Şimdi Ara

120.000 TL civarında SUV tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
7.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Aslında sedan mantıklı ama bizim için ikinci bir araç olacağından ve hanım daha çok kullanacağı için SUV. Ayrıca bagaj hacmi sedan da fazla olsa bile bagajın şekli itibariyle SUV ler daha kullanışlı olabiliyor. Valizleri dik yerleştirebiliyorsunuz mesela. Henüz geriye bakan isofix çocuk koltukları rahatça yerleştirip öndeki yolcu ve sürücüyü daraltmayan bir iç hacim bulamadım. Yani kim bulduysa bu geriye bakan koltuk işini muhtemelen amerikada falan yaşıyordur. Arka koltuk diz mesafesi bu yüzden çok önem kazanıyor.
  • Bahsettiğiniz araçlara ben de benzer sebeplerle bakıyorum.
    Benim listem
    Tucson
    Kadjar
    Sportage
    Ama henüz hiç birini binip test etmedim. Sizin bunlardan deneyip beğendiğiniz varmı?
    Bizde 1 bebek var hanım da yanına oturuyor. Arka koltukların konforu önemli bu yüzden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • age kullanıcısına yanıt
    Eski qashqai yeni tucson kullanıcısı olarak qashqainin yalıtımının tucsondan iyi olma şansı yok. Sanırım tucsonu dikkatli kullanmamışsınız,en öne çıkan özelliği konforu ve yalıtımı,onun dışında dediklerinize katılıyorum.
  • Benim bahsettiğim J10 kasa 2012 qashqai yalnız hocam. Yeni kasalarda kalite geri gitmiş olabilir. Araçların arasında çok fark var.

Bahsettiğim Tucson da 132 hp benzinli olan modeldi, 2016 ydı sanırım. Uzun yol yaptım ve ilgisi yok benim kullandığım qashqai ile. Yalıtım ve koltuk konforu gerideydi.

• gallardo101 kullanıcısına yanıt
    Hocam size konunun başında demiştim, bu sınıfta çok geniş iç hacimler beklemeyin, ya D suv lara bakacaksınız ya da mpv lere yöneleceksiniz. Ki işlev olarak mpv sizi çok daha mutlu edecektir ama hanımların suv isteme olayını tahmin edebiliyorum.

Bir de çocuk geriye doğru otururken arkada yalnız kalıyor mu? Biz daha cesaret edemedik, anne sürekli yanında oluyor ani bir şey olursa diye. Bizimki daha küçük tabii.

• Bebek olunca ben de bütün SUV'ları araştırdım. Hedefim 2016-2019 arası bütçeme uygun , tatmin edici modeli almaktı. 2 aylık derin araştırma ve testlerden sonra;

Kuga: Daha önce kullanmış olduğum focus ile aynı gösterge grubu, direksiyon..vb olunca pek hevesli olamadım. Arka koltukları çok basit ve konforsuz geldi. 120 bine 2017 sytle paket dizel otomatik hatasız bulmuştum ama modele ısınamadığımdan almaktan vazgeçtim.

Tuscon : Uzunca süre üzerinde durdum. Çok araştırdım, baktım. Donanımı ve duruşuyla beğendiğim bir araçtı. 2017 elite paket 177bg hatasız olanını 129'a anlaştım. Fakat baktığım aracın birkaç noktasından ve satıcıdan şüphelendiğimden almaktan vazgeçtim. Lpg takmam gerekecekti, mantığım kabul etmedi.

Subaru Xv : En dolusunun makyajsız versiyonunu ablam kullanıyor. Hem şehir içinde hem de uzun yolda kullandım, hafif araziye de girdim. Donanım ve kalite güzel. 4*4 olayı zaten tercih sebebi. Ama gel gelelim motoru berbat! Hem gitmiyor hem de çok yakıyor. Bagaj da küçük.

Peugeot 3008 : Kullanmadım. Bayiide inceledim. Motor-şanzıman/ yakıt-performans çok iyi deniliyor. İçi pek geniş değil. Küçük direksiyona bir türlü ısınamadım. 3008 için istenen ücretlere ağzım açık bakıyorum. Pejoya o paraları vermem.

Honda CRV : Hrv küçük olduğu için hiç bakmamıştım. Crv'nin avantajı 4*4 olması. Kullanan arkadaşlarım yakıt tüketimi yüksek, performans yönünden hantal diyorlar. Kasa ve iç hacim olarak en alınası suv gibi duruyor fakat 2.elleri çok yüksek. Ayrıca Honda Türkiye bir güzel öpücü.( fc5 civic sahibiydim.) Bütçeyi yukarı çekebilsem x-traile tercih ederdim.

QQ : Suvcuk. Arka koltuklar park-bahçe koltuğu gibi dümdüz. Bagaj çocuklular için yetersiz. Dizel otomatiği sorunlu deniliyor.

X-trail : Bunu da uzunca süre takip ettim araştırdım. Dış tasarımı kaba dursa da içi bir o kadar çekici. Konforlu, ferah iç ortamı cezbediyor. Tam dedim benim rahat edeceğim araba. Ama araştırdım ki otomatik vitesleri sorunlu. Cvt şanzıman ilerleyen dönemde bir şekilde patlak veriyor. Bu defteri de kapadım ama koltuklarında , ferahlığında gözüm kaldı.

Sportage : Tuscon'un bir tık kalitelisi diyelim. İçindeki malzemeler sanki biraz daha kaliteli gibi ama alt yapı tusconla aynı. Tuscon daha ağır bastığından ilgilenmedim.

Grandlandx : Fazla çekici gelmedi. İncelemedim. Zaten fiyatları bütçe dışı.

Ve en sonunda ne yaptım derseniz. D sınıfı Liftback araç aldım. '17 hatasız Opel insignia Grand Sport dizel otomatik alarak araç değişikliğimi neticelendirdim. Araç liftback olduğundan bagaj yükleme çok rahat. Arka koltuk mesafesinin maşallahı var. Güç var, konfor var, bol bol alan var. Şuanlık memnunum.

• hakkinenk H kullanıcısına yanıt
    Güzel tercih olmuş. Suvların bu tür araçlara göre tek avantajı çocuğu araca koyup çıkarırken bele fazla yük bindirmemesi. Yüksek bir araca 10 kg çocuğu yerleştirmekle, alçak araca yerleştirmek çok farklı olabiliyor.

Liftback araçlar bagaj kullanımı konusunda çok iyiler.

Tşkler. Fc5 civicten sonra insignia suv gibi geldi :) Civic'in koltukları çok alçaktı, araca binip inerken yorucu oluyordu.
    Aslında düşük kmli 2010-2011 Freelander II tdi full paket bulup bineceksin. Baktığımız Suvların hepsi çöp kalır.
  • gallardo101 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 2017 Tucson kullanicisiyim , motor , yakit tuketimi vs oralara girmeden genislikle ilgili dusuncene yanit vermek istiyorum. Ben cocuk koltugu olarak cybex sirona m2 I Size cocuk koltugu kullaniyorum hem onde hem arkada kullanimda on yolcuya bayagi genis bir oturma alani kaliyor , ozellikle koltuk duz kullaniminda cok cok genis. Surucu arkasi koltukta hanim bacak bacak ustune atabiliyor o sekilde soyleyeyim. Bende araci degistirirken ic ve bagaj hacimineonem veriyordum cok memnunum Tucsondan. Bebek arabasi olarak inglesina kullaniyorum yanlamasina bagaja sigabiliyor bu arada bilgin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulcalibur053 -- 28 Nisan 2019; 2:19:31 >
  • Bütçeyi aşıyor ama Skoda karoq da size uyar. 1.0 benzinli otomatik 150 bin tl'ye sıfıra yakın birşey alınır diye düşünüyorum.

• Ben de belirttiğiniz fiyat aralığında suv araştırıyorum. Konuyu takibe aldım.

Evet maalesef geniş hacim bulmak çok zor. Geriye doğru otururken çocuklar mecbur yanlız kalıyor. çoğu zaman tek şöför oluyor.arka koltuk başlıklarına aynalar alarak arada kontrol edebiliyorsunuz. Şimdi yeni uygulamaya göre 105 cm ye kadar bebekler geriye doğru oturabiliyor. Bu da 3 yıl civarında arabayı bu şekilde kullanmak demek. İki tane bebek koltuğunu isofixlere bağlayınca ön iki koltuk muazzam rahatsız oluyor.

Tuscon halen listede.
    Honda bayisine gittim yeni HRV de süper bir araka koltuk mesafesi var. Tamam işte bu diyecektim ki bagajı görünce moralim bozuldu.Küçüçük. CRV kalite ve genişlik bakımında çok tatminkar gözüküyor eski modellere bakacağım. Denemem lazım önce tabi. Xtrail çok yüksek mesela. CRV o kadar değil. Yeni HRV tam ideal yükseklikte ama o bagajla imkansız.
  • SUV 1.0 motor. kafama yatmıyor doğrusu.
  • 2016 sportage kullanıyorum ve aynı gel gitleri bende yaşadım. Okumadığım forum, yapmadığım test sürüşü kalmadı. En sonunda sportage aldım ve aşırı memnunum.

Suv alacak her kişi gibi önce qq test sürüsüne gittim ve çok kötü değil ama bir şeyler eksik dedim, arka taraf ve bagaj dardı. Süspansiyonlar çok sert konforsuz geldi, otomatik düşündüğüm için xtronic yani cvt çok ruhsuz ve bakım isteyen bir sanziman. Elektrik süpürgesi gibi geldi inanın.
    Sonra tiguan test sürüşü yaptım, iç mekanı çok sıradandi, arka taraf basık geldi ve tabi başa bela çift kavrama dsg den korktum, koşarak kaçtım.
    Oradan tuscon test sürüşü yaptım, gdi motordu, araba iç mekan olarak çok geniş ve sessiz geldi. Ön ızgara çok hoşuma gitti ve konfor anlamında çok begendim, yumuşak bir araba, ayrıca aynı paraya donanımı en bol araç bu idi. Kafama yattı hani.
    Oradan 3008 test sürüsüne gitiim çünkü dışı aşırı yakışıklı, araç iç mekan olarakta iyi geldi ama konfor anlamında hoşuma gitmedi, klasik Peugeot gibi olur diye korktum, 5 yil sonra dökülen.
    Her ne kadar begenmesem de içimde kalmasın diye vitara bakmaya gittim ama test sürüşü bile yapmadan çıktım, iç mekan aşırı kalitesiz ve küçük bir araba.
    Hiç aklımda yokken kia bayisi çıktı önüme ve sportage test sürüşü yaptım. İç mekanı ciddi manada kaliteli geldi ve ön panel çok fonksiyonel. Kardeşi gibi yumuşak bir araba ve donanım gırtlak. Tam otomatik tork konvertor de güvenli, var 1-2litre fazla yaksın. Koltuk dikişler bile özenli geldi bana, arka diz mesafesi baya iyi. Ve aldım.
    Su anda aşırı memnunum, şehir içi 10 litre yakıyor, uzun yolda 6,7 civarında.
    Kafam rahat.
    Sanziman sağlam ve bakım istemiyor.
    Servis ücretleri diğerine nazaran daha düşük.
    Turbo VS derdi yok, yağ yakmaz (qq 1.2 deli gibi yağ yakıyor )
    Atmosferik motor, sorunsuz.
    Donanım 4 koltuk ısıtma dahil var, full.
    Başka ne isterim ki zaten.
    Rampada iki vites düşüversin ne yapalım, sürekli rampa mi çıkıyoruz sanki.
    Amma yazdım, işte böyle benim maceram

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bende aynı şekilde suv düşünüyorum.Bu seceneklere ek olarak Kadjar 1.5 otomatik hakkinda ne dusunuyorsunuz tavsiye edermisiniz?

• idril kullanıcısına yanıt
    Bilgi açısından soruyorum, Sportage'da dct şanzuman yok mu tam otomatik demişsiniz ama?

• changa C kullanıcısına yanıt
    Bendeki tam otomatik, şu andaki satışta olanlar dct. Dct makyaj ile birlikte geldi zannedersem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gallardo101

X trail servis masrafı konusunda haklısınız bizzat bayisine gidip teyit ettim. Bagaj da bir garip geldi bana ince uzun ve basık gibi. Kesinlikle Qashgai ile kıyaslanmaz derecede geniş iç hacim ve bagaji var ama kullanışlı bir iç hacim mi tartışılır. Ayrıca Qashgai nin kesinlikle bize küçük geleceğini de teyit etmiş oldum. Araka koltuk diz mesafesi golf kadar. Bagaj da golf den az büyük.Bize yetmez. X trail zaten bütcemizin biraz dışında. Ayrıca geçen sene sonunda araçları 190 bin liraya alıp garaja kilitleyip şimdi 250 liralara kastırmaya çalıştıklarına da şahit oldum maalesef.
    3008’in de arka koltuğu dar malesef.

• Ne araçları eleştirmişler ya. 5 km bile kullanmayıp dıştan bakıp veya oturup kalkıp eleştirmişler.
    Sorsan 10 metre kullanmamışlardır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.