Şimdi Ara

12 volt to 5 volt hangi yolla düşürülür...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
5.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar slm... media playerın arakasında dc 5 volt yazıyor.. evde 5 volt adaptörle çalışıyor... bunu araçta kullanabilmek için 12 voltu 5 volta çevirmek gerekecek... bunu en basit nasıl çevirebilirim...
    Nokia araç cep telefon şarjının üzerinde out 5 volt yazıyor... onu kullanabilir miyim... veya ne önerirsiniz...

• 7805 in önüne bir de 7808 eklerseniz regülatörü yanmaktan kurtarırsınız
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
  • En güzeli LM2577-5 kullanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

En güzeli LM2577-5 kullanmak.

Fiyatı nedir bu entegrenin? Birde bana açıklayabilir misiniz? Datasheet okuma imkanım yokta şu an. Benimde işime yarıycak sanırım bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

En güzeli LM2577-5 kullanmak.

Merhaba,

Hangi üreticinin bu entegre?

National'ın LM2577 step-up regülatörleri var (LM2577-5 değil, LM2577) ama onlar da düşük gerilimi yüksel gerilime çevirir; sorunun sahibi arkadaşınsa böyle bir ihtiyacı yok.

kenakord08'in yazdığı çözüm yeterli görünüyor. 35V'luk giriş gerilimi aralığı yeterince geniş.
  • nokıa sarjı 5 v kullanım ıcın ısını gorecegı kanısındayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 voltu 3 volta düşürme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • + ve - nin neresi olduğuna da dikkat edilmeli. Ve radyo filtreli dc adaptör istiyor olabilir. Üçgen nokia şarjlar filtresiz sadece doğrultulmuş veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkancnr

Arkadaşlar slm... media playerın arakasında dc 5 volt yazıyor.. evde 5 volt adaptörle çalışıyor... bunu araçta kullanabilmek için 12 voltu 5 volta çevirmek gerekecek... bunu en basit nasıl çevirebilirim...
    Nokia araç cep telefon şarjının üzerinde out 5 volt yazıyor... onu kullanabilir miyim... veya ne önerirsiniz...

Cihazın çekeceği akım bilinmeden, herhangi bir öneride bulunulması yanlış.

quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

7805 önüne 7808 koymak herhangi bir olumsuzluğu ortadan kaldırmaz her iki regülatörede maksimum 35 volt giriş gerilimine ve 1 amper maksimum çıkışa sahiptirler yanacaksa o zaman önce 7808 yanar sonrada 7805. Ha giriş gerilimi çok fazladır o zaman girişe önce 7824 kullanırsın peşinede 7805 kullanırsın o zaman olur ..
    Velhasıl kısaca Voltaj regülatoru sisteminde bu tür bir uygulama yoktur...

Öndirenç de kullanılabilir, bu şekilde regülatörler yerine watt'lı dirençte kayıp güç harcanabilir, ama bu direncin değerini hesaplayabilmek için yine akım bilgisi şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phunkee -- 16 Mayıs 2011; 22:48:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

7805 önüne 7808 koymak herhangi bir olumsuzluğu ortadan kaldırmaz her iki regülatörede maksimum 35 volt giriş gerilimine ve 1 amper maksimum çıkışa sahiptirler yanacaksa o zaman önce 7808 yanar sonrada 7805. Ha giriş gerilimi çok fazladır o zaman girişe önce 7824 kullanırsın peşinede 7805 kullanırsın o zaman olur ..
    Velhasıl kısaca Voltaj regülatoru sisteminde bu tür bir uygulama yoktur...

Ustam güzel diyorsun da 7805 i direkt 12 volt beslediğimizde soğutuculu olsa bile 400-500 mA çekerken ateş gibi ısınıyor.78-79 serisi regülatörlere çıkış geriliminin iki katından fazlası uygulanmaz benim bildiğim. Yanılıyorsam düzeltin. İyi forumlar.
  • Teşekkürler hocam, peki değişken bir giriş voltajını (Mesela motosiklet alternatörü) Nasıl 15 volt gibi bir voltaja sabitleyip 10 amper civarı akım çekebiliriz?
  • Bunun için bir adaptör yok mu? Soğutucu falan olmayan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çakmak adaptör al.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sanayide 2 tane oto elektrikçisine uğradım. Olmaz dediler :) yani bilmiyorlar. Nasıl olmaz abi olmıycak diye bişey mi var! Recomax çakmak adaptörü çıkışı usb oluyor. Bunu nasıl çözeceğim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Game_Breed

Şimdi sanayide 2 tane oto elektrikçisine uğradım. Olmaz dediler :) yani bilmiyorlar. Nasıl olmaz abi olmıycak diye bişey mi var! Recomax çakmak adaptörü çıkışı usb oluyor. Bunu nasıl çözeceğim?

usb dediğin sabit 5 volttur zaten işini görür

• quote:

Orijinalden alıntı: empiy01

quote:

Orijinalden alıntı: Game_Breed

Şimdi sanayide 2 tane oto elektrikçisine uğradım. Olmaz dediler :) yani bilmiyorlar. Nasıl olmaz abi olmıycak diye bişey mi var! Recomax çakmak adaptörü çıkışı usb oluyor. Bunu nasıl çözeceğim?

usb dediğin sabit 5 volttur zaten işini görür

Tamamda benim çalışrıracağım aletin kendi girişi var. Ve usb değil diğer ucu. Bildiğimiz adaptör. Yani sadece + - benim çakmaklıktan sadece + - olarak çıkmam gerek. Usb'yi iptal etmem gerek. Bunu nasıl yapabilirim?

• ya tmm iste ucuz yollu bi usb kablosu alirsin diger ucunu kesersin genelde kırmızı ve siyah kablo olur (data uclarini saymiyorum) kırmızı arti + siyah eksi - dir. al sana cakmakliktan 5v dc, anlaşılmayan nokta varmı

• Kaç amper olduğuna dikkat et aman çakmaklıktaki aleti yakma.

• bişe sorcam kenakord08in mesajları neden görünmüyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.