Şimdi Ara

12V araba aküsünü ayarlı olarak düşürmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üstatlar başlıktanda anlaşıldığı üzere araba aküsünden çıkan 12voltu 1volta kadar ayarlı olarak düşürebilir miyim? bana asıl lazım olan 1- 8 volt arası, bunu nasıl yapabilirim, devresi devrede kullanılacak malzemeler hatta birazdaha yüzsülük yapayım :) devre şeması varsa bilen üstatlar yardımcı olabilirler mi?

• LM317 entegresi ile min1.2Volta kadar düşüm yapabilirsiniz ve buradan inceleyebilirsniz,
    http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/11662/ONSEMI/LM317.html

tabiki çekeceğiniz akım max 1.5A geçmeyecekse..
  • elektronikten pek anlamam ama ufak basit devreler yapabiliyorum.. mümkünse şema ve gerekli olan malzemeleri yazabilirmisiniz.. yani neler almam gerekiyor bağlantı şekli vs
  • verdiğim linki incelemediniz sanırım? içerisinde standart bağlantı şeması,eleman değerleri mevcut.

özetle: 1adet lm317,240ohm ve 2 adet 16V(araç dışında kullanacaksanız 35V) 100uf kutuplu kondansatör kullanabilirsiniz
  • inceledim de anlamadım :d
  • en sade hali ile...
  • teşekkürlerr
  • pek emin değilim ama akünün üstundeki kapakları açarsan içindeki petekleri görürsün bunlar birbirinden ayrıdır bir bakır cbuk sokup avometreyle ölçersen balki istedğin degerlere ulaşablırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: _bluescream_

pek emin değilim ama akünün üstundeki kapakları açarsan içindeki petekleri görürsün bunlar birbirinden ayrıdır bir bakır cbuk sokup avometreyle ölçersen balki istedğin degerlere ulaşablırsın

ne yaptın yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anıl_35

en sade hali ile...

/>

yav bu devreyi bugün kurdum en fazla gerilim 6v civarına iniyo fan kontrolünde kullanıcam 1.2v a kadar inmedi

240R direnç, 1k pot kullandım?

abi yazıyı yazdıktan sonra gördüm bune yahu

quote:

pek emin değilim ama akünün üstundeki kapakları açarsan içindeki petekleri görürsün bunlar birbirinden ayrıdır bir bakır cbuk sokup avometreyle ölçersen balki istedğin degerlere ulaşablırsın

• TO-220 kılıfına göre bağladın demi Asil?
    1-ayar
    2-çıkış
    3-giriş
    birde buraya göz at istersenhttp://vancouver-webpages.com/peter/vreg.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl_35 -- 31 Mart 2009; 23:27:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01
    yav bu devreyi bugün kurdum en fazla gerilim 6v civarına iniyo fan kontrolünde kullanıcam 1.2v a kadar inmedi
    240R direnç, 1k pot kullandım?

R2 direncini iptal edip, VR1'e 2.5k veya 5k pot. bağlayın.
  • bağlantılar doğru dediklerinizi yapıcam r2 yi iptal edip 5k pot alırım bi ara

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.