arkadaşlar 12 volt fan için kaç k pot lazım yani pot ile en düşükte fan en yavaşta pot sondaykende fan son hız dönecek.kaç k potansiyo metre lazım veya bi devre gösterirseniz sevinirim göstereceğiniz devrenin malzemelerinide açıklayıcı şekilde yazarsanın sevinirim.
Potla olmaz. Pot fana göre güçsüz kalır. Ya fan 50 ma falan olucak . Ya da reosta olucak. Ama en iyisi bir transistörlü fan kontrol devresidir
kardeş ozaman bana bi transistörlü fan kontrol gösterirsen memnun olurum.önceden bu fan kontrol almıştım tam istediğim gibiydi ama transistörü fazla ısınıp patladı:
Potla olmaz. Pot fana göre güçsüz kalır. Ya fan 50 ma falan olucak . Ya da reosta olucak. Ama en iyisi bir transistörlü fan kontrol devresidir
Aslanım Osman,böyle şahane yazılarını görünce seni daha çok takdir ediyorum,helal olsun.Unutma,yorumlarını boş bırakmıyorum devamlı takip ediyorum haberin olsun.Böyle devam inş.
Ayağımı denk alıyım bundan sonra madem
quote:
Orijinalden alıntı: M. Reha
Devrede hata var npn ve pnp transistor, darlington bağlanmış.
quote:
Orijinalden alıntı: Nipp10
quote:
Orijinalden alıntı: M. Reha
Devrede hata var npn ve pnp transistor, darlington bağlanmış.
Niye bağlanmasın ki, kollekör bacağından aldığı - gerilimi PNP transistörün bazından akıtacak.
Sadece potlada olur ama Wattlı potansiyometre alman lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme