN NEDEN ÇÜNKÜ İÇİNDEKİ TÜP TOSHİBAYDI BİR KISMINDADA PHILIPS E YER VERDİ AÇIP BAKABİLİRSİNİZ IPONE TELEFONUN RAKİBİ YOK DOKUNMATİK EKRAN OLAYINDA PEKİ ONU YAPAN KİM APPLE MI HAYIR TOSHİBA ÖNCE ŞÖLE Bİ ARAŞTIRIN SONRA KONUŞUN TAMAMMI
  • Öncelikle Lcd tv ile Plazma yı karsılastırma bile zira lcd tv ile plazma arasında nesil farkı var.
    Led tv ile lcd arasında oldugu gibi. Ayrıca Toshiba japon lider markalardan biri lg ise koreli takipci (lg'nin de lcd panel ureticileri arasında hatırı sayılır yeri var tabi )..
    Bence gönül rahatlıgı ile secimini Toshibadan yana yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Toshibayada bunlar söylendi ya artık pes dogrusu.Kusura bakmayın ama açıklamanızın dogru tarafı yok.Lg plazma nerde Toshiba lcd nerde.Arada ciddi fark var bence.
  • baya hararetli geçmiş bu toshiba Vs. lg tartışması.
    teknosada inceleme fırsatlarım oldu lg yi fazla begenmedim yanında duran toshibayı hele hele hic begenmedim görüntülerini..
    tam aksine fb-gs maçını toshiba regza dan izledim digitürk bağlantısıyla bir cafede
    görüntüye hayran kaldım diyebilirim :) yazılarda,reklamlarda ve hızlı geçişlerde hic bir problem yoktu ve bu beni biraz daha Toshibaya yaklastırdı diyebilirim.
  • LG ancak kıyaslama yanlış olmuş lcd ile lcd ,plazma ile plazma yı karşılaştırmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AviatoR -- 30 Ekim 2009; 13:39:31 >
  • sız cıddımısınız ya bu toshıba olayında
    bende arastırıyorum sımdı ay sonunda alıcam ama bende lg mı samsung mu dıye kararsız klaldım???
  • idare eder
  • özelliğe göre pahalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.