Şimdi Ara

11. Sınıf Konuları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gelecek sene 11. sınıfa geçeceğim bu sene matematiği son anda kurtardım bu yüzden gelecek sene için şimdiden çalışmaya karar verdim.11. sınıftan 12 ye geçen arkadaşlardan konular hakkında bilgi almak istiyorum.Şimdiden çalışmaya başlamak gerek yoksa gelecek sene 2 tane dersten kalırsam sınıfta kalma durumu oluşuyor.

• ne kadar erken o kadar iyi. arkada ders bırakmamak en iyisi. son senen ilgi gösteriyorsan dolu olacak zaten. bide eskilerle uğraşıcak zamanın olmaz
  • Kardeş 11. sınıf matematik konuları matematiğin en tatlı konularıdır.Karmaşık sayılar,logaritma,toplam sembolü,çarpım sembolü,diziler,seriler,matris ve determinantlar.karmaşık sayılar ve logaritma dışındakiler geneli bulmaca gibidir çok zevklidir ayrıca kolaydırda.dersi dinlediğin takdirde zorluk çekmezsin
  • Karmaşık sayılardan başla. Logaritma , toplam çarpım , filan çalış gerisini okul zamanı halledersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mURADİM61

Kardeş 11. sınıf matematik konuları matematiğin en tatlı konularıdır.Karmaşık sayılar,logaritma,toplam sembolü,çarpım sembolü,diziler,seriler,matris ve determinantlar.karmaşık sayılar ve logaritma dışındakiler geneli bulmaca gibidir çok zevklidir ayrıca kolaydırda.dersi dinlediğin takdirde zorluk çekmezsin

bunun haricinde Fizik Kimya Biyoloji gibi derslerde hangi konular var
  • sizi n müfredat değişti sanırım bizimle aynı değil yani...

bu sene fizik ve mat o kadar zor değil..kimya sonlara doğru zorluyor..Biyoloji benim için hep zor
  • Matematik çok rahat geçer. Yalnız trigonometrin eksikse karmaşık sayılar sıkıntı yaratır. Fizikte ise bence çok zorlanırsın. Aynı şekilde kimya. Asit-bas, kç-kd vs.

Edit: Müfredatın değiştiğini unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyo_N -- 6 Temmuz 2010; 13:27:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11. sınıf matematik
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zorluk seviyesine göre 5 üzerinden yıldız vereceğim.

Matematik **
    Fizik ****
    Kimya ***
    Biyoloji *****
    Geometri ****

Genelde kolaydırda yinede yıldız sistemini böyle yaptım.
  • 11. SINIF lisenin en kolay 10. sınıfta en zor sınıfıdır...(bunu bu sene mezun olan biri olarak söylüyorum..)

11. sınıf konuları.

KARMAŞIK SAYILIR
    11. sınıfın en zor konusu ama kolay bi konu iyi bi öğretmenden öğrenirsen hiç sıkıntı çekmezsin..
    LOGARİTMA
    11. sınıfın en basit konusu diyebilirim..bi kaç özellik var öğrenirsen yine sıkıntı yaşamazsın
    TOPLAM ÇARPIM SEMBOLLERİ
    8-10 tane formül ezberlemen gerekcek..yine basit bi konu..
    MATRİS DETERMİNANT
    bunu zaten biliyosundur..kolay bi konu..;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _tanten_

11. SINIF lisenin en kolay 10. sınıfta en zor sınıfıdır...(bunu bu sene mezun olan biri olarak söylüyorum..)

11. sınıf konuları.

KARMAŞIK SAYILIR
    11. sınıfın en zor konusu ama kolay bi konu iyi bi öğretmenden öğrenirsen hiç sıkıntı çekmezsin..
    LOGARİTMA
    11. sınıfın en basit konusu diyebilirim..bi kaç özellik var öğrenirsen yine sıkıntı yaşamazsın
    TOPLAM ÇARPIM SEMBOLLERİ
    8-10 tane formül ezberlemen gerekcek..yine basit bi konu..
    MATRİS DETERMİNANT
    bunu zaten biliyosundur..kolay bi konu..;)

Bence 10.sınıf kolaydı

çok demiyelım hadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fyrad -- 6 Temmuz 2010; 13:47:43 >

• Fizik kimya biyoloji edebiyat ta zorlandım diğer dersler basitti matematik gözüm kapalı 4 düştü fizik baya bi sıktım kendimi ilk dönem 2 2.dönem 4 kimya ilk dönem 4 2.dönem 2 .d biyoloji iki dönemde 3 düştü onun dışındaki dersler basitti zaten matematik geometri inklap kaldı geriye yaparsın yani matematikle birlikte fiziğe başla ilk konular basit sonraki konular çok zorluyo. kimya da da eski bilgiler gerekli oluyo rahat etmek istersen önceki seneleri tekrar et biyolojiyi de ezberleyip yaparsın artık

ama işin zor bence çalışman lazım 10.sınıf matematiği bana daha kolay gelmişti herkesin aksine 10. sınıfta çalışmadan 5 düşürüştüm 11de azcık çalışarak 4 düşürebildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of War -- 6 Temmuz 2010; 13:44:59 >
  • 11. sınıfta biyoloji seni en zorlayan ders olacaktır gerisi hikaye.
  • Lise 3 ün biyolojisinin yardırdığını zaten duymuşsundur... Fizikte ilk dönem mekaniğin son konuları(atışlar, harmonik-dairesel hareketler, itme-momentum) görülür 2. dönem elektriğe geçiş yapılır(elektrostatik, kondansatörler, potansiyeller, devreler falan). Kimya gene aynı 4 işlem devam
  • Ben Tm'yim ve Sayısallarla Geo. ve Matematiğimiz aynı.

11. Sınıf Matematiği Lisenin en kolay Matematiği.
    11. Sınıf Geometrisi Lisenin en zor Geometrisi.

Matematik açısından 11. sınıftaki kimsenin sıkıntısı olmaz.
  • Bak ben tam olarak söyleyim.

Matematik

Karmaşık Sayılar
    Millet niye zor demiş anlamadım ama bana göre çok kek bir konu. Sadece biraz trigonometriye hakim olman gerekiyor, gerektiği kadarını tekrar öğretiyorlar zaten.

Logaritma
    Buda basit ve zevkli bir konu.

Tümevarım(Toplam ve Çarpım Sembolleri)
    Belirli kullanacağın formüller vardır. Onun dışında da ilk 2 yazdığım konudan daha zordur. Daha zorlu sorular gelebilir. Fakat, yinede genel değerlendirme yaparsak kolaydır.

Diziler
    Bu aralarından en zevklisi bana göre. Bir kaç gereksiz konuda kaldırılınca tadından yenmez hale geldi. Bununda zorluğu tümevarım gibi sayılır.

Matris-Determinant
    Senenin en kolay konusu denilen ama benim hala sevemediğim sıkıcı konu.

Fizik

Atışlar
    Senenin en basit fizik konusudur. Çözmeside gayet zevklidir.

Dairesel Hareket
    Atışlardan bir seviye daha zor olan yine çözmesi zevkli konulardan.

Basit Harmonik Hareket
    Zorluk olarak dairesel hareketle aynı olan zevkli konu.

Kepler Kanunları
    Çok kısa bir konu ama çok sıkıcıdır, formülleri ezberlersen hiç başın ağrımaz.

İtme-Momentum
    Diğerlerinden bir kademecik daha zor ama ben nedense çözmesinden pek haz duymuyordum.

Elektrostatik
    Bu konu bence ilk kısımları kolay ama elektrik alanı felan girince devreye kafa karıştıran konu. Konu bittikten sonra tekrar çalıştığında çok daha iyi öğrenirsin.

Elektrik Akımı
    Senenin en zor fizik konusu denilen ama bana göre hiç öyle olmayan konu. Zevklidir çözmesi.

Kimya

Kimyasal Tepkimelerde Hız
    Basit bir konudur. Mantığı kolay kavranır, az soru türü vardır zaten.

Kimyasal Tepkimelerde Denge
    Bir üst seviyesidir. Daha zor sorular gelebilir.

Kimyasal Tepkimelerde Çözünürlük
    Daha bir üst seviyedir. Duyduğuma göre öğrenciler biraz zorluk çekiyormuş genel olarak bu konuda.

Asit-Baz-Tuz
    Senenin en zor kimya konusu. Harbidende sıkıcı ve biraz zor konudur.

Elektrokimya
    Senenin en zevkli ve orta zorlukta kimya konusudur.

Biyoloji

11. sınıfta dokular ve sistemler var. Fakat bunları tek tek açıklamama gerek yok.

Bitkisel Dokular
    Hayvansal Dokular
    Sinir Sistemi
    Duyu Organları
    Endokrin Sistem
    Destek ve Hareket Sistemi
    Dolaşım Sistemi
    Sindirim Sistemi
    Solunum Sistemi
    Boşaltım Sistemi

gibi dolu dolu ve lysde en çok soru sorulan senedir. Bence biyoloji bu sene çok çok önemli. Hem anlaması, ezberlemesi zordur. Hemde çok uzun sürüyor bitmesi. Hatta hocalar yetiştiremiyor bile bazen.

Geometri genel olarak baştaki çokgen ve dörtgenler basit, diğerleri hemen hemen aynı seviye olarak gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

Bak ben tam olarak söyleyim.

Matematik

Karmaşık Sayılar
    Millet niye zor demiş anlamadım ama bana göre çok kek bir konu. Sadece biraz trigonometriye hakim olman gerekiyor, gerektiği kadarını tekrar öğretiyorlar zaten.

Logaritma
    Buda basit ve zevkli bir konu.

Tümevarım(Toplam ve Çarpım Sembolleri)
    Belirli kullanacağın formüller vardır. Onun dışında da ilk 2 yazdığım konudan daha zordur. Daha zorlu sorular gelebilir. Fakat, yinede genel değerlendirme yaparsak kolaydır.

Diziler
    Bu aralarından en zevklisi bana göre. Bir kaç gereksiz konuda kaldırılınca tadından yenmez hale geldi. Bununda zorluğu tümevarım gibi sayılır.

Matris-Determinant
    Senenin en kolay konusu denilen ama benim hala sevemediğim sıkıcı konu.

Fizik

Atışlar
    Senenin en basit fizik konusudur. Çözmeside gayet zevklidir.

Dairesel Hareket
    Atışlardan bir seviye daha zor olan yine çözmesi zevkli konulardan.

Basit Harmonik Hareket
    Zorluk olarak dairesel hareketle aynı olan zevkli konu.

Kepler Kanunları
    Çok kısa bir konu ama çok sıkıcıdır, formülleri ezberlersen hiç başın ağrımaz.

İtme-Momentum
    Diğerlerinden bir kademecik daha zor ama ben nedense çözmesinden pek haz duymuyordum.

Elektrostatik
    Bu konu bence ilk kısımları kolay ama elektrik alanı felan girince devreye kafa karıştıran konu. Konu bittikten sonra tekrar çalıştığında çok daha iyi öğrenirsin.

Elektrik Akımı
    Senenin en zor fizik konusu denilen ama bana göre hiç öyle olmayan konu. Zevklidir çözmesi.

Kimya

Kimyasal Tepkimelerde Hız
    Basit bir konudur. Mantığı kolay kavranır, az soru türü vardır zaten.

Kimyasal Tepkimelerde Denge
    Bir üst seviyesidir. Daha zor sorular gelebilir.

Kimyasal Tepkimelerde Çözünürlük
    Daha bir üst seviyedir. Duyduğuma göre öğrenciler biraz zorluk çekiyormuş genel olarak bu konuda.

Asit-Baz-Tuz
    Senenin en zor kimya konusu. Harbidende sıkıcı ve biraz zor konudur.

Elektrokimya
    Senenin en zevkli ve orta zorlukta kimya konusudur.

Biyoloji

11. sınıfta dokular ve sistemler var. Fakat bunları tek tek açıklamama gerek yok.

Bitkisel Dokular
    Hayvansal Dokular
    Sinir Sistemi
    Duyu Organları
    Endokrin Sistem
    Destek ve Hareket Sistemi
    Dolaşım Sistemi
    Sindirim Sistemi
    Solunum Sistemi
    Boşaltım Sistemi

gibi dolu dolu ve lysde en çok soru sorulan senedir. Bence biyoloji bu sene çok çok önemli. Hem anlaması, ezberlemesi zordur. Hemde çok uzun sürüyor bitmesi. Hatta hocalar yetiştiremiyor bile bazen.

Geometri genel olarak baştaki çokgen ve dörtgenler basit, diğerleri hemen hemen aynı seviye olarak gidiyor.

Matematikten korkma fizik biyoloji anladım teşekkür ederim konuyla ilgilenen arkadaşlara

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.