Şimdi Ara

1080 SLI problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllar evvel toplamış olduğum Ryzen 1700X işlemcili, GTX 1080 SLI ve ASUS Prime X370 Pro anakartlı bir sistemim var. Genç zamanlarımızdaki kadar oyun oynayamadığımız için bana hala yetiyor 

ara ara işlemci güncellemeyi düşünüyorum belki 

Sorun şu ki, ekteki resimde görebileceğiniz gibi, GPU 1 X8 native yazan hızda çalışırken, GPU 2 X4 native yazan hızda çalışıyor, sistemde NVMe destekli bir M.2 SSD'de mevcut.

Yıllarca çevremde arkadaşlarımın bilgisayar konfigürasyonlarını belirleyen ve kendilerine toplayıp hazırlayan biri olarak, bütün BIOS ayarlarını kurcaladım ve bütün yerli/yabancı kaynakları araştırdım, bu konuda bir çözüm bulamadım ya da bir bilgi eksikliğim var ve bulamıyorum, siz arkadaşlarımın konuyu tahlil edip tecrübe ve deneyimlerinizle bana yardımcı olacağını düşünüyorum 

şimdiden teşekkürler...

1080 SLI problemi

• 2. slottakini 3. slota takarmısınız

• Mert Bey;

Biosunuz güncel mi? sli köprüsünü taktınız mı? sistemin kendisininde bir fotosu var mıdır?

• ikisini satıp tek kart alsan ? bios güncellemesi yapıp r5 3600 hatta 5600 alsan süper olur.

• potti34 P kullanıcısına yanıt

merhaba, anakartta 3. slot bulunmuyor bulunsada sli köprüsü yetişmez bu sefer, başka bir fikriniz varmı ? teşekkürler. geç cevap için kusura bakmayın...

Düzeltme: kartta 3. slot varmış üstadım ama zaten o slot x4 hızındaymış ve mevcut kasa boyutum oraya kart takmayı desteklemiyor, anlaşılan en iyisi hem işlemciyi hem ekran kartlarını satmanın vakti gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert KÜÇÜKUNCU -- 24 Ağustos 2024; 1:8:11 >
  • Din Djarin kullanıcısına yanıt

evet bios en güncel bios, sli köprüsü ise anakarttan çıkan köprü.

• nvme ssd de pci-e veriyolunu kullandığı için acaba veriyolları mı dar geliyor yada tam adresleme mi yapamıyor sorusu aklıma geliyor. x8 e x8 çıkması lazım. daha düşükte mutlaka buna benzer bir veriyolu çakışması nedenli olacaktır diye tahmin ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.