Şimdi Ara

1080p ekrandan 4k çözünürlükte oyun oynamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
10.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1080p ekrana sahip GTX960M ekran kartlı bir Laptopum var.

Oyunlarda Max çözünürlük dolayısı ile 1080p oluyor.Bunu legal ve ya illegal artırma yolu var mıdır?

Bilgisi olmayanlar ve ya tereddütte olanlar lütfen yazmasın, 1080p ekranda 4k çözünürlüğü ne yapacaksın diye bir soru gelmez diye de umut ediyorum DH ailesine güvenerek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Bilinmeyen -- 30 Mart 2016; 0:43:55 >

• 1080p panele sahip bir notebook bile 4k görüntü alabilmek için 4k destekleyen bir monitör almanız ve HDMI ile bilgisayarı bu monitöre bağlamanız gerekir. Notebook üzerindeki 1080p ekran ile daha yüksek çözünürlükte görüntü alamazsınız.
  • Şimdi burda iki sorum olacak, birincisi yani benim ekran kartım daha yüksek çözünürlükleri de destekliyor?
    ikincisi full hd ekranda 2k oyun oynayan elemenlar var, nasıl oluyor bu olay?
  • By_Bilinmeyen B kullanıcısına yanıt
    Şimdi arkadaşım. Ekran kartının özelliklerini Nvidia'nın sitesinden baktım eğer ekran kartın GTX960M ise DSR'ı destekliyor olması lazım. Aşağıdaki linkten bakabilirsin.

http://www.nvidia.com.tr/object/geforce-gtx-900m-graphics-cards-tr.html#pdpContent=1

Sorunun yanıtına gelirsek eğer Dsr var ise Nvidia ekran kartında oyunlarda 2k-4k çözünürlüklere ulaşabilmelisin. Leptopunda monitörün çözünürlüğü için bir şey diyemem otomatik olarak varsa ikincil ekran kartını kullanıyordur ki oda büyük ihtimal 4k'yı desteklemiyordur.

Neyse çözünürlükleri açmak için ilk önce ayarları yapmamız lazım genelde kapalı geliyor DSR. İlk önce sağ tıklayıp Nvidia Denetim masasına gir. Açılan pencerede sol taraftan 3d ayarların yönetilmesi sekmesine bas. Açılan sayfada Genel ayarlar kısmındaki ayarlarda DSR çarpanlar ayarını bul. Ayar için gerekli yere bas ve açılan ufak ekranda çıkan kutucukların hepsini işaretle. Böyle dsr ile gelen bütün çözünürlükleri etkinleştirebilirsin. Bu işlemi yaptıktan sonra uygula ve tamam de.

Sonra tekrar Nvidia Denetim masasına gir. Bu sefer ise varsa sol tarafta ekran çözünürlük değiştirme sekmesine bas. Budaki maksimum çözünürlükleri ve desteklediği ekran tazeleme oranlarına bakıp kontrol et. 1080p'den daha yüksek çözünürlük gelmiş mi diye. Geldiyse ekran çözünürlüğünü bile 2k 4k yapabilirsin. Eğer yok ise. 2k 4k oynamak istediğin bir oyunu GTX960m ekran kartın ile başlat. Kesinlikle intel grafik ile başlamasın. Nvidia GTX960m ile oyunun çalıştığından emin ol. Sonra oyunun grafik ayarlarından çözünürlüklere bak. DSR açıkken yüksek çözünürlüklerinde oyunlarda gözükmesi lazım.

Yalnız ufak bir uyarı sanırım her oyun dsr teknolojisini desteklemiyor yada kendi belirledikleri çözünürlükten daha yüksek çözünürlükte çalışmıyor ki ben bazı oyunlarda çözünürlüğü yükseltemedim.

DSR teknolojisi monitöründe yüksek çözünürlüğü(2k-4k) olmayan bilgisayarlarda 2k-4k çözünürlüğü aynı ekranda sığdırarak göstermeyi sağlayan bir özellik. Detaylı bilgi için aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.
    http://www.nvidia.com.tr/object/dsr-technology-tr.html

Kolay gelsin.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.İki sorum olacak.Yukarıda yazdığınız ayarların hiçbirini yapmadan hdmi ile bilgisayarı 4k bir televizyona bağlasam 4k çözünürlüğe ulaşabilir miyim?

İkincisi benim nvdia denetim masasında böyle bir opsiyon yok, nvdia nın sitesinde dediğiniz gibi desteklediklerini yazmışlar.sürümüm güncel.Ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Bilinmeyen -- 29 Mart 2016; 23:58:57 >
    Hdmi çıkışı eğer leptopunuzdaki intel graphic kartınıdan gelen çıkış ise alamazsınız sanırım. İntel grafik kartınızın desteklediği çözünürlük değerlerini bilmiyorum. Ama doğrudan Nvidia Geforce GTX 960m kartınızdan çıkış alıyorsa almanız gerekiyor. 4K'ya kadar çıkış çözünürlüğü desteği var sitede.

Eğer Anlattıklarımı bulmakta sıkıntı yaşadıysanız dsr ile ilgili vermiş olduğum linkte görsel olarak açıklama da vardı kontrol ettiniz mi acaba?

Eğer yapamıyorsanız emin olmak için uygun bir gün ve saatinizde grafik ayarlarını teamviwer üzerinden kontrol edebilirim isterseniz.

Kolay Gelsin.
    Bu dediğin olayı dün fark ettim ve kafayı yemiş durumdayım.Şu an entegre kartı nasıl devre dışı bırakırım yazılımsal ve ya donanımsal olarak onu düşünüyorum.Bir bilgin var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Öncelikle başlat çubuğunun sağ alt tarafındaki beyaz ses simgesine sağ tıkla. Gelen menüden kayıttan yürütme aygıtlarını seç. Açılan pencerede Kayıttan yürüt sekmesinde boşluğa sağ tıkla ve çıkan bütün seçenekleri işaretle. Hepsi işaretli iken gelen simgelerde HDMİ için bir ses seçeneği gözüküyor mu bir bak. Eğer yoksa Aygıt Yöneticisine git. Orada "ses video ve oyun denetleyicisi"den Nvidia için ses yüklü mü bak?

Eğer ses için Nvidia varsa Hdmi çıkış Nvidia üzerinden gerçekleşiyordur büyük ihtimalle

Kolay Gelsin.
    Nvidia Virtual audio device adlı bir sürücü yüklü.
  • Hortlatıyorum kusura bakmayın

2160p 40-55'' arası bir televizyon ile 1080p çözünürlükte oyun oynayan arkadaşlardan yorum alabilirmiyim

masaüstü 2160p, ancak oyunları 1080p açıcaz deneyen varsa resim atarsa çok güzel olur.

1080p yi 720p dene diyenleri sonuc ona benzer diyormusunuz.

yada 4k tv de 1080p high-ultra oyun deneyimi deniyen varmı (gtx 1050 ti 4gb - gtx 1060 3gb)
  • probody08 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunun cevabını ben de arıyorum. 1080p ekranlı nvidia gtx 1050 ti ekran kartlı bir pc alacağım 4k TV ye ekranı hdmi ile bağlayınca fifa 19 gibi 4k destekli bir oyunu 4k açabilir miyiz acaba yoksa 1080p mi aktarım yapar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bahadir90

Aynı sorunun cevabını ben de arıyorum. 1080p ekranlı nvidia gtx 1050 ti ekran kartlı bir pc alacağım 4k TV ye ekranı hdmi ile bağlayınca fifa 19 gibi 4k destekli bir oyunu 4k açabilir miyiz acaba yoksa 1080p mi aktarım yapar?
    4k destekli ekranı takınca bilgisayar zaten otomatik olarak en yüksek çözünürlükte görüntü vermeye başlıyor. Fakat kaliteli bir hdmı kablosu ve bağlantıyı yaptıktan sonra ekran yansıtma ayarını sadece ikinci ekran olarak seçmelisin yoksa bilgisayarın ekranı kaç çözünürlükse diğer ekranda o çözünürlükte kalır.

ek olarak 1080p ekranda 4k görmek hiç bir işe yaramaz bozuna sistemi yormuş olunur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    baya bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler laptopumda işe yaradı
  • Bir şey değil. Aradığınız cevabı bulduysanız ne güzel.

Kolay gelsin.
  • 2160p 40-55'' arası bir televizyon ile 1080p çözünürlükte oyun oynayan arkadaşlardan yorum alabilirmiyim

masaüstü 2160p, ancak oyunları 1080p açıcaz deneyen varsa resim atarsa çok güzel olur.

1080p yi 720p dene diyenleri sonuc ona benzer diyormusunuz.

yada 4k tv de 1080p high-ultra oyun deneyimi deniyen varmı (gtx 1060 3gb - gtx 1060 6gb
  • Arkadaşlar merhaba, sorum şu yönde olacak msi gs66 laptop aldım, işte bunu kullarken evde daha geniş bir ekranda çalışmak ve nadirende olsa oyun oynamak için 27. inç 2k bir monitör almak istiyorum ve evde çalışırken laptopu monitöre bağlayarak tek ekran olarak kullanmak istiyorum. Yani yinele seçeneğini kullanarak sadece monitör üzerinden çalışmak istiyorum bu durumda monitörde 2k çözünürlük alabilir miyim laptop ekranı 1080p 240 hz

MSI GS66 Stealth 10SE-268TR Intel Core i7 10750H 32GB 512GB SSD RTX2060 Windows 10 Home 15.6" FHD laptop özellikleri

almayı düşündüğüm monitörler

https://www.epey.com/monitor/dell-s2721d.html

https://www.epey.com/monitor/dell-p2720dc.html

https://www.epey.com/monitor/philips-288e2a-00.html 4k

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.