Şimdi Ara

120v 60hz 8w ac adaptör 220v ac (50hz) de nasıl kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar amazondan satın aldığım kablosuz şarjlı el süpürgesinin içinden çıkan şarj adaptörü ne yazık ki
    Sadece 120v ac input ile çalışıyor bunu türkiye'de nasıl kullanırım. Bizim ev şebekeleri 50hz mi 60hz mi bu arada.

Bunu görünce şarj etmeyi denemedim zaten.

Satış ilanında ürün hakkında böyle bir bilgi yoktu .
    Genelde bunlar 110-220v ac inputlu oluyor sanırım ama bu ilginç bir şekilde sadece
    120v ac 60 hz input gözüküyor.

Zaten bunlarda şarja takılı şekilde kullanma söz konusu değil sanırım sadece şarj etmek amaçlı kullanılıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.
    En pratik yoldan çözmek istiyorum sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 13 Aralık 2014; 0:09:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukti

Arkadaşlar amazondan satın aldığım kablosuz şarjlı el süpürgesinin içinden çıkan şarj adaptörü ne yazık ki
    Sadece 120v ac input ile çalışıyor bunu türkiye'de nasıl kullanırım. Bizim ev şebekeleri 50hz mi 60hz mi bu arada.

Bunu görünce şarj etmeyi denemedim zaten.

Satış ilanında ürün hakkında böyle bir bilgi yoktu .
    Genelde bunlar 110-220v ac inputlu oluyor sanırım ama bu ilginç bir şekilde sadece
    120v ac 60 hz input gözüküyor.

Zaten bunlarda şarja takılı şekilde kullanma söz konusu değil sanırım sadece şarj etmek amaçlı kullanılıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.
    En pratik yoldan çözmek istiyorum sorunu.

1 ad giriş 220v/ac - çıkış 24v dc 250ma adaptör alıp kullanabilirsiniz her yerde satılıyor.

• Kaliteli birşey olup olmaması ürünün batarya ömrünü etkiler mi ona göre iyi birşey alayım.
    ma 210 altında olmadığı sürece sorun olmuyor sanırım. 500ma-1000ma da olsa alınabilir aynı şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukti

Kaliteli birşey olup olmaması ürünün batarya ömrünü etkiler mi ona göre iyi birşey alayım.
    ma 210 altında olmadığı sürece sorun olmuyor sanırım. 500ma-1000ma da olsa alınabilir aynı şekilde.

Orjinal olan 24v dc üreten besleme kaynağıdır şarj dolduğunda şarjı kesen bu sistemin içinde değildir bu sadece besleme kaynağıdır sizin alacağınız sadece 220ac /24vdc adaptör alacaksınız o kadar,

Dikkat edeceğiniz tek şey alacağınız 24v/dc besleme kaynağının + ve _ uçlarını doğru bağlamanızdır.
  • 220vac 24vdc adaptörü piyasada hiçbir yapı market (koçtaş,tekzen) ve vatan,mediamarkt,bimeks,teknosa gibi mağazaların hiçbirinde bulamadım.
    Sanırım piyasadaki elektronikçilere gitmem gerekiyor. İnternetten bulduklarımda da emin olamadım bana ucuz yollu şunu alırsan işini görür diyebileceğiniz online satışı olan bir ürün gösterebilir misiniz.

Sadece bimeks ve mediamarkt ta 110-220vac 9,10,12,14,19,24v dc ayarlı bir notebook adaptörü vardı o da 100 lira civarı idi.

mediamarktta bir de atapalar vardı onlarında maksimum 220vac - ayarlı3,6,9,12 v dc çıkışlısı vardı 24 lüğü yoktu.
    atapaların bir de 220vac den 110-120v ac ye dönüştüreni vardı 30 lira civarı ancak o da olmuyor sanırım.
    tam oalrak şu ürün.
    http://www.n11.com/ataba-at-1122c30-30w-110v-ac-converter-P18656236

çünkü orjinal adaptör 120vac 60 hz bizim şebeke 220vac 50hz galiba.
    Yukarıdaki alet 120vac ye çeviriyor ama frekans aynı sanırım. 50hz kalıyor.

Bi yardımcı olursanız sevinirim.
    pazar olması dolayısı ile de mersindeki elektronikçilerin çoğu kapalı idi piyasadaki elektronikçilere bakamadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 14 Aralık 2014; 23:54:05 >

• Kaç lira vedin bu alete ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuz etin yahnisi:-) dostum 24 volt guc kaynaklari ucuz degildir, bir makineye bak en dusuk kac voltla calisiyor?
    linkteki makine olur onu pkrize sarj adaptorunu de on takacaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • n11'de gördüğünüz çevirici olur. Büyük ihtimalle Switch-Mode bir adaptörünüz var. Gelen AC'yi önce DC'ye çevirdiği için sorunsuz çalışacaktır.

Bir de ben yakın zamanda IKEA'da LED yılbaşı süsleri gördüm. Adaptörleri 24V idi yanlış hatırlamıyorsam. Makul fiyatla satılıyordu. Hem de fazladan yılbaşı süsünüz olur ;-)
  • Madem 24V çıkışlı adaptör zor bulunuyor,kolayı var.2 ad. 12V çıkışlı adaptör alıp çıkışı seri bağlayın,aynen 24V kaynak...Amper değeri ise aynen Ege beyin yazdığı gibi 250ma. olursa sizin orjinal adaptörün aynısı olur.Biraz daha yükseği de olabilir.Yani 0,5A(500ma)gibi.Tabi amperaj yükseldikçe şarj hızlanacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.