Şimdi Ara

1151 TL PHANTEKS EVOLV SHIFT 2 AIR BLACK MESH (PH-ES217A_BK02) Mini ITX Pencereli Güç Kaynaksız Siya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• 23 litre ıtx den çok atx boyutu olmuş

17,9 Litre Mini Msı Mag Shıeld M300 (Micro ATX Anakart ve ATX Psu Destekli) 499TL

https://forum.donanimhaber.com/17-9-litre-mini-msi-mag-shield-m300-micro-atx-anakart-ve-atx-psu-destekli-499-5tl--152063296

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 13 Nisan 2022; 10:51:20 >
  • Valla şu ITX kasaları ne zaman görsem hesap yapıyorum. Yine yaptım:

1150 TL kasa

3323 TL anakart https://www.amazon.com.tr/Asus-Anakart%C4%B1-Mini-%C4%B0tx-S-Ethernet-So%C4%9Futuculu/dp/B089T3SCJT

955 TL sıvı soğutma https://www.teknobiyotik.com/arctic-liquid-freezer-ii-120-intel-amd-uyumlu-120mm-radyatorlu-1x12cm-p12-fanli-sivi-islemci-sogutucu-ar-acfre00067a.html

2544 TL 750w sfx psu https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07LFLRZHM?psc=1

7972 TL tuttu. Bellekler zaten Corsair LPX, yeni belleğe gerek yok. İşlemci 5600X, 120mm ile soğutulur. ROG 3080 var ama ölçülere baktım sığıyor. Biri 250GB (Win10), biri 1TB M2 SSD için slotlar da var. Radyatör fanı dışında hava akışı için 2 tane Noctua NF-A12x25 de mevcut.

Corsair 5000D, Arctic 360mm, 2 tane fazladan Corsair RAM (4000Mhz CL18), 4 fazladan Noctua fan, B550 Gaming Edge anakart, 1TB Samsung SATA SSD, 2TB ve 4TB Seagate HDD'ler, Creative ses kartı, Seasonic GX-750W var, hepsini elden çıkarsam tahminim karşılarım, belki 1000-1500 içeride olurum. Tek zararım 16GB'a düşen RAM ve sıcaklıkların biraz yükselmesi olur (HDD'lerin tamamı, Sata SSD'nin çoğu boş). S1220A yonga da ses kartımı aratmaz zaten. Kazanımım ise zaten ufacık olan masamda devasa bir yer kazanımı, temizlik için kasayı oynatmak istediğimde fıtık olma ihtimalinden kurtulmak ve minimalizmin verdiği iç huzuru olur.

Şu yukarıda hesabı her defasında yapıyorum ama her seferinde gözüm yemiyor. Bir gün niyeti bozacam ya bakalım 1151 TL PHANTEKS EVOLV SHIFT 2 AIR BLACK MESH (PH-ES217A_BK02) Mini ITX Pencereli Güç Kaynaksız Siya 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jarmusche -- 13 Nisan 2022; 11:19:5 >

• Jarmusche J kullanıcısına yanıt
    Kurarken fıtık olma ihtimaliniz de var

Bende de midtower üst sınırlarını zorlayan bir kasa var ve bazen düşünüyorum acaba ufalmaya mı gitsek diye.

Lakin havadar sistem ve kurulum kolaylığı olmayacak. Tüm parçalar daha pahalı. Bilemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski versiyonunu kullanmıştım tavsiye ederim çok klas bir kasa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Corsair 380t  393x292x356 (40,85L)
    Asus rog z11 194x531x386 (39,76L)
    Thermaltake the tower 100 462.8x266x266 (32,74L)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Phanteks 719'un kapladığı devasa yeri düşününce güzel bir atılım olabilir ancak mevcut custom soğutma sistemini bu kasaya aktarma şansım yok.

Keza uygun yeni custom soğutma parçalarını da yurt içinde bulmak büyük mesele.

Bir sonraki sistemi sıfırdan kurarsam Mini ITX düşünülebilir.

Güzel fırsat, paylaşım için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gaza geldim sipariş verdim valla. Yalnız UK'deki SF750 UK prizli versiyonmuş, o biraz yalan oldu. Amazon İtalya'da EU prizli versiyon var 3140 TL falan bence pahalı. Dönüştürücülere de güvenmem şahsen. Sarı sitede SF600'ler var ikinci el, en kötü ihtimal onlardan alırım idareten, SF750 bulunca geçiş yaparım. Girdik bir yola bakalım, ekran kartı kağıt üzerinde sığacak gibi ama ondan bile şüpheliyim. Gönlümde hep Louqe Ghost S1 vardı ama bunun dikey tasarımı çok hoşuma gitti, fiyat da uygun.

• Kasayla ilgili bilmeniz gerekenler

Sadece itx anakart takılabilir

Sadece sfx yada sfx l power supply takılabilir

Takacağınız ekran kartı 335x150x50 mm ölculerini geçemez

Riser kablo içinden çıkıyor ancak pci 3.0 hızında bağlanırsınız.

En fazla 120mm aio kullanabilirsiniz

Hava soğutma için en fazla 85mm yükseklikte fan kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 13 Nisan 2022; 16:26:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

Bende geçen diyordum uygun denk gelirse 4000X den 5000X e mi geçsem 1151 TL PHANTEKS EVOLV SHIFT 2 AIR BLACK MESH (PH-ES217A_BK02) Mini ITX Pencereli Güç Kaynaksız Siya 

Büyük kasa iyidir, hem sessiz hem de buz gibi çalışıyor tüm bileşenler daha ne olsun.

• Al kullan düdüklüyü yalnız gece kullanma düdükleyebilir1151 TL PHANTEKS EVOLV SHIFT 2 AIR BLACK MESH (PH-ES217A_BK02) Mini ITX Pencereli Güç Kaynaksız Siya 

Şu yaşıma kadar düdüklü tencerenin insan düdüklediğini duymadım, umarım tecrüben çok acı olmamıştır. Mizah anlayışın da, donanım yorumların gibi etkileyici.

Ya bazen denk geliyorum, insanlar arada sana monitör haricinde konulara yorum yapma diyor, ısrarla saçmalamaya devam ediyorsun. Yapma lütfen. Bu hacimde ITX kasa mı olur deyip, peynir tenekesinden yapılan kasayı önerme.

• Bende bu yaşıma geldim düdüklüyle pc kasasını karşılaştırılmasını görmedim

• Çok kötü kasa. ITX için Cooler Master NR200P öneririm. Vertical kasa istiyorsanız Meshlicious, NZXT H1 veya Velka serisi güzel tercihler. SilverStone'a da bakılabilir.

HardwareCanucks gibi işini iyi yapan inceleme kanallarının videolarını izlerseniz neden almamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

• Evvelsi gün almıştım ama siparişi iptal ettim uyumluluk durumlarından ötürü. Bugün NR200P sipariş verdim bakalım. Dış görünüş anlamında Phanteks, Louqe Ghost S1, Louqe RAW S1, NZXT H1 v2, Ncase M1 gibi kasalar kadar şık değil tabii ama uyumluluk seçenekleri güzel, internette kaynak da bol. Kasa ve diğer parçalar elime ulaşsın, kurulumuyla ilgili fotoğraflarla bir rehber hazırlamak istiyorum fırsat olunca.

• action9mm A kullanıcısına yanıt

Corsair 380T kullanıyorum , mini-itx mevzusunda her detayında bir güzelliği olan bu modelin üzerine halen muadil veya rakip bir kasa üretilmedi .

• CryTurkiye-44peace44 kullanıcısına yanıt
    1151 TL PHANTEKS EVOLV SHIFT 2 AIR BLACK MESH (PH-ES217A_BK02) Mini ITX Pencereli Güç Kaynaksız Siya 1151 TL PHANTEKS EVOLV SHIFT 2 AIR BLACK MESH (PH-ES217A_BK02) Mini ITX Pencereli Güç Kaynaksız Siya
    Ben daha iyisini yaptım. Hem 3te2si boyutunda hemde dünyadaki en iyi soğutmaya sahip itx kasası hemde dünyada tek tüm donanım rgbsine destek veren itx kasası.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• action9mm A kullanıcısına yanıt

1151 TL PHANTEKS EVOLV SHIFT 2 AIR BLACK MESH (PH-ES217A_BK02) Mini ITX Pencereli Güç Kaynaksız Siya 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.