Şimdi Ara

12v akülü araba 18v olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktan anlaşılacağı üzre çocuğun 12v akülü arabasına elimde fazlalık olan 6v aküyü seri bağlasam sorun yaşar mıyım?

ev bahçeli olunca 3 akülü araba bi de traktör aldık. Birinin aküsü bitince yüksek amperli(24ah) ile değiştirdim güzel oldu. Yüksek amper zarar vermiyor, şarjı da bayağı gidiyor. Düz toprakta bile gitmeyen 6v tek motor traktörünü iki motor alıp 12v yaptım o da güzel oldu. Sonra aklım geldi çıkan 6v 9ah aküyü 12v 7ah arabasına seri bağlasam(yer var) elektronik röle motor kısmına zarar verir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt

Anlamadım hocam.

problem olur mu diyorsun?

• Evet, gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sancar10 kullanıcısına yanıt

elektrik devrelerindeki gerilim toleransı, en fazla +-%3'tür.(devrelerin hassasiyetine göre çok daha düşük olabilir.) %50'lik bir artış zararlı olacaktır. tabi fazla duran 6v aküyü başka şekilde değerlendirebilirsin. mesela traktöre ekstradan aydınlatma sistemi kurabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 15 Eylül 2024; 0:27:46 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt

Hmm cevabınız için teşekkür ederim.

Temu’dan kendinden şanzımanlı yüksek torklu motorlar almıştım, bunlar 36 volta kadar destekliyor. Motorlardan korkum yok, elektronik aksam şüpheli.

Yeni motorlar 12 voltla orjinal halinden çok çok yavaş yürütüyor arabayı. Tabi tork efsane tabi, plaj kumunda dolu piknik arabasını çekebiliyor çocuk. dişlileri dağıtmazsa sanki benim arabayı dahi çekebilir diye tahmin ediyorum düzde. 18v yaparsam bir nebze daha hızlanır gibi geldi. böyle seyleri kurcalamayı seviyorum. Lastikleri felan kendim kapladım.

12v akülü araba 18v olur mu?

• Elektroniği görmek lazım.

Ama hızlı yavaş gibi farklı iki özellik eklenirse, bahsedilen gerilim direk motora uygulanabilir de. Arada başka elek. devre vb girmeden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir yanlışı düzeltelim.

Ah Amper-Saat değeri akünün kapasitesini gösterir, verebileği maksimum akım değerini değil. Maksimum akım değeri akünün iç direncine bağlıdır.

Örneğin 24Ah aküden duruma göre anlık 100A çekebilirsiniz.*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stresstest -- 20 Eylül 2024; 11:57:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.