Şimdi Ara

12 VE MEZUN TM'LERE TAVSİYELER(10K 20K) ARASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
3
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle.Mezun yılımda üniversiteyi kazanarak ygs lys sürecinin sonuna geldim.2 yıl boyunca akademik anlamda edindiğim tecrübeleri size aktarmak istiyorum.Şu mentaliteyle ilk yılımda hazırlansaydım ilk yılımda kazanabilirdim biliyorum.Edinimlerimi maddeler halinde yazmak istiyorum.

1.Öncelikle yoğun tempoda bir yıl geçireceksiniz ve bu sizin için çok iyi bir fırsat.Çünkü gerek iş hayatında olsun gerek kazanacağınız bölüme göre zaten sıkı bir bir çalışma hayatına merhaba diyeceksiniz.Erken yaşta sınavla beraber bu duruma ayak uydurabilme kazanamına erişebilirsiniz.

2.Şurdan şuraya burdan buraya çekerim diye kafa yormayın.Sınav sonucu gelince ihtimallerin hiçbir önemi kalmıyor.En iyisini yapmaya çalışın ve hedefi düşünmeyin.Sadece çalışma disiplinine odaklanın.Rehberlikçileri dikkate almayın.Unutmayın ki özel dersler etüd merkezi dershaneler gibi bunlar da eğitim sistemindeki açığı kullanıp kendilerine yeni bir iş kolu yaratmışlardır.İhtiyacınız varsa profesyonel destek alın.(psikolog: psikiyatr vs)

3.Gelelim teknik konulara.Söylediklerimi belirttiğim hedef aralığındakiler dikkate alsın.1k hedefleyen adam tavsiye vermak benim haddime değil.YGS için iki kilit nokta var.35 Türkçe ve matematiğin ilk 20-22 soruları.Azami olarak banko soru limitiniz bu olsun.Bu bantın altına düşmemeye çalışın.Matematik için temeliniz iyi değilse ilk yapacağınız iş baştan başlayarak öğrenmek.Test çözmek net çıkartmak demiyorum dikkatinize.İlk işiniz üslü köklü vs(ilk 20 soru konuları) bunları tamamen özümsemek.Sakın soru çözme yarışına girmeyin.Burayı hallettikten sonra problem ve geometriden koyacağınız her net bonus olacak.Problem için yapacağınız pek birşey yok.Konu anlatımı ya da fasikül alıp zamanınızı çarçur etmeyin.Son 3 4 ay her gün kaliteli 5 soruyu kendiniz çözmeyi deneyin.Tecrübelendikçe harcayacağınız zaman ve efor azalacaktır.Türkçe için 10 15 sayfa kitap okuyun.Sınava doğru aylar yaklaşırken denemlere ağırlık verceğiniz için pratik de yapmış olursunuz.Ayrıca paragraf çözmeye gerek yok.Çözüp de uçan görmedim.Kitabı alışkanlık haline getirin.Daha sınava aylar var.

4.Sosyal için ayıracağınız maksimum süre 1 aydır.Coğrafyaya ağrılık verin ve bir soru bankası çözün.Tarih felsefe ve din için özetler ve denemeler yeterli olacaktır.

5.Gelelim en önemli kısma LYS MATEMATİK.Tm'de üniversiteye geçmekte en önemli ders şu zamana kadar edebiyat-türkçe kısmıydı taki 2017'ye kadar.Elimizde pek çok kişini giremediği bir elmas madeni var.Buraya girebilirsek bu yıl bu iş biter arkadaşlar.Dediğim ygs temelini yaptıktan sonra ygs dönemine kadar lys matematik kısmına ağırlığı buraya verin.Özellikle matematikte eksik gedik kalmasın.Ve tabiki ekleyeceğiniz 10 15 arası geo sizin bonusunuz olacak.

6.Gelelim değeri düşenlere EDEBİYAT.İnanın bana yıllara göre bağımsız olarak düşünecek olursak edebiyatın zor ya da kolay olması pek birşeyi değiştirmiyor(hedef aralığımızda).Az çalışmış bir adamla kasmış adamın net farkının en az olduğu derstir.Edebiyatı ygs sonrasına bırakabiliriz.Sıkı bir çalışmayla 3 ayda 45 50 bandında sezonu tamamlarız.Bir konu anlatımı bile yetecektir.Soru bankalarında boğulmaya gerek yok.İlk yapacağınız şey dönem ve sanatçıların 5 6 özelliğini öğrenmek(en önemli kısım).İkincisi odanıza asacağınız kağıtlarla eserleri ezberleyebilirsiniz.Günde 2 3 saattle bu işi de tamamladık.Coğrafyaya zaten ygs de bakmıştık.Yeni sınav döneminde bizim için çok da önemli değil.15'ler civarı yeterlidir.

7.Arkadaşlar elimden geldiğince yazdım.İnşallah mutlu ve başarılı olursunuz.Her şeyin başı sağlık.Olmazsa da olmaz.Kolay gelsin

• Yararlı konu, takipteyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam netleriniz nasıldı sınavda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryanfl R kullanıcısına yanıt
    ed 52
    mat 45
    coğ 15
  • Besili B kullanıcısına yanıt
    ygs kaç k hocam edebiyata ne zaman ve nasıl çalıştın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryanfl R kullanıcısına yanıt
    ed 0'dan 3 ayda bitti.kolay olması da 3 4 net işime yaradı.
    60k ygs 5
  • "Paragraf çözmeyin." buna katilmiyorum hocam. Türkçe kitap okuyarak da artar tabi ama gerçekten arttirmak için paragraf çözülmeli.

Bunun dişinda lys mat konusunda haklisiniz kolay bi sinav olmazsa mat da 50 yapan bir tmci diger dersleri batirmazsa 10-20k arasi oluyor. 60 mat. 20-30 edb la 5k girenler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.