Şimdi Ara

12 yıllık Safari Likör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 12 yıllık hiç açılmamış Safari Likör var sizce bozulmuş olma ihtimali varmı ?
    yada kısmen bozulmadı ise bile tadı gitmiş olabilirmi acaba ? olmadı hiç açmayım dursun vitrinde.
    Alkol kültürü olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

Kendisi şu şekil bişi

12 yıllık Safari Likör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostangel -- 19 Eylül 2010; 16:11:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Safari Likörü: Bozulma, Son Kullanma Tarihi ve Yorumları

Safari likörü, Afrika'dan gelen ve çeşitli meyve ve baharatların karıştırılmasıyla üretilen bir alkoldür. Özellikle lezzeti ve alkol oranıyla tanınır.

Safari Likörünün Bozulup Bozulmadığını Anlama

Diğer alkollü içecekler gibi safari likörü de bozulabilir. Bozulmuş bir safari likörünü anlamak için şu belirtilere dikkat etmelisin:

• Bulanıklık veya tortu birikmesi
    • Kötü veya ekşi bir koku
    • Tadının değişmesi
    • Alkol oranında azalma

Bu belirtilerden herhangi birini fark edersen, likörünü içmemelisin.

Safari Likörünün Son Kullanma Tarihi

Safari likörü genellikle açıldıktan sonra 6-12 ay raf ömrüne sahiptir. Ancak, sıkıca kapatılmış ve serin, karanlık bir yerde saklandığı sürece daha uzun süre dayanabilir.

Likörün Bozulmasını Önleme

Safari likörünün bozulmasını önlemek için şu ipuçlarını takip edebilirsin:

• Açıldıktan sonra sıkıca kapat ve buzdolabında sakla.
    • Uzun süre ışık veya ısıya maruz bırakma.
    • Sadece temiz bardaklar ve kaşıklar kullan.

Safari Likörü Yorumları

Safari likörü, lezzeti ve çok yönlülüğü ile bilinir. İşte bazı kullanıcı yorumları:

• "Safari likörü, eşsiz meyve ve baharat karışımıyla beni büyüledi."
    • "Kokteyllere ve tatlılara harika bir katkı."
    • "Alkol oranı yüksek ama tadı pürüzsüz ve dengeli."

Safari likörü, özel günler veya sıradan günler için mükemmel bir içecektir. Doğru şekilde saklandığı sürece uzun süre keyfini çıkarabilirsin. Ancak, bir safari likörünün bozulduğundan şüpheleniyorsan, içmemek en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilen yokmu :)
  • Likor icine disaridan alkol eklenmesi ile olusan bir icki aslinda şarabin bir turevi.
    şarap max omru 8-10 senedir tabi bazi istisnai durumlarda oluyor. Yillar icinde bozulmadan durmasi icin alkol asit ve s02 oranlarinin iyi yuksek olmasi gerekiyor.. Bu bakimdan bakarsak likorun alkol orani fazla oldugundan dayanma durumu daha fazla olur tabi kapak seklide onemli mantarin kalitesi vs. buyuk ihtimal ile 3. aromatik tatlarinda ii oldugu bir duzeyde olma durumu var.. Sunuda unutmamak gerek organik birseyden bahsediyoruz bozulmus olabiletisi gozden kacirilmamali eger illa icicem diyorsan icebilirsin :D
  • likör dışarıdan damıtılmış etil alkolün eklenmesiyle yapılır. raf ömrü çok uzundur. eğer kapağında bir problem yoksa daha oturmuş lezzete sahiptir. afiyetle içiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

likör dışarıdan damıtılmış etil alkolün eklenmesiyle yapılır. raf ömrü çok uzundur. eğer kapağında bir problem yoksa daha oturmuş lezzete sahiptir. afiyetle içiniz

teşekkürler üstad sağolasın
  • Ben olsam açmazdım 12sene durmuş. Torunlarıma bırakırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToorJi

Ben olsam açmazdım 12sene durmuş. Torunlarıma bırakırdım.

Ben kayınvalidem de buldum 7 yıldır duruyodu vitrinde içinde çay filan var sanıyorum hiç açılmamış süs diye duruyor
    el koydum hemen Para edermi acaba bu 12 yıl olmuş ya az deil. gerçi yıllandıkça para eden şaraptı dimi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.