Merhabalar, 11. sınıfa geçtim. Bir Anadolu şehri Fen lisesine çok düşük olmayan bir puan ile girdim. 9-10 altyapım kötü değil ama her şey de mükemmel değil açıkçası. Çok düzenli çalışamadım, yazılı haftasından yazılı haftasına çalışarak idare ediyordum ama konuları da öğreniyordum yani. Meramım şu; Tıp istiyorum ama büyük şehirde istiyorum. Skalam Hacettepe (ki pek mümkün değil gibi) Ankara, Gazi, Cerrahpaşa, Çapa,Ege ve Dokuz Eylül gibi üniversiteler sadece. Bundan mütevellit bu yıl ciddi manada düzenli çalışıp üstüne YGS çalışması yapmak istiyorum. Bunları yaparken nasıl bir yol izlemeliyim? Sadece düzenli mi çalışmalıyım yoksa YGS-LYS çalışması da yapmalı mıyım? Yapacaksam ne derece yapmalıyım? Örneğin her gün okul dersinin yanında 2 saat YGS çalışmak çok mu fazla olur?
Hocam tıp istemesem de benim hedefler de benzer. Yazın da pek çalışamadım strese girip duruyorum. Ne yapsak acaba ya? Onlarca tavsiye okudum ama kendimi rahatlatamıyorum bir türlü.
Hocam ben de 11'e geçtim. Şu anlık hedef YGS matematiği bitirmek. Okullar açıldığında da günlük olarak 11 dersleri bittiğide YGS'ye abanmak olacak.
Dostum hedef neresi?
quote:
Orijinalden alıntı: Raspy
Dostum hedef neresi?
Hedef Ege Tıp dostum, şuan 480lik bir anadolu lisesindeyim.
Başarılar dostum, yaşıtız ama buralardan duyduğum kadarıyla bölüm de okul da canavar gibi. Umarım istediğin gibi olur.
Teşekkür ederim dostum, inşallah sen de istediğin yeri kazanırsın, başarılar...
Önceliğin 11i sağlam öğrenmek olmalı.Aynı zamanda şubat-mart gibi de ygs ye başlayıp 12. sınıfın yazında da ygs yi bitirmiş olman lazım ki 12. sınıfta rahat rahat lys çalışabilesin.Yüksek hedef güzel ama kolay değil tabiki,şimdiden başarılar
sınavı gözünüzde fazla büyütmeniz en büyük hatanız, sınava iki ay kalmış gibi gerilmenize gerek yok. bu sınav strateji işi, sadece ders çalışmayacaksınız kendi kendinizin psikoloğu olacaksınız aynı zamanda. bakın bu sınavı sakin olan kazanıyor daha önünüzde iki sene var ve siz bilincine varmışsınız, hem okul derslerini kafada oturtup hem de geçen seneleri tekrar ederseniz -ygs çalışması yaparsanız yani- ve sakin olursanız derece yapmamanız için hiçbir sebep yok. tabi ben böyle dedim diye gevşemeyin, ama kendinizi boşuna strese de sokmayın
quote:
Orijinalden alıntı: Raspy
Hocam tıp istemesem de benim hedefler de benzer. Yazın da pek çalışamadım strese girip duruyorum. Ne yapsak acaba ya? Onlarca tavsiye okudum ama kendimi rahatlatamıyorum bir türlü.
Ben de yazın hiç çalışamadım gerçekten ama geçti artık önümüzdeki günlere bakacağız ya. Ama şimdiden iyi tutunmak istiyorum dediğim gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: Byakuya Kuchiki
Hocam ben de 11'e geçtim. Şu anlık hedef YGS matematiği bitirmek. Okullar açıldığında da günlük olarak 11 dersleri bittiğide YGS'ye abanmak olacak.
Ben daha çok Ankara istiyotum gibi ama umarım üçümüzün de istediği yer olur.
Teşekkürler cevaplar için. Yukarı ayrıca.
Bazı şeylerin farkına erken vardığınız için şanslısınız. Yazın kalan kısmında elinizde 9 10 test kitapları varsa boş kısımlarını çözebilirsiniz YGS çalışması olur. 11de tek yapmanız gereken 11i adam gibi öğrenmek. Trigonometriyi, sistemleri silin süpürün. Dinamiği elektriği öğrenin. Bunun dışında bol bol kitap okuyun. Zaten 11de çalışma düzeni oturtursanız YGS Mat ve Feni yazın bitirebilirsiniz.
Bence 11. sınıfta yapman gereken 11. Sınıf konularını adam akıllı bitirmen.Ayrıca düzenli olarak matematij ve geometri çalışırsan ileride çok iyi işler yapabilirsin.
Başarılar.
Kesinlikle yatma.Ben yattım 1 sene sonra kazandım tıpı.Kimya ve biyolojiyi sıkı tut.11. sınıf konularından çok soru geliyor
hocam 11. sınıfa geçerken bende senin gibi hevesliydim.hepsini bitiririm ümidiyle bakıyordum derslere.sonuç hiç birşey oldu azıcık matematik çalışmaktan başka.sana tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle ygs matematik ve geoyu bitirmenve 11 i çok sağlam tutman.onları bitirirsen hocam yaz tatilinde ygsyi halledip her gün paragraf çözüp üstüne 11.sınıf matematiği,kimyasını da cila çekersin çok rahatlıkla yaparsın bunları emin olabilirsin.deneme de çözersin.böyle yaparsan hedeflediğin yerleri de kazanabilirsin hocam.allah hiç kimsenin emeğini boşa çıkarmaz.
Bende 11e geçtim. YGS Mat geo ve fizikte 3. sblerimi çözüyorum. Biyo palme bitti 2. sbye başladım. trigo bitti Kimya 8. üniteye kadar bitirdim palmeyi sonra çalışmayı bıraktım. 11de baştan başlıcam kimyaya. türkçenin de %70i biti
Kafam rahat yani seneye full deneme + zor seviye sb yaparım belki.. Millet ygs kasıp benim şu anki seviyeme anca gelecek ben ise deneme + lysyi bitireceğim
Hocam bolumunuz ne?
Çok ygs ye girme şimdilik mat calis paragraf coz 9 10 a bi bak geo da baslayabilirsin sosyal fen çalışmak vs çok mantıklı değil haziran da başlarsın duzgunce onlara bosa vakit oldurme