Devrelerden anlayan biri değilim.Evdeki 4+1im bozulunca hobi olarak elektronikle ilgilenmeye başladım.Bu sayade birkaç site bulup inceledim.Sesi net ve güzel veren 2+1 ses sistemi devresi arıyorum.Çıkma power supply'le beslemeyi düşünüyorum.(Sanırım bazı entegreler bu şekilde çalışıyor okuduğum kadarıyla.) Bu devreye ton kontrol koyabilir miyiz ?Meslek lisesinden mezun bir yeğenim var bu konuda o yardımcı olacak bana. Bu anfiyle ; 2tane * Sony Speakers SS-L80 System: 3 way-3 speakers system Speaker units: Woofer: 15 cm, cone type Tweeter: 5 cm, cone type Super Tweeter: 2 cm, dome type Enclosure type: Bass Reflex Rated impedance: 6 ohm Power handling capacity: Maximum input power 90 W Bir tane de soundmaster marka tahmini 50-60 watt civarında 4 ohm bir subwooferım var.Bası 25-30 watt rms çaldırsak bana yeter diye düşünüyorum.Teşekkür ederim...
Bunun yerine tda7375 kullanmayı düşünüyorum 2*35 verio 4 ohm 14.4 voltta.Ben 6 ohm hoporlör bağlıycam sanırım 12 voltta 25 vatt rms falan anca verirki buda yeter diye düşünüyorum.Yanına da bir entegre daha bağlayıp bass'ı sürücem onunluda.Teşekkür ederim yardımcı olduğun için.
TDA1554 iyi temiz ses veriyor şuan kullanıyorum tavsiye ederim
Cevaplar için teşekkür ederim ama benim birde +1 yapmam gerekiyor elimdeki subwooferı kullanmam için.Ayrıca ben 6 ohm hoporlör kullanıcağım için daha güçlü bi entegre lazım.
Arkadaşlar artık birşeyler bulup kendim oluşturmaya başladım resimle de olsa.Sormak istediğim birkaç soru var.Elinizde pasif sub filtresi varsa paylaşabilir misiniz ve bu filtreyi devrede nereye koyucam. 2.sorum ise;tda1524 den ses çıktıktan sonra 1562qya sesi nasıl bağlıycam? http://img137.imageshack.us/img137/8901/tda1524a.gif
Bana iyi yada kötü,şunu yapsaydın daha iyi olurdu diyecek birileri var ise yardımcı olursa sevinirim.Artık şu işi halletmek istiyorum.Bunları psu ile beslicem.
arkadaşlar bu devrenin maliyeti ne kadar?
Maximum 20-25 lira en pahallı eleman 4 tane 4700uF 2tane 6A10 diyot birde tda 1554Q (tabi orjinal olacak tercihen phılıps)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme