Şimdi Ara

120.000 TL civarında SUV tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
7.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hiç bilmediğim bir segment hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var. 110.000 TL- 140.000 TL arasında SUV almayı planlıyoruz. Kriterlerimiz mümkün olduğu kadar yeni model 2017-2019. Benzinli dizel fark etmez. Otomatik vites. Geniş bagaj. Arka koltuklarda iki adet isofix bağlantı olmalı ve ters bağlanan bebek koltukları için yeterli diz mesafesi olmalıç Alabileceğimiz en yüksek kalite ve yol konforunu arıyoruz tabiki.Sadece şehir içi kullanım.
    Sahibinden de gördüğüm kadarıyla bu fiyat aralığındaki bazı araçlar;
    * Ford Kuga
    * Nissan Qashgai
    * Peugeot 3008
    * Honda HRV
    * Hyundai Tuscon
    * Kia Sportage
    * Seat Arona
    * Opel Grandland X
    Bu araçların hiçbirini kullanmadım. Hepsini deneme şansım da yok. Ayrıca kısa bir deneme sürüşü ile araca karar vermek de pek mantıklı gelmiyor. Bu araçların bir veya bir kaçını uzun süre kullanmış arkadaşlar kıyaslama veya tavsiyede bulunurlarsa sevinirim.
    Çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gallardo101 -- 25 Mart 2019; 15:38:7 >

• Anladigim kadariyla 2 cocugunuz var. Bir Qashqai kullanicisi olarak bu konuda Citroen C4 Picasso'ya bakmanizi tavsiye ederim. Arkada 3 ayri koltuk ile iki cocuk koltugunun arasina anne rahatlikla oturabilir. Saydiginiz C Suv'larda bu pek rahat olmayacaktir.

Modeller hakkinda da kisaca yorumlarimi yazayim, ben de zamaninda arastirmistim;

* Ford Kuga - Cift kavrama sanziman riski var, onun disinda guzel duruyor. Arka suspansiyonlar bagimsiz, arti ozellik.
    * Nissan Qashgai - Dizel otomatigi alinmamali, CVT sanziman torka dayanmiyor. Ayrica bagaji biraz kucuk.
    * Peugeot 3008 - Herkes disardan gozuktugu kadar icinin genis olmadigini soyluyor, sizin durumunuzda arka koltuk genisligine bakilmali kesinlikle. Onun disinda sanziman guzel, bol oyuncakli.
    * Honda HRV - Donanim olarak oldukca dolu ancak digerlerine gore kucuk ve alcak.
    * Hyundai Tuscon - Cift kavrama sanziman, ayrica alinacaksa 177 bg lik turbo modelleri alinmali, 132 likler yokusta falan cok yoruyor. Gerci sadece sehirici kullandiginizi soylemissiniz, sizin icin sorun olmayabilir. Arkadasimda var, benim Qashqai'nin konforu ve sessizligi daha iyi kesinlikle.
    * Kia Sportage - Tucson ile ayni araba.
    * Seat Arona - DSG, direkt uzak dur.
    * Opel Grandland X - 3008'in biraz daha klasik versiyonu, ayni altyapi, ayni motor ama bunda sanziman eski tip tam otomatik, haliyle 3008'den daha cok yakacaktir.

Dedigim gibi suv takintiniz yoksa C4 Picasso'ya bakin bence. Illa bunlar arasindan secilecekse 3008 ile Kuga arasindan secim yapardim. Tam otomatik-az yakan motor ile arka bagimsiz suspansiyon secimi aslinda.
  • Subaru xv de listeye ekleyin bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıa sportage t-gdı 4x4 dct gtlıne onerebılırım, temız bulunur o butceye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınızla biraz açıklayıcı olursanız sevinirim. şu modeli al demek yerine. şunu tavsiye ederim çünkü... gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Kia lar için süspansiyonları çok sert diyorlar doğru mu?

• gallardo101 kullanıcısına yanıt
    Bugun opel grandlandx ı test ettım. Sportage pamuk kalır opelın yanında. Ilk defa duydum sert denıldıgını

• Anladigim kadariyla 2 cocugunuz var. Bir Qashqai kullanicisi olarak bu konuda Citroen C4 Picasso'ya bakmanizi tavsiye ederim. Arkada 3 ayri koltuk ile iki cocuk koltugunun arasina anne rahatlikla oturabilir. Saydiginiz C Suv'larda bu pek rahat olmayacaktir.

Modeller hakkinda da kisaca yorumlarimi yazayim, ben de zamaninda arastirmistim;

* Ford Kuga - Cift kavrama sanziman riski var, onun disinda guzel duruyor. Arka suspansiyonlar bagimsiz, arti ozellik.
    * Nissan Qashgai - Dizel otomatigi alinmamali, CVT sanziman torka dayanmiyor. Ayrica bagaji biraz kucuk.
    * Peugeot 3008 - Herkes disardan gozuktugu kadar icinin genis olmadigini soyluyor, sizin durumunuzda arka koltuk genisligine bakilmali kesinlikle. Onun disinda sanziman guzel, bol oyuncakli.
    * Honda HRV - Donanim olarak oldukca dolu ancak digerlerine gore kucuk ve alcak.
    * Hyundai Tuscon - Cift kavrama sanziman, ayrica alinacaksa 177 bg lik turbo modelleri alinmali, 132 likler yokusta falan cok yoruyor. Gerci sadece sehirici kullandiginizi soylemissiniz, sizin icin sorun olmayabilir. Arkadasimda var, benim Qashqai'nin konforu ve sessizligi daha iyi kesinlikle.
    * Kia Sportage - Tucson ile ayni araba.
    * Seat Arona - DSG, direkt uzak dur.
    * Opel Grandland X - 3008'in biraz daha klasik versiyonu, ayni altyapi, ayni motor ama bunda sanziman eski tip tam otomatik, haliyle 3008'den daha cok yakacaktir.

Dedigim gibi suv takintiniz yoksa C4 Picasso'ya bakin bence. Illa bunlar arasindan secilecekse 3008 ile Kuga arasindan secim yapardim. Tam otomatik-az yakan motor ile arka bagimsiz suspansiyon secimi aslinda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    600,000 TL ARAÇ ÖNERİSİ
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • age kullanıcısına yanıt
    Harika bir yorum teşekkür ederim. Eşimin isteği SUV dan yana dolayısıyla C4 picasso değerlendirme dışı kalıyor. Ford Kuga benimde dikkatimi çekti. Arka koltuğa iki bebek koltuğunu yerleştirsek yeter ortaya biri otursun gibi bir ihtiyaç şimdilik yok. Nissan Qashgai liste başı bir araçtı ama bagajı küçük mü diye bende düşünmüştüm. Özellikle ikiz bebek arabası sığması çok önemli bizim için. Qashgai 1.2 benzinli hakkında ne düşünüyorsunuz? Bagaj yeterli gelirse düşüneceğimiz araçlardan. 3008 in şeklini ailecek beğeniyrouz ama bindiğim üç beş senelik tüm peugeot citroen grubu arabalar dökülüyor , sağından solundan ses geliyor. Bu beni biraz korkutuyor açıkcası. ikinci el değeri bakımından Ford ve Peugeot sınıfta kalır Qashgai değerini korur diyorlar ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gallardo101 -- 26 Mart 2019; 15:40:56 >
    Qashgaının 1.2 turbo beslemelı benzınlı motorları sıkıntılı, arastırmanızı onerırım

Bu arada belırttıgınız fıyat aralıgında nasıl bır 3008 buldunuz ? Ben pert dısında o fıyatları goremedım pek

• Duster öneririm

• CHR 1.8 Ekleyin bence listeye,hem az yakar hem görüntüsü güzel araç.Tasarruf aracı diyebiliriz.
    Cocuklar buyuk mu anne yanina oturmuyor? Tam anlamadim o kismi.

Bende 1.6 atmosferik benzinli otomatik 2012 Qashqai var. Sizin bebek arabasinin olculeri nedir bilmiyorum ama bende Maxi Cosi Zelia var ve bagaji neredeyse kapliyor, yanina ufak alisveris posetleri konuyor anca. Zaten markalarin sitelerinden bagaj hacimlerine bakarsaniz sayisal degerleri de gorursunuz, QQ'nin 400 kusur lt bir hacmi vardi sanirim, 3008'in 520 lt bagaj hacmi vardi.

1.2 benzinli turbo motorlusunu kullanmadim bir sey diyemem. Ama 10-11 lt yakit tuketimlerine hazir olun derim Istanbul'daysaniz. Benimki ile uzun yolda sakin kullanimda en cok 7.5lt'ye dusurebildim.

Ikinci el degerine niye takiliyorsunuz anlamadim, zaten ikinci el alacaksiniz. Degeri dusuk araci siz de dusuk fiyata almis olacaksiniz. Bence o kisim cok onemsiz.

Ha illa Qashqai alalim diyorsaniz ve cebimde biraz para kalsin derseniz (ikiz bebek masraflari oldukca fazladir) benim kasa QQ'ya bakin derim. Yeni kasada olmayan bagimsiz suspansiyon var eskisinde, kazadan kurtarir yeri geldiginde, basima geldi birkac kere. Yerden yuksek aracta yol tutus onemli bir konudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi age -- 26 Mart 2019; 18:43:45 >

• age kullanıcısına yanıt
    Yol tutuş yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Sürücüyü zor durumda bırakacak bir araca fiyatı veya görünümü ne olursa olsun ihtiyacımız yok. Biz Golf ile mesut mutlu yaşarken bebeklerimiz ile sığamaz hale geldigimiz için arayışa girdik. İkinci el değeri konusunda maddi kısımda haklısınız ama hızlı satış kısmında kimi araçlar daha çabuk alıcı buluyor. Bu nedenle oraya değinmiştim. İlla Qashgai diye asla bir ısrarım yok. Öyle olsa başlığı sadece o araç üzerine açardım. Sadece popüler olması cezbetti diyelim.

• FİT GYM kullanıcısına yanıt
    Belkide ilk eklediğim araç CHR oldu. Basık, küçük hacimli ve görüş problemi olan bir araç gibi geldi. Sadece içine oturdum ve daraldım. Bagaj da küçük sanırım.

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Siz öyle deyince tekrar baktım 135-140 arasında 3008 ler var hatasız diyorlar ama baktırmak lazım tabi. Malum piyasada o kadar iyi değil. Pek çok araçta pazarlık payı vardır diye tahmin ediyorum. Asıl konu 3008 o paraya değer mi? Peugeot kalitesinden çekiniyorum açıkcası.

• İlla ki SUV olacaksa RAV4 ve CX-5 tavsiye ederim, bagaj hacmi ve arka koltuklar olarak sizi tatmin eder. 2.0 benzinli motor olmasi sebebiyle vergi ve (nispeten) yakıt dezavantajı var ama hacim olarak ihtiyaçlarınızı karşılar. Şanzıman ve motor anlamında da kronik problemleri yok diye biliyorum.

• Nissan X Trail 2016 model tavsiyesi geldi. Bilgi paylaşabiecek var mı?
    O fiyatlara anca kazalı boyalı x trail bulunur.Nissan servisleri gayet güzel öpüyor müşterileri ayrıca.

10.000 de bir bakım,bir bakım 1500-2000 lira arası x trail için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arda2007 A kullanıcısına yanıt
    X trail servis masrafı konusunda haklısınız bizzat bayisine gidip teyit ettim. Bagaj da bir garip geldi bana ince uzun ve basık gibi. Kesinlikle Qashgai ile kıyaslanmaz derecede geniş iç hacim ve bagaji var ama kullanışlı bir iç hacim mi tartışılır. Ayrıca Qashgai nin kesinlikle bize küçük geleceğini de teyit etmiş oldum. Araka koltuk diz mesafesi golf kadar. Bagaj da golf den az büyük.Bize yetmez. X trail zaten bütcemizin biraz dışında. Ayrıca geçen sene sonunda araçları 190 bin liraya alıp garaja kilitleyip şimdi 250 liralara kastırmaya çalıştıklarına da şahit oldum maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gallardo101 -- 30 Mart 2019; 12:27:1 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.