Elimde böyle bir Logitech S220 ses sistemi var AC 12 volt ile çalışmaktadır bunu DC ile çalıştırıp kablosuz yapmak istiyorum AC akımı DC akıma nasıl çevirebilirim |
Ac akımlı kablolu ses sistemini kablosuz DC akım ile çalıştırma
-
-
Oluyor mu hocam -
Deniyorum ac 12 voltluk ses sistemine ilk başta DC 12 volt verdim yetersiz kaldı 14 verdim yetersiz kaldı bugünde 18 vericem bakalım ne olacak galiba AC akım ile DC akım arasında güç farkı var bass az vuruyor neden anlamadım pek elektrik bilgimde yok yapa yapa öğreniyorum başarırsam detaylıca yazıcam buraya
-
Voltajı yükseltmeniz devreye sadece zarar verir devre elemanlarını yakar.Önemli olan verdiğiniz voltaj ama o voltajın gücü yani 15v ise 15v verin ama kaç amper önemli olan bu sizin devreniz diyelim DC 12v 3Amper siz eğer bu 3A peri veremezseniz sistem düzgün çalışmaz voltajı değil Amperi yükseltmelisiniz yani 12v 3A çeken bir devreye 12v 5A veya 10A adaptör takarsanız sistem sorunsuz çalışır bilginize. Boşuna voltajı yükseltip zarar vermeyin kullandığınız adaptörlerin resminide paylaşın ona göre yönlendirelim
-
Trafosu buydu
-
DC akımı köprü diyottan sonra vermeniz lazım. -
köprü diyottan öncede balanabilir bir sıkıntı olmaz
-
Tam olarak hangi kısımdan vermem gerekir işaretle gösterirseniz çok memnun olurum hocam pek bilgim yok elektrik konusunda yavaş yavaş öğreniyorum hobi olarak
-
Trafonun bağlı olduğu noktadan veriyorum doğrumudur
-
Güç kaynağını da atar mısınız -
Güç kaynağı 18650 pilden yapıcam
-
Yok denedim dediniz ya onu soruyorum -
Bundan var bende hocam eğer fazla voltaj gerekirsede pillerden yapcam
-
trafoyu devreden cıkartıp vermeniz lazım yoksa sorun olur yani trafodan gelen mavi kabloları sökün veya birini sonra dc voltu verin devreye
-
Trafo zaten sökülü söktüğüm yerden veriyorum DC akımı ama gücü düşük bağladığım akünün amperide yüksek voltaj ve amper doğru ama neden güçlü çalışmıyor neyi yanlış yapıyorum anlamadım
-
Anfi devreniz 12v ile 16v dc arasında çalışır.
Devrede büyük kondansatör var , diyotlardan sonra, kondansatör eksiye dikkat ederek , kondansatöre dc 16v a kadar verebilirsiniz.
3.7v pillerden 4S 4P yani 4 seri 4 paralel destekli 16v lion pil grubu sarj devresi ile verim alırsınız.
devreye dc 12v verdiginizde diyotlardan sonra 11v da diyot kaybından arada 5v var , buda size %20 den fazla ses kaybı.
çokta sorun etmeyin.
arka kapağı mutlaka tam kapatın yoksa bass ses oluşmaz.
piller için sarj kontrol devresi çok önemli .
-
Çok teşekkür ederim bide bunu deniycem
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X