Çok bilgimin olmadığını bilmenizi isterim. Bana 12v çıkış verebilecek bir powerbank lazım. Bununla motor çalıştırıcam. İstediğim powerbanka benzer olan ürünü linke koydum. Mümkünse üzerinde şarjın kaç olduğunu gösteren bir bölüm olmalı. Aynı zamanda telefonlar için olan powerbankı şarj ettiğim gibi onu da şarj etmem gerekiyor. Yapmış olduğum powerbank full dolu haldeyken sistemi çalıştırabilir, şarjı azalmaya başladığı zaman da aynı hızda çalıştırmaya devam edebilecek mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Örnek çıkış ve girişler, çalıştırmak istediğim sistem de resimde vardır. ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
12 v çıkışlı powerbank yapmak
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Motor ne kadar harcıyor, kaç amper çekiyor. Ona göre yaparsın sorun olmaz, 12v luk bir ubs yapacaksın.
4 tane 18650 pil ve 1 tane 4s bms ile pil grubunu yaparsın.
Eğer akü ile yapacaksan akü şarj kontrol kartı ile de yapabilirsin.
Giriş ve çıkış için DC Barrel Jack kullandın mı tamamdır, uygun bir kap ayarlarsın.
Ama voltaj aynı olmaz, bunun için çıkışı dc dc yükseltici ile vermelisin.
Şarj konusu ise resimlerdeki şarj eleti eğer voltajı yeterse onunla şarj edersin.
-
Merak ettim. O silecek motoru servo gibi mi çalışıyor ?
-
Tabi ki hayır,
dc motor + solucan dişli
-
Belki arkadaş içine pot koymuştur diye düşündüm. Zira bu silecek motorları genelde servo olarak kullanılıyor. Gerçi ben matkap motoru servolarını tercih ediyorum. Silecek motorları çok yer kaplıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X